Haluatko osallistua langattomien kuulokkeiden käyttökokemuksen kehittämiseen?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Etnoteam, 22/11/11.

 1. Etnoteam

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/9/11
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Apple, LG, Motorola, Nokia, Samsung, Sony Eriksson
  Etsimme tällä hetkellä 18-45-vuotiaita käyttäjiä kahteen langattomia kuulokkeita koskevaan käytettävyys- ja käyttökokemustutkimukseen. Tutkimukset järjestetään lähiviikkoina Helsingissä ja niistä on luvassa yksi tai
  kaksi 50 euron lahjakorttia Stockmannille tai S-ryhmään.

  Ensimmäiseen tutkimukseen etsitään:
  • henkilöitä, jotka käyttävät musiikin kuunteluun Bluetooth-stereokuulokkeita, ja
  • henkilöitä, jotka eivät ole käyttäneet Bluetoothia missään yhteydessä

  Toiseen tutkimukseen etsitään
  • henkilöitä, jotka käyttävät NFC-ominaisuudella varustettua puhelinta, kuten Nokia C7 tai Nokia N9,
  • henkilöitä, jotka käyttävät puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen Bluetooth-kuuloketta, ja
  • henkilöitä, joilla on selvä tarve Bluetooth-kuulokkeen käyttöön, mutta eivät ole vielä hankkineet sitä.


  Jos jokin edellä mainittu kriteeri vastaa sinua ja olet kiinnostunut tutkimuksesta, ota yhteyttä minuun sähköpostilla (osoite on muotoa etunimi.sukunimi@etnoteam.fi). Kerro viestissä myös, että milloin voin soittaa sinulle kysyäkseni joitakin lisäkysymyksiä, joilla varmistetaan, että kuulut tämän tutkimuksen kohderyhmään. Kysymysten läpikäyntiin menee 5-10 minuuttia.

  Tutkimuksiin valittuihin otetaan yhteyttä marraskuun lopun aikana.


  Jos edellä kuvatut kriteerit eivät vastanneet sinuun, mutta olisit jatkossa kiinnostunut osallistumaan käytettävyys- tai käyttökokemustutkimuksiin, voit ilmoittautua tutkimuksiin osoitteessa:
  http://www.etnoteam.fi/yhteystiedot/ilmoittaudu/


  Terveisin,
  Elina Melkko
  Etnoteam Finland Oy
  www.etnoteam.fi

  Viestin lähettämiseen on pyydetty lupa foorumin ylläpidolta.
   
 2. marakat

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/07
  Viestit:
  261
  Tykkäykset:
  21
  Puhelinmalli:
  Nokia E7
  Yli neljävitoset ei näköjään kuuntele enää musiikkia..;) ainakaan BT:n läpi.
   
 3. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Itse juuri hommasin 49v tutulle merkittömät 45€ bt-stereot omiini (myös merkittömiin) tyytyväisenä. Mutta ei se tekniikka vielä ole niin kypsää että homma pelaa painamalla nappia paitsi kuulemma NFC:n kanssa.

  Saakohan ne testikuulokkeet pitää itse lahjakortin lisäksi, sitten voisi jo harkita matkalipun hankintaa...
   
 4. BorG Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  1276
  Tykkäykset:
  179
  Kyllä ainakin S^3 + BT 905i kuulokkeilla toimii yhdellä näppäinpainalluksella kuulokkeissa (eli pistää ne päälle), puhelin löytää ja yhdistää automaattisesti, pari kertaa viikossa tulee käytettyä. Miksi ei toimisi kaiuttimissakin?
   
 5. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Oikeastaan sanoin väärin, kyllä se tekniikka pelaa mutta säätämistä on. Jos nyt haluaisin laittaa bt-kuulokkeet päähän luurin kanssa, niin ensimmäisenä pitää (tietenkin) miettiä onko akut täynnä, käynnistää ne, avata puhelimen näppäinlukko, avata bluetooth-valikko ja painaa vielä yhdistä. Varsinkin humalassa aikamoinen operaatio verrattuna siihen että laittaa vaan mitkä tahansa kajarit 3.5mm reikään :)

  edit: sulla olikin sitten taustalla bt päällä, ei kovin hyvä idea kaiketi luurin akunkeston kannalta ?
   
 6. marakat

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/07
  Viestit:
  261
  Tykkäykset:
  21
  Puhelinmalli:
  Nokia E7
  BT:n virrankulutus tyhjäkäynnillä on muutaman milliamppeerin luokkaa, sillä ei ole merkitystä puhelinta käytettäessä akun kestoaikaan. Valmiustilassa tilanne on toinen, koska kulutus on muutenkin aik pieni. Omassa luurissa (E7) ei btn jatkuva päälläolo ole haitannut. Ja saahan sen poist päältä..

  Maksullinen Force Control Widget Nokia kaupasta on tohon muuten pätevä, saa suoraan kotinäytöstä bt:n ohjattua (ja vähän muutakin)
   
 7. Kerttula

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/11
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  7
  Kunnon kuulokkeet

  Aloitin kuuokkeiden käytön Nokian vanhemmilla BTluureilla (504?). Ne eivät hirveästi innostaneet ja lakkasivat toimimastakin. kokeilin erilaisia vaihtoehtoja tilalle. Ominaisuuksiltaan Nokian vastamelukuulokkeet olisivat olleet hyvät, mutta en pitänyt ääntä riittävän hyvänä.

  Rakensin sitten itse oman viritelmän. Bosen vastamelukuulokkeista saa johdon irti ja sisältä paljastuu normaali 3,5 mm strereojack. Siihen tilalle pieni johdonpätkä ja perään Ericssonin bt-dongle. Toimi periaatteessa hyvin ja ääni tyydytti. Tietysti on kolme akkua, joita piti varata. Bose on kuitenkin säästänyt mekaniikasta. Kuulokeen sisäll oleva liitin on huono eikä johto pysy siinä kunnolla kiinni ilman, että se on tuettu runkoon, kuten Bosen oma liitin on. On siis hankittava Bosen oma varajohto ja pätkäistävä se sopivan mittaiseksi. En ole viitsinyt tätä vielä tehdä, koska auton vaihtuminen toi autokäyttöön valmiin ratkaisun.

  Hakusessa on kuitenkin edelleen hyvä ratkaisu. Tavoitteena kuunnella musiikkia ja puhua puheluita. Puhelimena tällä hetkellä N8, mutta se voi vaihtua N9ksi, kunhan hinnat vähän tippuvat. Tai sitten joksikin muuksi. Korvan ympärille tai päälle tuleva malli. Äänen pitää olla hyvä, kotona on vertailukohtana Sennheiserin 650. Jos vastamelu auttaa hyvässä äänessä niin sellaiset, mutta se ei ole itseisarvo. Ulkonäkö enemmän businesslook kuin katuteini.

  Ja vertailun vuoksi. Ikä 49.
   

Jaa tämä viestiketju