Halvin rajoittamaton datayhteys puhelimeen NYT ja tulevaisuudessa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja halcyon, 22/5/10.

 1. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Onko kukaan laskenut, selvittänyt, keltä operaattorilta saa halvimman nopeus/liikennemäärärajoittamattoman mobiilidatayhteyden puhelimeen, niin että se on halvin huomioiden nykyiset määräaikaiset tarjoukset JA tulevat tiedossa olevat normaalihinnat tarjousajan päätyttyä?

  Tarkoitus on siis saada puhelimeen, EI läppäriin nopeudeltaan rajoittamaton datansiirto, mahdollisimman halvalla nyt ja tulevaisuudessa.

  Tietenkään kukaan ei voi tietää tulevia tarjouksia ja hintatasoja, mutta nykyiset normihinnat ovat tiedossa. Tämän takia en myöskään näe järkevänä pakkokytkeä itseensä 24kk sopimuksiin, etenkään, jos tiedossa ei ole halvat hinnat myös tulevaisuudessa.

  Eli pikavertailua (tilanne 22.5.2010, korjattu 25.5.2010):

  Sonera Netti 9.90€/kk - ei määräaikainen? Datarajoitus 1Gt/kk
  Sonera Data Kuukausi 14.90€/kk - ei määräaikainen? kohtuullisen käytön datarajoitus
  Saunalahti Mobiililaajakaista Nopsa = 13.90 €/24 kk sopimus (34.90€/kk tämän jälkeen)
  Academica mobiililaajakaista 2M = 28.90€/kk (ei tarjouksia?)
  DNA Matkanetti 2M = 29.80€/kk
  Elisa Mobiililaajakaista 5M = 29.90€/kk (ei tarjouksia?)

  Kaikki siis edellyttävät jotain puhelittymää näiden lisäksi. En nyt vertaile niitä tässä lainkaan. ENkä ole kiinnostunut erillisistä mobiililaajakaistoista, joita ei saa ostaa puhelinliittymän lisäpalveluksi. Rajoitukset voivat olla erilaisia (p2p, jne) - en myöskään vertaile niitä nyt laisinkaan.

  Täytyy todeta, että ei näiden vertailua ole ainakaan helpoksi tehty.

  Vertailutulos:

  Pikaisesti katsoen halvin rajoittamaton olisi Saunalahti Mobiililaajakaista Nopsa (eikä DNA Matkanetti 2M) ensimmäiset 24kk. Jos 1Gt datasiirtoa kuussa riittää (itselle varmaan riittääisi), niin halvin olisi Sonera Netti, eikä tarjous liene rajoitettu ajallisesti.

  Kysymyksiä:

  - Menikö suunnilleen oikein? Nuo hinnastot, rajoitukset, ehdot ja muut ovat niin sekavia, että ehtoja lukiessani en ole enää varmaa, mitä saa käyttää mihinkin.

  - Onko olemassa verkossa gsm-liittymävertailua, jossa voi määritellä myös nopeammat liittymät kuin 1M? Tuo yleisin gsm-liittymävertailu rajoittuu vain 1M-dataliittymänopeuksiin tai alhaisempiin.

  - onko rajoittamattomasta mitään lisähyötyä käytänössä yli 1M tai 2M rajoitettujen liittymien? Ts. onko nopeus kuitenkin käytännössä lähes aina noiden 1M/2M rajoitusten sisällä, niin että rajoittamattomasta on lisähyötyä vain äärimmäisen harvoin?

  - Jos itse olisit nyt ostamassa rajoittamatonta dataliittymää, minkä ostaisit ja miksi? (etenkin jos ole muita kokeillut jo)
   
 2. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Toi mobiililaajakaista plus nopsa on tietääkseni nettitikulla. Jos kerran puhelimeen sitä tarviit, niin pelkkä nopsa riittää. 13,90/kk ei määräaikainen ja hinta voimassa 24/kk.
   
 3. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Kyllä itselläni ainakin Saunalahden Nopsa pääsee Tampereella säännöllisesti jopa 5-6 megan nopeuksiin. Eli kyllä siitä ihan oikeaa hyötyä on.
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Missä tuota DNA:n Matkanetti tarjouksesta on tieto? Itse en DNA:n sivuilta löydä kuin Nettikaistasta tuollaisen 13,90€/kk ja 24kk määräaikaisuus paketin. (Nettikaista on siis mokkulaliittymä).

  Ja Saunalahden Mobiililaajakaista Plus on tosiaan tarpeeton jos pelkästään puhelimella nettiä on tarkoitus käyttää, ja oikea palvelu on tuo 13,90€/kk Nopsa kuten Mr M mainitsi.

  Jos tuota "ja tulevaisuudessa" kohtaa kysymyksestä katsoo, niin minusta tällöin on myös oleellista, että palvelu ei ole määräaikainen. Tällöin jos joku pistää paremmaksi ei mikään estä vaihtamasta. Tietysti jos nyt määräaikaisuudella jonkun megahintaedun saa niin mikäs siinä, mutta ihan euron tai kahden takia kuussa en sitoisi pääliittymää.

  Ja tietysti kuten aina mitä tahansa liittymää, ja etenkin merkittävissä määrin datakäyttöön tulevaa ostettaessa, ei kannata varsinkaan sitoutua ennen kun on testannut joko prepaidillä tai toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella. Alueelliset erot voivat olla suuria.

  ...olettaen tietysti että puhelin tukee noita suurempia nopeuksia.
   
 5. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Olet tietenkin oikeassa.

  DNA Matkanetti 2M (eli puhelimen liittymään liitettävä laajakaista) on tuon 29.80€/kk:

  http://www.dnafinland.fi/showPrivat...=AAA0dnaVoitto&selectedMenuItem=AABB0DATA002M

  Ja DNA Nettikaista 2M (eli läppärin mobiilidatayhteys) on nyt tarjouksessa 13,90€/kk.

  Eli nopein rajoittamaton on Saunalahti Mobiililaajakaista Nopsa, joka on tarjouksessa 13.90€/kk 24kk tarjousajanjaksona (?). Tavumäärärajoitetuista Soneran 1Gt/kk nopeusrajoittamaton 9.99€/kk on halvin (?).

  Kuten todettu, näiden tuotteiden nimeäminen, hinnoittelu ja liittämisrajoitukset ovat kerrassaan sekavia.

  En ole vieläkään varma, että vertaan keskenään vertailukelpoisia tuotteita, ja että löysin ajantasaiset hinnat kaikista.

  Soneran johtaja oli oikeassa siinä, että kuluttajat pitävät datahinnoittelua erittäin sekavana :)

  Tämä on tietenkin tarkoituksellista, jotta suora vertailu kilpailijoihin vaikeutuu ja todellinen hinta tuotteen kohdalla hämärtyy.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kysymys kuullostaa aika oudolta, ellet ole tekemässä jotain tarkoitushakuista mainosta ?

  Kuten itse vastasitkin, et vertaa määräaikaisia sopimuksia, ja sanoitkin että tarjousjakson jälkisiä hintoja ei tiedetä, niin mitä väliä niillä on ?

  Lisäksi jutussa ei tullut ilmi että jotenkin muuten pitäisi naulata operaattori ikuisiksi ajoiksi tällä vertailulla, joten sen tarjousjakson jälkeen voi vaihtaa operaattoriakin. eli senkään puolesta asialla ei merkitystä.

  Arvailla kyllä voi mitä vuoden kahden päästä eri operaattorit tarjoaa, mutta se nyt on arvailua.

  24kk määräaikainen sopimus tämän tyyppisessä tuotteessa on myös hintatakuu, eli silloin tiedät ainakin tuon ajan mitä se maksaa jotaehkä nyt olet hakemassakin. Hyvän tarjouksen aikaan se on myös ollut historiaan dataa katsoen monelle edullisen ratkaisu.
  24kk määräaikaisuuden jälkeen voi vaihtaa operaattoria, ja katsoa silloin millä hintaa ja millaista palvelua tarjolla, 24kk määräaikaisuus ei sido operaattoreita hinnoissa määräaikaisuuden jälkeen. 24kk on niin pitkä aika ettei nyt voi tietää millaiset hinnat silloin on.


  Määräaikaisuuden tai tarjousjakson jälkeisillä hinnoille on kuitenkin vähän merkitystä jos ne mainitaan siinä sopimuksessa, eli sopimus kannattaa lukea ja jos siinä luvataan korkeita hintoja, niin tarjous/määräaiakisuus jakson jälkeen pitää reakoida ajoissa.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mihinkä laitteeseen olet liittymää ostamassa ja mitä sillä meinaat tehdä. Mobiilissa yleensä sellainen 1-2Mb/s HSPA liittymä riittää erittäin pitkällä.

  Jos luurin haetaan liittymää, niin ennen hintaa tonkisin sitä että miten verkkotoimii omalla aktiivii alueella, se kai tärkein juttu, mokkulaan verrattuna ei sitä luuria aleta sijoitteleen yläkertaan tai lisäantenneita kytkeen. tuossa arvioinnissa tietenkin puree käytännön tuoreet kokeilut.

  Jos tuo kunnossa, niin sitten sama toimivuus arviota datan osalta, ja käytöstä riippuen niin HSUPA tukea kannattaa arvostaa. ja pieniä viiveitä, mutta jos varma ettei noilla väliä, niin sitten voi unohtaa.

  Sen jälkeen voi sitten listailla operaattoreita/tuotemerkkejä ja vertailla niiden palveluita, data toteutuksissa voi olla eroja vaikka samassa verkossa toimisivatkin. esim Elisa vs Saunalahti tilanteessa Saunalahdelle tipahtaa miinuspisteitaä virtuaali/roaming touhusta, joka tapauksesta riippuen voi tiputtaa jälkimmäisen kokonaan pois vaihtoehdoista.

  Jos kuitenkin puhelinkäyttöön, niin kannattaa nekin palvelut katsastaa ja niiden hinnat huomioida kun alkaa tekemään hintavertailua. jos oletetaan että kysyjällä välillä liikenne suuntautuu ulkomaille ja reissuakin rajojen ulkopuolelle, data roaming hinnoittelu mallit kannattaa vilasta, DNA saa etua kilotavu hinnoittelusta, vaikka usein vähän kalliimpi megatavuhinta, monella muulla megatavuhinta siedättävämpi mutta aivan kohtuuttoman suuret minimi laskutus määrät per yhteys. jonka takia jotkut jopa ulkomaan reissuja verten hankkineet DNAn liittymän.

  Kun ulkomaan hintoihin päästiin niin Soneran osalta yleensä tässä vaiheessa mainitaan kalliit SMS viesti kotimaasta ulkomaalaisiin numeroihin. ei kaikille merkitystä, mutta joillekkin suuri juttu.

  Jos "paras" on aivan liian kallis, niin sitten miettiä mistä tinkii, aivan tapauskohtaista, tiputtaako palveluita (nopeutta, datapaketin kokoa jne), tai tinkiikö jostain muusta. kannattaa silloin myös uudestaan vilasta että mitä asioita on arvostanut, ja mistä niistä olisi ensinnä valmis tinkimään.

  Puhelinkäyttöön en tarvitse aivan rajatonta dataa, jos paketti on määrällisesti niin suuri ettei sitä tarvi miettiä eikä ylittäminen voi tapahtua huomaamatta tai jos voi niin siitä ei synny kohtuutonta ongelmaa.
  Ulkomaan hinnoittelua en voisi ohittaa täysin välittämättä (*, mutta niistä haasteista kokemusta ja kuivilla selvinnyt erilaisilla malleilla. 3G verkkoa arvostan niin paljon että siitä olisin valmis maksamaan muutaman eronlisähintaa, en niinkään sitä että aktiivi aluea maalattu kokonaan, vaan se että käyttö toimivaa, eli tiheä verkko. ja tietyissä tärkeimmissä paikoissa ei saisi olla katvetta. Pientä viivettä ja nopeaa paluukanavaa arvostan jos edelliset kunnossa.

  Oletuksena tietenkin se että kyse ei olisi ainosita SIMistä ja mm. mokkula SIM valitaan sitten aivan toisin kriteerein. ja puhepuolen palvelut kunnossa.

  (*
  Kotimaassa roamaavat virtuaalioperaattorit saavat tässä kohtaa miinuspisteitä, eli vastineeksi pitää olla halvempaa.
   
 8. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Tietenkin olen tekemässä.

  Olen Soneralla töissä ja halusin mainostaa heidän maailman parasta, nopeinta ja halvinta data-liittymäänsä ja muutenkin erinomaisia palveluita. MAINOS!

  Voit toki olla ihan mitä mieltä haluat muiden kysymyksistä, mutta se kertoo kyllä aika lailla enemmän sinusta ja omista motiiveistasi.
   
 9. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Halvimmasta ei voi olla varma, mutta uskotteko, että pitkien "13,90 € tarjousjaksojen" jälkeen hinnat eivät jäisi pysyvästi tuolle tasolle? Vaikea kuvitella, etteikö tuo hintataso olisi jotakuinkin pysyvä tulevaisuudessakin.
   
 10. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Saunalahden MegaDesire-paketissa liittymän hinta on 4,90e/kk ja se sisältää puheluiden lisäksi mobiililaajakaista Nopsan.
   
 11. trulli

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/04
  Viestit:
  71
  Tykkäykset:
  0
  Olipas ajankohtainen ketju minulle. Tätä samaa nyt pohdin.

  24 kk määräaikaista yritysliittymää kaupattiin Soneralta Iphonella (16 jotain yksikköä 3gs) 40 € / kk + alvit sisältäen 2500 min puhetta, puhelimen ja 1gt netin. Mutta, mitä tuolla gigalla tekee kuukaudessa, se arveluttaa.

  Soneralta en löydä rajatonta nettiä matkapuhelimeen.

  Nyt Elisalta sellainen on käytössä ja unlocked iphone, mutta tarvis olisi parille uudelle iphonelle.

  Ärsyttävää touhua, homma on tehty ihan liian vaikeaksi.
   
 12. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  1Gt on melkoisesti mobiilipäätteellä käytettynä. Läppärin kaverina tuon saa kyllä kulumaan, mutta oma iPhone on melko ahkerassa käytössä ja yli 200Mt on melko hankala päästä. Toisen gigan / kuukausi saa 4,95€ hintaan tarvittaessa. 2Gt kenties jo riittäisi?
   
 13. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Itseäni lainaten totean vain, että Saunalahti ainakin vakiinnutti hinnan tälle tasolle heti tänään, kun tarjouskampanja päättyi.
   
 14. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Saunalahdelta löytyy MobiililaajakaistaPerus-liittymä 1Mbps nopeudella hintaan 9,90 euro/kk RAJOITTAMATTOMALLA DATAMÄÄRÄLLÄ. Henkilökohtaisesti olen vahvasti tavumäärärajoituksia vastaan ja todella toivon, että kyseinen käytäntö ei tule yleistymään markkinoilla.

  Myöskin verkkojen nopeuksissa on eroja. Soneran verkko tukee maksimissaan 7,2Mbps nopeuksia olipa nopeus kuinka rajoittamaton tahansa ja Saunalahden käyttämä Elisan verkko puolestaan tarjoaa jopa 15Mbps nopeutta.

  / Panu.
   
 15. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Itse puolustelematta Soneran nopeuksia, niin olisi kiva tietää paikka jossa tosiaan pääsee edes yli 10Mbit/s nopeuksiin. Itse en ole yli 2,5Mbit/s päässyt vielä Nopsalla. HSDPA:ssa ollaan ja täysillä tolpilla. Verkot taitaa olla aika tukos tjsp....
   
 16. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Elisan verkko tosin taitaa tukea sitä 15Mbps nopeutta vain siellä Keilasatamassa. Väitti kirjava karttanne vaikka mitä.
   
 17. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Onhan sinulla käytössä nettitikku, joka tukee maksiminopeuksia. Vanhemmat nettitikut tukevat vain 3,6Mbps ja osa 7,2Mbps nopeutta.
   
 18. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Mulla on Puhelin, joka tukee: HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
   
 19. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
 20. jupstejuho

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/08
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Itse tilasin Soneralta iPhone 4:n 24kk kytkyllä ja tilausvaiheessa tarjottiin vain "lähes rajatonta" jo aloitusviestissäkin mainittua 1gt datasiirtoa. No niinhän siinä kävi että alle viikossa tuli giga täyteen. Tilasin ohjeiden mukaan toisen gigan ja Soneralta tuli vastausviestinä jonkun rakennuspalvelun yhteystiedot (Sonera - numerotiedustelu, saldokysely ja lisädatapaketin tilaus "kätevästi" samasta numerosta) -.-

  Menin omille sivuille ja huomasin siellä 15 e / kk maksavan rajattoman datasiirron ja nopeuden paketin. Problem solved, ei tarvi valittaa Soneran huonosta datapaketista :). Kusetusta tosin etteivät viitsi mainostaa tilausvaiheessa täysin tilattavissa olevaa palvelua ja laskuttaisivat 5 euroa toisesta rajattoman nopeuden gigatavusta vaikka 15 eurolla saisi suoraan täysin rajattoman paketin. No onneksi ei toiminut se lisägigan tilaus. Nyt on mokkulan veroinen datapaketti matkapuhelinliittymässäkin :).
   

Jaa tämä viestiketju