Halvat navigointilaitteet

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja TCall, 3/8/07.

 1. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Katselin gigantin sivuja ja osui nämä kaksi navigaattoria silmään http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...bg&CatalogCategoryID=IkPD4QFHbIgAAAEOVxss9Q5F ja http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER..._d&CatalogCategoryID=IkPD4QFHbIgAAAEOVxss9Q5F . Mahtaako näistä olla kumpikaan kelpo navigaattori? Acerista löytyi vähän tietoa ja näyttäisi ihan kohtalaiselta. Packard Bell:stä ei taasen löydy oikein juuta eikä jaata. Jos foorumilaisilta löytyy jompikumpi laite niin voi laittaa kokemuksia.
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Pari vuotta kohta ollut TomTom käytössä ja toimii kuin uusi. Uudet kartat pitää vain ostella.

  Eli osta sellainen navigaattori, johon saa myös karttapäivityksiä. Jos pitkällä tähtäimellä ajattelee, niin tulee muutaman vuoden päästä huomattavasti edullisemmaksi ostaa karttapäivitys kuin uusi navigaattori.
   
 3. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  TomTom Onea katsellut liikkeessä, mutta TeleAtlaksen kartat täällä päin jotenkin "vajaita". Navteqilla näyttäisi olevan paremmat.. Acerissa ilmeisesti Q1/2006 eli vanhat kartat mukana? Aceriin pystyy ilmeisesti Navteqin karttoja ostamaan. Mutta 162€ posteineen olisi tuo Acer gigantin kautta. Siinä on jo 100 euroa TomTomiin.
   
 4. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Peruskuluttajan näkökulmasta kartoilla ei ole eroa, kumman valmistajan ne ovat. Kumpikin valmistaja ajattaa autojaan Suomessa kesäsin. Toinen päivittää ensin toisen alueen kartat ja toinen toisen. TomTom käyttää kummankin valmistajan karttoja. Lisäksi TomTomilla on oma tukinumero Suomessa ja se on yleisin navigaattori, niin siihen saa paljon lisäaineoistoa.
   
 5. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Niin onko jollain tarkkaa tietoa mikä karttaversio Acer e310:n mukana tulee? Gigantti eikä Acer ole vastannut.

  e. jos tuossa on Navteq Q1/2006 niin joku joka on käyttänyt tuota karttaversiota voisi kertoa onko paljon virheitä ja puutteita?
   
 6. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Tähän sen verran korjausta, että NAVTEQ:in kartat jäävät TomTom:ilta pois. Nyt niitä on ollut ainakin prätkään tarkoitetuissa Rider malleissa, mutta NAVTEQ:in kanssa ollut sopimus katkesi toukokuussa, joten jakossa kartat toimittaa Tele Atlas (josta muuten TomTom on tehnyt heinäkuussa ostotarjouksenkin).

  Halpojen navigointilaitteiden hinnat saattaa houkutella, mutta kannattaa muistaa että koska laitteen käyttöliittymä ja kartastot on juuri ne oleellisimmat osat, ei niissä kannata mielestäni tinkiä. Komppaan muokkadeetä tuossa päivityshommssa, eli kannattaa ehdottomasti ostaa sellainen laite johon tulee jatkossakin päivityksiä, ja että laitetta ostettaessa kartat olisi jo ajantasaiset eikä 'valmiiksi' vanhat. Joistain laitteistahan ei ole edes maahantuoja osannut sanoa onko päivityksiä edes tulossa (näin oli esim. Sonyn tilanne jossain vaiheessa). Tämä kertoo mielestäni lähinnä siitä, että liki kaikkien kulutuselektroniikkavalmistajien on täytynyt tuoda markkinoille oma navigaattori ihan vaan sen vuoksi, että ne on nykyään pop, ja niitä myydään paljon. Suuri osa tuotteista onkin enemmän tai vähemmän keskeneräisiä, ja tuki + ne karttapäivitykset on aivan olemattomat.

  Edullisista laitteista tulee äkkipikaa mieleen Fujitsu-Siemens Pocket LOOX N100 josta oli jokunen aika sitten juttua sfnet.keskustelu.paikannus palstalla.
   
 7. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Vaan eipä TomTom One Skandinaviankaan mukana tule uusia karttoja vaan vuodelta 2006. Vaan eipä Aceriin löydy Q1/2006 uudempaa karttaa http://www.destinator-upgrade.co.uk/PNA/Acere310_mapupdate.html . Acer pärjäsi ihan hyvin mikrobitin ja muiden testeissä. Neljää tähteä saanut. POI pisteitä pystyy Aceriin laittamaan ja muokkaamaan valikoita jne. Acerissa TomTom:n tapaan SiRF Star III LP, joten yhteyden pitäisi pelittää hyvin.

  Ainut Acerin hankinnassa mietityttää tuo karttojen hankinta, tuleeko niitä uudempia. Navteq tarjoaa melkein kaikille valmistajille 2007 vuoden karttoja ja suluissa lukee, että olisivat vuodelta 2004. Varsin kelpo peli muuten olisi. http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=557

  e. aaa tuohon meneekin Destinatorin kautta tulevat kartat eikä Navteq:ltä..
  e2. Acerissa on Win CE joten TomTom:n pda softia voi käyttää laitteella jos karttapäivitykset destinatorilta loppuu
   
 8. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  TomTom One Skandinaviaan tulee 2007 kartat mukana paketissa tämän kuun aikana. Tehtaalta alkaa tulemaan kuulemma nyt uutta 2007 kartoilla olevia vehkeitä, joten ehkä pitää tuo Tomppa vielä katsastaa. Acerin ostaisin heti jos siinä olisi uudemmat kartat kuin Q1/2006. Näytti pahalta tuo map cover, Suomi n.80%. TeleAtlas väittää >99%.
   
 9. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Eli TomTom on varmaan hankinnassa kunhan tässä kuussa tulee 2007 kartallista One:a hyllylle. Lataako TomTom One:a tavallisella mini usb-laturilla, esim. motorolan laturilla?

  e. onkohan maps.google.com samaa kartta-aineistoa mikä tuossa 2007 Onessa tulee olemaan? TeleAtlas2007 lukee google mapsissa.
   
 10. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Jeps, hyvin toimii.
   
 11. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Nyt taas noussut navigointilaitteen hankinta ajankohtaiseksi. Eli nyt TomTom One V3 Skandinavia ja Garmin Nuvi 200 harkinnassa. TomTom olisi muuten todella hyvä, mutta kun tutkailin TeleAtlaksen karttoja niin uusista 2007 kartoista puuttuu todella paljon pikkuteitä ja lyhyitä katuja. Tutkailin muutamia kaupunkeja ja puuttui melko paljon. Katsoin samat osoittee Navteq:n karttapalvelusta ja kappas, kadunnimet löytyivät mitkä TeleAtlaksen kartoista puuttuivat. Onko siis Navteq kirinyt TeleAtlaksen ohi? Vaikuttaisi ainakin näin, mitä karttoja tutkailin.

  Noh, sitten laitteisiin. Garmin Nuvi 200 vaikuttaa kelpo laitteelta ja tässä tulisi Navteq:n kartat. TomTom One V3:ssa taas kiehtoisi tämä MapShare palvelu ja karttojen korjaaminen. Laitteena varmaankin TomTom olisi monipuolisempi, mutta kumpi näistä olisi parempi? TomTom:n mukana tulee ainakin 2007 kartat, mutta pikkuteiden puuttuminen mietityttää. Garmin 199e ja TomTom One V3 Skandinavia n.220e.
   
 12. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Karttoja vertaillessa kannattaa huomioida se, että laitteiden mukana tulevat kartat eivät välttämättä ole yhtä ajan tasalla kuin karttatoimittajien webbipalveluissa testattavissa olevat versiot.

  MapShare on kyllä erittäin tervetullut ominaisuus, tiestö kun muuttuu jatkuvasti.
   
 13. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin Garminin karttoja pääsee tutkimaan. Google käyttää aina uusinta TeleAtlaksen dataa ja siellä ei ole läheskään niin hyvin pikkuteitä kuin Garminin City Navigator® Europe NT v9 kartalla joka on Navteqin ilmeisesti vuodelta 2006. Tosin TeleAtlaksen 2007 ovat varmaan joissain kohti paremmin ajan tasalla kun nuo mitä Garminin mukana tulee.

  MapShare kyllä kiinnostaisi. Se miten se tulee toimimaan on toinen juttu. Nimittäin tuollahan ei voi tehdä mitään muutoksia itse katuihin, ainoastaan nimeämään niitä, vaihtamaan ajosuuntaa tai sulkemaan. Joten tiet eivät tule lisääntymään tuon avulla.
   
 14. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Joo no aika hankala niitä teitä olisi itse lisätäkkin, niin että saatava data olisi varmasti luotettava. Paikkatiedon satunnaisesta heitosta johtuen saattaisi piirtyä pikkasen sivuun todellisesta linjasta... Korjauksethan MapSharessa saa jaettua muiden käyttäjien kesken, mutta tiedon luotettavuus on tee-se-itse korjausten tasolla hiukan hatara. Onneksi asetuksista saa valittua ottaako muiden käyttäjien korjauksia vastaan.

  Tuota katujen sulkua olen ainakin itse jo monesti kaivannut, kun jo ihan kodin lähistöllä on karttapohjassa muutamia teitä jotka ei ole oikeasti käytössä. Osa poistunut muuttuneiden liikennejärjestelyjen vuoksi, osa tullut "uusina" (mutta paikkaansa pitämättöminä) karttapäivityksien mukana.
   
 15. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo MapShare varmasti on hyvä uudistus.

  Nyt katselin karttoja ja missä tahansa olen katsonut niin Navteq vie TeleAtlasta pienillä teillä. Lisäksi Navteq osaa näyttää sellaiset tie mitkä ei ole autoteitä ja TeleAtlas ei.
   
 16. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Vertailin joskus mökkitietä TomTom:in Rider ja ONE mallin välillä. Riderissa oleva NAVTEQ:in kartta näytti tuon pienen mökkitienkin, mutta ONE:n Tele Atlas ei, eli sama havainto pikkuteiden osalta täällä. Käyttökokemusta Riderista ei itsellä ole, joten mahtaako se osata erottaa autolla ajettavat tiet?

  Ainakin uusin v7 käyttis erottelee hiekkatiet (jopa v.675 kartalta), mutta ei kai sen tarkempaa rajausmahdollisuutta teiden ajettavuuden suhteen ole tarjolla.

  edit: v.675 kartta siis Tele Atlas
   
 17. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Luulen TeleAtlaksen olevan kaupungeissa paremmin ajantasalla, mutta Navteq tuntee pikkutiet paremmin. Pitää käydä testaamassa tuota Garminia liikkeessä. TomTom:ia on tullu räpläiltyä.
   
 18. TCall Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo Garmin on valintani. Huomattavasti paremmin löytää talojen numerot kuin TomTom kun näitä vertailin. Kannattaako uuteen navigointilaitteeseen ostaa tuollainen näytön suojakalvo? Suojaako se paremmin laitetta ja toimiiko kosketusnäyttö silti hyvin? Tämä näyttäisi tuohon nuvi 200:seen käyvän.
   
 19. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Mulla on parissa GPS:ssä ja kamerassa ym. pikkulaitteessa BestSkinEver nimellä myytävää kalvoa. Huomattavasti edullisempaa kuin tuo laittamasi linkin takaa löytyvä, kun yhdestä DIY palasta saa leikeltyä sopivan aika moneen laitteeseen. Toisaalta näissä tökittävissä näytöissä on jo valmiina suojakelmu, että en niissä pitäisi sitä ihan välttämtättömänä. Lähinnä suojaa kuljetuksen ajan, jos ei käytä mitään koteloa.
   
 20. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Veikon Koneesta kesällä ostin Fujitsu Siemensin Pocket Loox -navigaattorin. Hintaa oli 200€ ja se ei tuosta ollut kyllä paha hinta.

  Vakiona tuossa olevat kartat ovat kattavempia kuin isän TomTom Onessa. Tosin onhan siinäkin viilattavaa. Tällä paikkakunnalla pari tienpätkää, mitkä ovat olleet nykyisessä kuosissaan jo yli 15 vuotta, ei laite tunne. Mutta taas on teitä, jotka eivät ole olleet olemassa paria vuottakaan, mutta laite tuntee ne silti.

  Käyttöliittymältään yhtä helppokäyttöinen kuin TomTom. Valikot ehkä sekavemmat ja vaatii melkein mukana tulleen kynän käyttöä, joka voi joistain perfektionisteista nakkisormista olla negatiivinenkin asia. Satelliitin löytää paikallaan ollessaan varsin nopeasti, moottoritiellä, 140km/h vauhdissa kesti ties miten kauan. Tuo siis siinä tilanteessa, että laite oli ollut aikoja pois päältä.

  TomTom toimii taasen sulavemmin, tuossa "nuoli" etenee hiukan jurosti pätkien. Karttojen ulkonäön puolesta tämä on ainakin TomTomia nätimpi, eikä puheääni kuulosta Virosta väkisin Suomeen raahatulta Ljudmillalta, kuten Onessa.
   

Jaa tämä viestiketju