Mobiili.fi Hakuja helpottava Gboard-näppäimistö tulossa myös Androidille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2159
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Gboard.


  Google julkisti tällä viikolla uuden Gboard-näppäimistösovelluksen, joka saapui ensimmäisenä iOS-laitteille Yhdysvalloissa. Sovelluksen paljon huomiota saaneet verkkohakuominaisuudet ovat kuitenkin suuntaamassa jossain muodossa myös Android-laitteille.

  Gboardin pääjippo – perinteisen tekstintuoton lisäksi – on Google-hakujen tekeminen suoraan näppäimistön kautta. Videoita, kuvia, paikkatietoja ja muuta tarpeellista tavaraa voi siis hakea ja liittää keskusteluun ilman tarvetta loikkia sovelluksesta toiseen. Lisäksi Gboardilla löytyvät GIF-kuvat ja emojit.

  [​IMG]
  Gboardilla onnistuvat myös emoji- ja GIF-haut.


  Producthunt-sivuston käyttäjät kerkesivät heti sovelluksen julkaisun jälkeen kaipailla Gboardia myös Android-laitteille. Näppäimistön ideasta pitäneiden onneksi Gboard-päällikkö Bri Connelly paljasti, että tiimi tutkii parhaillaan ”parhaita tapoja tuoda samat ominaisuudet Androidille”. Gboardia voidaan siis odottaa Googlen omalle mobiilialustalle joko sellaisenaan tai mahdollisesti jossain hieman erilaisessa muodossa – kenties Google Keyboardiin sisällytettynä?

  Lisäksi Connelly vakuuttaa monelle huolestuneelle Producthunt-käyttäjälle, että Gboardin maailmanlaajuinen julkaisu tapahtuu hyvin pian. Täkäläisten iOS-käyttäjienkin pitäisi siis päästä kokeilemaan uutta näppäimistöä lähiaikoina.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju