Mobiili.fi Haluatko nopeasti latautuvan ja hyvällä akkukestolla varustetun puhelimen? Tartu näihin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Akkukesto on puhuttanut älypuhelimissa yhtä pitkään kuin itse älypuhelimia on markkinoilta löytynyt. Ongelmaan onkin saatu mitä erilaisimpia ratkaisuja aina mukana kannettavista virtapankeista vaihdettaviin akkuihin ja pikalataukseen. Samalla myös itse akkukestossa on tapahtunut kehitystä, mikä käy ilmi PhoneArenan tuoreesta vertailusta, jossa tarkastellaan älypuhelinten akkukeston kehitystä vuosien varrella. Tulosten perustana on PhoneArenan oma akkutesti, jota yhtiö on käyttänyt älypuhelimissa vuodesta 2012 lähtien.

  Historian valossa älypuhelinten akkukestoa ovat hallinneet Samsung ja Sony, joskin Sony on kärsinyt viime vuosina Xperia Z5- ja Xperia Z3+ -mallien akkukesto-ongelmista. Samsunginkin kohdalla menestys on ollut kaksijakoista, sillä Note-sarjan menestyksestä huolimatta, Galaxy S -sarja on jäänyt akkukestossa takavuosista jälkeen. Selvänä nousijana akkukestossa on Apple, jonka iPhone 6s -malli menestyi testissä loistavasti. Uusia iPhone 6 Plus- ja iPhone 6s Plus -malleja vertailuun ei ole sisällytetty.

  [​IMG]
  Vuosien varrella asetelmat ovat kääntyneet päälaelleen. Vuonna 2013 ykköspaikkaa hallussaan pitänyt LG on tippunut vuonna 2016 jumbosijalle. Sony on puolestaan kirinyt kolmessa vuodessa taulukon hänniltä selväksi ykköseksi.

  [​IMG]
  Aaltoliikkeestä huolimatta älypuhelinten akkukesto on kokonaisuutena kehittynyt. Alkuvuonna 2015 koetun sukelluksen ja loppuvuonna koetun piikin jälkeen, vuonna 2016 akkukestossa on palattu pitkälti vuoden 2014 tasolle.
  Akkukeston lisäksi toinen tärkeä älypuhelimissa huomioitava tekijä on latausaika. Huolimatta puhelinten jatkuvasti kasvavista akuista ja suuremmista akun kapasiteeteista, ovat latausajat kokonaisuutena laskeneet selvästi. Eniten latausaikoja ovat onnistuneet lyhentämään Sony, HTC ja Motorola (nykyisin Lenovon omistuksessa), joiden puhelimissa latausajat ovat lähtökohtaisesti olleet suurin ongelma. Erityisen hyvin latausajoissa on pärjännyt myös LG, mikä osaltaan kompensoi yhtiön akkukestossa kokemia ongelmia.  [​IMG]
  Vuosien varrella kaikki valmistajat Applea lukuun ottamatta ovat onnistuneet lyhentämään puhelimiensa latausaikoja.

  [​IMG]
  Vuonna 2016 keskimääräisen älypuhelimen lataaminen onnistuu yli tunnin nopeammin kuin vuonna 2014.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju