Halpojen Bluetooth USB-palikoiden toimivuus

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja TeaCup, 12/2/03.

 1. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Hei.
  Näistä on heitelty epämääräisiä kommentteja ympäri foorumia mutta mitä jos koottaisiin tähän uusin tieto aiheesta.

  Itseäni kiinnostaa erityisesti N6310:n liittäminen tietokoneeseen. Optimitilanteessa sekä gprs-modeemiyhteys että Noksun oma pcsuite synkronointeineen ja muineen toimisi palikan kautta. Infrapunalla olen saanut kaiken toimimaan ja hyvinkin mutta kaikissa koneissa ei ole irdaa.
  Halvimmillaan usb-palikan saa jo alle 30 euron (MBNet hintaseuranta).

  ---------------------------
  "It's a tea time."
  -TeaCup-
   
 2. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Tuo hintaseurannan edullisin vaihtoehto taitaa olla vähän kökkö.
   
 3. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Tässä kuva laitteesta, ei ole ainakaan kannettavan seuraksi sopiva :)

  [​IMG]

  Lisäksi vähän epäilyttävä tuo ITbutikken A/S kun välillä tekstin seassa on tanskaa suomea ja ruotsia. Lisäksi toimituskuluja tulee yli 10 euroa ja toimitusaika on jopa 2 viikkoa tai enemmän.
   
 4. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Siis ilmeisesti kukaan ei käytä USB-Bluetooth -palikoita... tai ei ainakaan vaivaudu kertomaan kokemuksistaan muille. Harmi.

  Ja kysymyshän oli nimenomaan toimivien palikoiden listauksesta. Santeri avuliaasti aloitti niiden ei-toimivien puolelta... :)
   
 5. Karban

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
  Epoxin, Racewoodin, MSI:n ja SMC:n palikoiden pitäis vissiin sisältää samat hilut ja mulla ainakin toimii SMC:n kanssa.
   
 6. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Toimiikohan 6310:n ja Nokia PC-suiten kanssa?
   
 7. Karban

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
  Mikä jottei toimisi? Onko 6310:ssa mahdollista päästä nettiin bt:tä käyttäen vai pitääkö olla datakaapeli? Vai oliko se vaan 6210 missä bt oli vaan lisävarusteita varten?

  No, sikäli kun sen pitäis olla mahdollista, minä ainakin omat asetukseni kopsasin kaverilta jolla oli 6310 ja datakaapeli käytössä, ja sen jälkeen alkoi yhteys toimimaan kuin unelma vaikka mulla on t68i ja bt-dongle. Eli sen perusteella uskoisin että toimii.
   
 8. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Siksi epäilen ettei joidenkin bluetooth-palikoiden kanssa on ollut foorumissakin palautetta ettei PC-suite toimi niiden kanssa. Siis että Windows löytää puhelimen mutta pc-suite ei.

  Kuten sanoin tuossa yllä, infrapunalla kaikki toimii kuin pitääkin, sekä gprs-datayhteys, faxi että pc-suite synkronointeineen. Haluaisin sellaisen bluetooth-usb-palikan että kaikki toimisi samoin sillä.

  Nokian bluetooth-toteutus poikkeaa jossain määrin standardista (esim bluetooth-hf:t vaatii omia toimintojaan nokian kuin muiden kanssa, kaikki ei edes toimi nokian kanssa). Verkkokauppa.com:n bt-usb-palikoiden listassakin on erikseen sanottu jonkun olisko ollut racewoodin kanssa että nokian PC-suite ei toimi sen kautta.

  Tuo MSI:n palikka näyttäisi mielenkiintoiselta kun se on halpa ja spekseiltään hyvältä kuulostava. Jos vielä joku sanoisi että on kokeillut sitä nokian pc-suiten kanssa ja toiminut, niin ei kun tilaamaan.

  Sitä odotellessa...
   
 9. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  6310 ovat vanhaa bluetooth-tekniikkaa! Ei toimi nykyisten...

  Selvittelin itse lisää tätä bluetooth-usb-nokia6310-sotkua ja selville sainkin mitä saatavissa on. Eikä kovin hyvää. Aikanaan kun 6310 tuli markkinoille oli bluetooth-rintamalla kovat odotukset ns. Digianswer bluetooth stackin standardoitumisesta. Niinpä kyseisen ajan Nokian mallit rakennettiin niin että ohjelmisto toimiakseen vaatii tämän Digianswer-ominaisuuden asentamista tietokoneelle. Toisin kävi ja firma joka tätä tekniikkaa kehitteli on nykyään Motorolan syövereissä, ainakin www-sivujen mukaan. Nykyisin mikään bluetooth-laite (Socketin pcmcia-korttia lukuunottamatta) ei tue kyseistä ominaisuutta.

  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että modeemi/gprs/fax-yhteydet toimivat kyllä toisen tuetun standardin (dial-up) kautta, mutta Nokian PC-suite ei toimi bluetoothin kautta ilman tätä Digiansweria.

  Eli vastaus omaan kysymykseeni jolla aloitin tämän säikeen on että mikään usb-bluetooth-adapteri ei toimi N6310-puhelimen ja Nokian PC-Suiten yhdistävänä linkkinä, mutta muut puhelimen ominaisuudet toimivat jos adapteri tukee bt1.1-standardin dial-up-profiilia.

  (Lähteenä käytetty erinäisiä www-sivuja sekä Nokian teknisen tuen puhelinpalvelua.)

  Kiitokset mielenkiinnosta.
   
 10. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  Toimiikohan tuo Verkkokaupassa oleva msi-palikka PC-suiten kanssa? Olisi ainakin halpa.
   
 11. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Siis suomennettuna tuo edellä lukeva: ei toimi PC-suiten kanssa. Ei ainakaan pitäisi toimia. Mutta muuten varmaan toimii ihan hyvin. Ajattelin kyllä tilata sellaisen...
   
 12. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  No, sanotaan sivuilla sentään että toimii kaikkien puhelinten kanssa. :)
   
 13. juuze

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/03
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa läppärissä on 3Comin Bluetooth PC-Card (Pcmcia) ja toimii moitteetta Siemensin
  s55:n kanssa. Aluksi oli suunnattomia vaikeuksia saada toimimaan XP:n kanssa, mutta
  kun netistä hain uudet ajurit - jotka muuten oli aika hankala löytää - niin rupesi toimimaan.

  Täältä näyttäisi ajurit löytyvän tuohon.
   
 14. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Argh. Onko suomen kieli näin vaikeaa. :)

  Siis se että sivulla mainostetaan palikan toimivan kaikkien puhelimien kanssa on ihan totta varmaan. Se toimii gprs-yhteyksissä, faxina ja varmaan jopa (ehkä) käyntikorttien lähetyksessä jne. Mutta Nokian 6310:n PC-suite ei toimi minkään markkinoilla olevan bluetooth-palikan(Paitsi sen vanhan Socketin Pc-cardin) kanssa, koska se vaatii jo historiaan jääneen Digianswer-profiilipinon asennusta.

  Eli toimii ja ei toimi. Kuka mitäkin tarvitsee.

  Se jos joku palikka toimii jonkun muun merkkisen puhelimen kanssa niin siitä tämä viesti ei kerro mitään. :)
   
 15. Henkka Jii

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/03
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  MSI:n bluetooth -härpäkkeet

  Moi!

  Olen juuri tilaamassa Bluetoothia itselleni (koska tilasin lopultakin sellaisen 7650sen) ja tein vähän selvitystyötä.

  MSI:llä on kaksi mallia.

  Toinen on lisäkortti joka VAATII BLUETOOTH-VALMIIN MSI:N EMOLEVYN!!! Mullakin on MSI KT4Ultra josta kyllä olisi bluetooth-valmiita versioita mutta eikös vain emoni ole ns "Pure" eli ilman bluetoothvalmiutta.
  Homma on ymmärtääkseni helppo tarkistaa; jollei emollasi ole bluetooth "riseria" johon tuon kuvan kortin alareunan liitin sopisi niin ei ole BT-valmiuttakaan. Lisäksi tarvitaan sisäinen kaapeli emolle, ei tule tuon kortin mukana.

  Toinen malli on söpö pieni USB-sopiva malli jonka kyllä _pitäisi_ ajaa asia, toinen asia sitten että mitenkä sen PC suiten kanssa on.

  Nokian webbisivuilla 7650 bluetooth-yhteydestä sanotaan että vaatimuksena vain SSP (jotakin serial port) joka kyllä MSI:n versioista löytyy.

  Kävin imemässä sieltä kaikki saatavat oppaat, ohjekirjat ja softat eli katsotaan jos niistä löytyy vielä jotakin ratkaisevaa infoa.

  Koska tarkoitus olisi "sinihammastella" myös läppärillä töissä&työreissuilla niin senkin vuoksi ostan juuri tuon USB-mallin ja katsoa mitä tapahtuu, voin raportoida lopputuloksesta täälläkin.

  Mitä PC-suiteen tulee niin luulisi että siitä sentään niinkin tuoreiden puhelimien PC-suiteen, kuin BT:tä käyttävät luurit, tehtäisiin tarvittavat korjaukset Noksun puolesta jotta alkaa toimia ihan standardipalikoilla - vai onkohan se ongelma ihan puhelinten "raudan" puolella?

  Ex-työkaveri osti 7650sen silloin kun se tuli markkinoille ja lainasi kaveriltaan Nokian oman bluetooth-härpäkkeen joka toimi kuulemma ongelmitta. En tosin tiedä mahtoiko käyttää PC-suitea ja GPRS:ää vai siirtelikö vain kuvia koneelleen.

  Henkka
   
 16. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Re: MSI:n bluetooth -härpäkkeet

  Niinpä. Harmi tosiasia kuitenkin on että Bluetooth standardi on ollut hiukkasen eläväinen vielä parin viime vuoden aikana ja Nokian 6310 on tehty niin että se ei ole korjattavissa softalla myöhemmin muotoutuneen nykystandardin mukaiseksi. Tulevien mallien pitäisi kyllä toimia.
   
 17. juuze

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/03
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Eikait tuo itse Bluetooth standardi ole miksikään muuttunut. Syy minkä takia ilmeisesti vain Nokialaiset ei toimisi joidenkin bluetoothien kanssa yhteen on itse bluetooth-adapterissa, Donglessa tai PcCard-kortissa, ainakin siementäjän datasuite tarvitsee Bluetoothilta LanAccess-, SerialClient- ja Serial Host-ominaisuudet. Oon käsittänyt, että nuo yhteensopivuusongelmat johtuis juuri näistä ominaisuuksista, jotka saattaa halvemmista Bt-Dongleista puuttua.
   
 18. michael

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/02
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia E66 + Starhub / Samsung B100 + Saunalahti
  Itsellänikin on ollut ongelmia Nokia 6310i puhelimen ja PC-Suiten bluetooth yhteyden kanssa. Eli homma ei pelitä ollenkaan. Käyttämäni bluetooth palikka on Epox BT-DG02. Kaikki dial-up yhteydet ja muut kyllä pelittävät mainosti. Olen kokeillut eri ajureitakin, mutta millään en ole saanut PC-Suitea tunnistamaan puhelinta. Mitä olen lukenut Matkapuhelinfoorumin keskusteluja niin jotkut ovat kyllä saaneet kyseisenkin bluetooth palikan toimimaan, mutta epäselväksi on sitten jäänyt mitkä on juuri ne oikeat ajurit millä homma pitäisi saada toimimaan. Verkkokaupan sivuilla mainitaan, että kyseinen bluetooth palikka pitäisi saada toimimaan PC-Suiten kanssa ns. vanhemmilla ajureilla, mutta esim. valmistajan sivuilta ei löydy muuta kuin uusimmat mitkä tulevat jo cd:llä. Ja käyttöjärjestelmänä koneessa on siis Windows XP.
   
 19. Henkka Jii

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/03
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kokeile tätä saittia

  http://www.allaboutsymbian.com/phpBB2/

  Ovat noitten bluetoothien kanssa touhuneet oikein innostuksella joka puolella maailmaa.

  Jotkut saa pelittämään eri valmistajan ajureilla, jotkut vanhemmilla/uudemmilla ajureilla, jotkut alkavat skulaamaan PCSuiten kanssa kun muuttaa kaksi rekisteriarvoa (registry key) jne jne.

  MEne tuonne ja surffaa itsesi siniseksi niin eiköhän sieltä vastauskin löydy. Kannattaa kokeilla sitä hakumahdollisuutta ettei vierähdä viikkoa koneen ääressä.

  Henkka
   
 20. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Re: Kokeile tätä saittia

  En kyllä tiedä miten tämä linkki sinänsä liittyi aiheeseen, nimittäin 6310 ei ole Symbian-puhelin ja ainut todellinen 6310:n bluetooth-ongelmiin liittyvä artikkeli siellä kertoi juuri saman mitä tässä säikeessä on jo moneen kertaan mainittu: 6310(i) ei saa PC-suiteensa yhteyttä minkään bluetooth-yhteyden paitsi sen "ikivanhan" Socketin PCMCIA-kortin kautta. Ja syyn tähän toimimattomuuteen selvitin jo tuolla aiemmin.

  Jos joku tietää jonkun "vanhan ajurin" tms, jolla saa emuloitua tätä digianswer-systeemiä ja huijattua Pc-suiten uskomaan juttelevansa tämän läpi, niin ratkaissee aika monen 6310:n omistajan ongelman. Joku foorumilainen väitti että sai puhelimen toimimaan JOKO pc-suiten TAI muiden juttujen kanssa, ajurista riippuen. Että voi toimivuus olla periaatteessa mahdollista, mutta erittäin epätodennäköistä.

  Muiden kuin 6310-sarjan kanssa tuolta voi kyllä löytäkin hyviä ohjeita, että kiitos linkistä anyway, Henkka!
   

Jaa tämä viestiketju