Halvin kauppa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja jussia, 20/7/03.

 1. jussia

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/03
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  0
  Mikähän mahtaa olla halvin ns. tavallinen matkapuhelinkauppa, eli ei nettikauppa?! Mikä liike antaa yleensä parhaimmat hyvitykset?
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Niin vaikea kysymys, että tähän ei voi olla yhtä ja oikeata vastausta. Riippuu pitkälti siitä, kuka on liikkeessä myyjänä (kaikilla myyjillä hyvitykset vaihtelee ja toiselta voi tingata ja toiselta ei), vaihtopuhelimesta, sinusta itsestään osaatko tingata ja puhua omaksi eduksesi jne.
   
 3. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Kyllä jokainen kauppa on erilainen. Ei edes samassa ketjussa tai samassa liikkeessä tehdä kaikkia vaihtokauppoja saman kaavan mukaan. Tietysti samassa myymälässä työskentelevät myyjät sopivat monesti keskenään missä rajoissa mistäkin mallista annettavat vaihtohyvitykset liikkuvat, mutta niissäkin saattaa tulla vaihtelua myytävästä tuotteesta riippuen.. Vaihtohyvitys vaihtelee lisäksi vielä paikkakunnan kysynnän mukaan. Jokin malli saattaa olla jollakin paikkakunnalla niin vaikea myytävä, ettei sitä edes haluta ottaa vaihdossa, kun taas toisella paikkakunnalla tai saman paikkakunnan toisessa liikkeessä, saattaa malli olla kysytty tai jopa ostajaehdokkaita listalla..

  Taannoin eräässä ketjussa kiellettiin myyjiltä aivojen käyttö vaihtokaupoissa kokonaan ja pääkonttori lähetti uusien puhelimien hinnat ja vaihtolaitehyvitykset erillisinä listoina, joista myyjät sitten vähennyslaskua käyttäen laskivat välirahat.. Ja sillä ei ollut merkitystä, mikä uuden puhelimen hinta oli muilla liikkeillä kaupungissa, eikä sillä oliko vaihtoon tarjottava puhelin viikon vai vuoden vanha. Vaihtohyvitys oli sama (naurettavan pieni) molemmissa tapauksissa ja kun uusien puhelinten hinnat olivat vielä pitkänlaisia, vaihtokauppa rintamalla oli aika hiljaista... Tästä kuulemma luovuttiin noin puolen vuoden käytön jälkeen, sillä kaupankäynti hidastui niin olemattomaksi, että asiakaskato oli tosiasia..
   
 4. JuhaK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  1475
  Tykkäykset:
  30
  Mun mielestä on ihan naurettavaa tuo vaihtopuhelimien alhainen arvo. Kaupassakin sanotaan "no voinhan mä tuosta sun luurista antaa hyvitystä 15 euroa". Ja tuollanenki puhelin on kuitenki maksanu 150 euroa. Eihän jumalauta luurin arvo pitäis laskea noin alas. Voishan tästä tehä näinki esimerkin: Luuri A maksaa 300 euroa ja Luuri B 500 euroa. No, asiakas ostaa Luuri A:n. Sitten asiakas haluaakin kuukauden päästä ostaa luuri B:n, niin siitä pitää maksaa kuitenki väliä ainakin 300 euroa. Arvo tippuu ihan liian nopeaan.
   
 5. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  13
  Ostaisitko itse KÄYTETYN puhelimen (1kk vanhan) 300eurolla, jonka hinta varmaan kaupassakin on jo laskenut 260 euroon? Paljonko olisit itse valmis maksamaan tästä? Lisääpä sitten päälle vielä liikkeelle katetta yms kulut.
  --kpn
   

Jaa tämä viestiketju