Mobiili.fi Haluatko kokeilla Facebook Messenger -botteja? Näin se onnistuu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2081
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tuleeko boteista sovellusten seuraaja merkittävänä uutena kehittäjämahdollisuutena, on suuri kysymys. Facebook tuo API-rajapinnat Messenger-bottien tekoon.


  Facebook julkisti eilen F8-konferenssissaan yritysten ja muiden monenlaisia palveluja tarjoavien automatisoitujen ohjelmistobottien tulon osaksi sen Messenger-keskustelusovellusta.

  Aivan ensimmäiset Messenger-botit ovat jo toiminnassa ja niiden toimintaa voi kokeilla Suomestakin, suomenkielisellä Messenger-sovelluksella. Botit itse tietenkin tosin puhuvat vain englantia. Suomi-Messengerissä botteja ei vielä erikseen korosteta mitenkään, vaan niitä joutuu hakemaan sovelluksen haulla botin nimellä Viimeaikaiset-näkymästä.

  Kovin fiksuja ensimmäiset botit eivät vielä ole eivätkä esimerkiksi kauppabottien toimitusalueet kuitenkaan myöskään yllä Suomeen.

  Kokeilimme itse lyhyesti neljää bottia, joiden löytäminen onnistui: uutispalvelu CNN:ää, säätietoja jakelevaa Ponchoa, Spring-vaatekauppaa sekä 1-800-Flowers.comia, kukkien tilauspalvelua. Alta löytyy kuvia muutamasta lyhyestä keskustelusta ohjelmistobottien kanssa.

  [​IMG]
  Facebook Messenger -botteja CNN:ltä ja Poncholta.


  CNN:n uutispalvelu ei esimerkiksi vaikuta vielä kovin älykkäältä: sen lähettämät jutut voisivat tämän kokeilun perusteella olla täysin satunnaisia. Poncho-sääpalvelua ja kukkien tilausta emme toistaiseksi päässeet testaamaan kunnolla edes, kun ne eivät täällä täysin pelaa. Poncho lupailee, mutta ei sittenkään kerro järkevää ennustetta.

  [​IMG]
  Facebook Messenger -botteja 1-800-Flowersilta sekä Springiltä.


  Spring on Yhdysvalloissa suosittu mobiili verkkokauppa. Senkin bottishoppailukokemus on toistaiseksi hyydyttävä: lukuisiin kysymyksiin on puuduttavaa vastata eikä lopulta kuitenkaan välttämättä saa oikeasti omaa mieltä tyydyttäviä vaatteita, asusteita tai jalkineita ehdotuksina.

  Facebook avasi eilen kaikille työkalut bottien luomiseen, joten todennäköisesti erilaisia kokeiluja on luvassa nopeasti eri toimijoilta lisää ja tilanne paranee. Jo ensimmäiset kokemukset Messenger-boteista ulkonäollisesti kerovat mistä on kyse: mukana on tekstiä, komentoja, kysymyksiä, kuvia, monivalintoja ja niin edelleen.

  Keskustelusovellusten sisällä toimivista ohjelmistoboteista, tai keskustelevista sovelluksista, mitä nimeä haluaakaan käyttää, odotetaan ehkä jopa seuraavaa askelta verkkosivujen ja mobiilisovellusten jatkoksi. Toistaiseksi kyse on vasta täysin tulevaisuuden lupauksista.

  Ensimmäiset botit eivät ole kovin kummoisia – tosin eivät olleet ensimmäiset sovelluksetkaan aikanaan. Vielä 2008 iPhonen App Storen avautuessa hienona sovelluksena pidettiin vaikkapa oluen kaatumista puhelimen näytöllä asennon mukaan simuloivaa ”appia” ja myös pieruäänisovellukset olivat suosittuja! Tänään meillä on muun muassa Uber, Instagram, Snapchat, mobiilipankit ja kumppanit, jotka kaikkivat ovat muuttaneet suurella tavalla tapaamme elää ja viestiä.

  Botit ovat jo läsnä muun muassa Facebook Messengerissä, Kikissä, Telegramissa, Slackissa ja Microsoftkin panostaa niiden kehitystyökaluihin voimallisesti ja myös omassa Skypessään. Suurista jäteistä myös vielä ainakin Googlelta odotetaan nopeita pelinavauksia tällä saralla – mahdollisesti jo pian vuorossa olevassa sen omassa I/O-kehittäjäkonferenssissa.

  Oletko sinä jo löytänyt hyödyllisiä ohjelmistobotteja – Messengerissä tai muualla?

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju