halpa gprs puhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja timi80, 12/9/05.

 1. timi80

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Olisi tarvetta saada tietokoneeseen kiinni joku luuri, jolla voisi muodostaa gprs-yhteyden. Olisiko mitään ehdotuksia mikä olisi hyvä, halpa ja vielä toimiva yhdistelmä ;)

  Tarjotakkin saa edullisia vaihtoehtoja...
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyselyjä: Mikä puhelin kannattaa ostaa?

  Kannattaa myös vähän tarkemmin kuvailla millaista tarvetta on. eli millä sen luurin voi siihen PChen laittaa kiinni (USB, RS-232 (sarjaportti). IrDa, BT, PCMCIA jne), WINX, jokin muu, onko sähkövaatimukset millaiset (sattunainen ja lyhytaikainen käyttö kannettavalla , liikkuva, kiinteä paikka, millainen kuuluvuus, pitempiaikainen käyttö kannettavalla, esim PCMCIA, pöytäkoneeseen jatkuvasti kiinni.
  Pitääkö toimia, pitääkö olla helposti käytettävä jne. Käytetäänkö samaa laitetta myös normaalina puheliman, vai pelkästään PCn kanssa. Onko hintaraja käytetyn muutamakymppi, vai uusi, sata, kaksi, monta sataa euroa?

  Millaiseen käyttöön sitä yhteyttä tarvitaan jne.

  Vai onko tämä ostoilmoitus?
   
 3. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Polkumyynnistä parillakympillä bluetooth palikka ja siihen päälle käytettynä vanha sotaratsu 6310i niin on toimiva yhdistelmä.Hyvällä tsäkällä saat 60:llä siistin yksilön.
   
 4. timi80

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  No kieltämättä tarpeita olisi voinut kuvailla hieman enemmän.

  Eli lähtökohtana on että minulla on kannettava tietokone, siinä kiinni usb väylässä oleva dallasin valmistama ds9490r mokkula, jossa taas on kiinni ds18s20 lämpötila-antureita x-määrä. Tuon gprs puhelimen/mokkula on tarkoitus vaan siirtää lämpötila tiedot paikasta x palvelimelle y. Eli tiedon siirron määrä ei ole suurta, mutta tietoja siirretään kuitenkin useasti vuorokauden aikana. Lisäksi web kameran kuva pitää voida välittää tarvittaessa. Jatkossa myöskin ovi katkaisijoiden tilat välitetään gprs:n yli, mutta sen puolen projekti on vielä pahasti kesken :)

  Tuohon käyttöön tulevassa kannettavassa koneessa liitäntöjä on tarjolla vain usb tai pcmcia. Toki usb-väylään on saatavilla rs-232 adapterikin. Hintaluokka olisi enemmin kymppejä, eli käytetyistä laitteista puhutaan. Joku vodafonen tietoliikennekorttihan soveltuisi tuohon käyttöön hyvin, mutta on aivan liian kallista käyttöön. Tavallinen kolumbuksen kuukausimaksuton liittymä olisi tarkoitus valjastaa tuohon käyttöön. Myöskään puhelimen gprs nopeus ei ole ensisijainen vaatimus tässä käytössä.

  Paikassa missä laitetta käytetään on sähköt olemassa, joten laite ei tarvitse kummoista akkua tai voi tulla vaikka suoraan sähköverkkoon / usb väylään kiinni. Joskus aikoinaan dna myi jotain gprs boxeja, vieläkö sellaisia on markkinoilla ja mistä niitä voisi etsiä? vai onko joku vanha 6310 kuitenkin parempi vaihtoehto?

  Yhteys pitää voida avata normaalilla windowsin dial up työkaluilla, joihin on sitten omaan tiedonsiirto ohjelmaan mahdollisuus tehdä kutsu. Käyttöjärjestelmänä on windows xp.

  Ostoilmoitus tämä ei ole, vaan pikemmikin kartoitus mikä luuri sopisi tarkoitukseen parhaiten ja mitä hintaluokkaa ne mahtavat olla. Mutta jos jollakin on tarkoitukseen sopiva laita, niin toki sen voin ostaakkin :)
   
 5. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Miten olisi 6100 käytettynä ja siihen data-kaapeli. 6310:n datakaapeli on rs-232, mutta 6100:ssa on jo usb-kaapeli. 6310(i) olisi kyllä varmaankin varmatoimisin.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Adapteri voi olla käypä jos ihan aidon terminaalin hommaat, mutta joskus noiden halpojen adapterian kanssa on pientä COM portin vaeltelua,vaikka samaa USB reikää kayttäisi.

  Ilmeisesti ei ole kovin kriittinen sovellus kuitenkaan?
  Yksi vaihtoehto voisi olla Nokian D211, niitä on myyty paljon ja liikkuu myös käytettynä. Jos toimiva yhdistelmä syntyy niin varsin luotettava, jos ei synny niin ärsyttävä, eli kokeilu oikeudella tuollaista voisi etsiä.

  He, no tuo kai ihan ok, tosin ei kai tuossa nyt kahvikupinhinnasta/kk ole liittymä kiinni ?

  Ilmeisesti viittaa siihet kotimaiseen "Siemensin" purkkiin, tuoteeseen ei välttämättä kannata koskea.

  TUossa "nallen" ehdottama 6100 tai joku muu Nokian poport kone datapiuhalla voi olla ihan hyvä vaihtoehto, sen saa asennettu yleensä USBia tukeviin laitteisiin (käyttiksiin) enemmän tai vähemmän helposti, mutta oleellista ettei tarvitse mitään muita virityksiä (softia) näkyy normaalinan sarjakaapelin päässä olevana modeemina (huonoa liittimien kiinni pysyminen yksilöllisesti). Hyvää että vehkeitä paljon markkinoilla, APNnnän saa määrittää luuriin, Tuleva SMS esto ehkä kannattaa ottaa liittymään.

  Jos vielä löytää autotelineen niin saa ruuvattua seinaan, jotta ei haahuile ettei häritse onewire systeemiäsi. Tosin pian alan ehdottaan että kippaa koko PC pois... jos vain tiedonsiirtoon.

  Jos jotain 6110, 6100 tyyppiseen koneeseen päädyt niin katso että on toimiva, 6110, 6110i koneita on paljon käytettynä siistinä, mutta myös uitettuna.
   
 7. timi80

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille vastanneille.

  Sovellus ei tosiaan ole mikään kriittinen lähinnä näpertelyn innosta sitä oon rakentelemessa. Yksi 6610 on kiikarissa jonka taidan valjastaa yhteyden muodostamista varten.

  Ja sitä pc:tä ei välistä pois jätetä :) Se toimii samalla sitten mökkikoneena, mp3 soittimena yms mitä kaikkee sitä nyt mökillä tarviiskaan ;)
   

Jaa tämä viestiketju