Haastattelun hoitaminen puhelimen "sanelukoneella"

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja ruuvi, 6/11/07.

 1. ruuvi

  ruuvi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Onnistuukohan otsikon mukainen puuha eli haastattelun hoitaminen puhelimen omalla sanelukoneella kovinkaan hyvin? Itellä E61 ja siinä 2Gt:n muistikortti (joka valittu käytössä olevaksi muistiksi), mutta eipä tunnu onnistuvan tallentaa kerralla kuin 1min mittaisia tallenteita. Onko kyseessä puhelimen "ominaisuus" vai onko sitä mahdollista saada pidemmäksi? Jos on esim. jokin erillinen softa jolla sais pidempää tallennusta aikaiseksi (mieluiten freewarea kun on vain satunnainen tarve eikä mitään kallista halua sijoittaa ja puhelimen vaihtokin on edessä pian).

  Löytyykö esim. Nokian mallistosta puhelinta jolla voisi hoitaa pidemmän tallennuksen? Vai onko kaikissa rajoitettu aika 1min kerrallaan olipa koneessa millainen muistikortti tahansa?? Sanelimen äänenlaatu ei tarvi olla hifilaatua kunhan saa puheesta selvää tallennetta purkaessa ja puhelin tallentaa äänen jos on kahden ihmisen välissä pöydällä. Eli on siis tarve vain hoitaa muutama tulossa oleva haastattelutilanne niin, että ei tarvitsisi kynä kuumana kirjoitella muistiinpanoja vaan voisi laittaa kapulan pöydälle ja hoitaa äänityksenä muistiinpanot. Sitten kämpillä vois purkaa tiedot, siirtää pc:lle ja kirjoittaa sitten jutut puhtaaksi.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tuota samaa ajatusta multa on tosin salakuuntelun merkeissä kysytty monesti... En pidä ajatusta sinällään mahdottomana. Penäisin kuitenkin vastuuta vähän laadukkuuden suhteen. En usko, että puhelin nauhottaessaan tekisi kovinkaan laadukasta jälkeä. Lisämikillä toki saisi aikaan paljonkin, mutta se pitäisi valjastaa hiukan toisin. Jos tarkotus ei ole esittää jälkeenpäin kuin itselle että selvän saa, sitte kait ok vaikka mimmosta vonkumista taustalta kuuluisi. Edelleen, riippuu käyttötärkotuksesta, että missä haluaa sitä käyttää. Veikkaan 30-60€ sanelukoneen hakkaavan käytettävyydessä leikiten kalleimmatkin kännykät. Silloin en näe järkeä tässä alkaa edes miettimään mokomaa. Kaikkea ei voi yhden laitteen varaan jättää siitä syystä, että jos se hajoaa, menee 2 tai useampi työssä tarvittava "ominaisuus" hukkaan, riipuen ominaisuuksista mitä käyttää..
   
 3. moder

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  18/4/05
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin 6230i:ssä ja 9300i:ssä sekä 6510 - nokiassa pystyy nauhoittamaan pisempään kuin minuutin. 6230i & 9300i maksimi nauhoitusaika kerrallaan on yksi tunti ja 6510:ssäkin useita minuutteja, vaikka siinä onkin vähän muistia.

  Joten varmasti löytyy muitakin pisempään nauhoitukseen pystyviä nokialaisia. Oiskohan toi minuutin aikaraja noissa uusissa taas jotain "piratismin esto" kikkailuja... Vai esto sille , ettei puhelin sekoa/kaadu muistin täyttyessä..
   
 4. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Omat E70 ja E90 ainakin ovat osanneet tallentaa tuntiin asti yhtämittaisesti. Tai siis sen tunnin verran se näyttää tallennukseen tilaa olevan aina jäljellä.
   
 5. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Itse olin haastateltavana (yhtenä kolmesta) jokin viikko sitten tilanteessa jossa käytettiin Nokia 6120 puhelinta. Ihan kokonaisuudessan meni vajaan tunnin haastattelu "nauhalle" (muistikortin koko ei ole minulla tiedossa) ja hyvin oli sanotut paperille asti päätynyt. Kyseessä oli "harrastelijatoimittaja" joka teki juttua järjestölehteen, tietojeni mukaan kokeili puhelintaan ensimmäisen kerran nauhoitukseen.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä ettei, jos et mitään radio haastattelua tee.
  Mikin sijoitus ja toimivuus tuollaiseen käyttöön kannattaa testata, voi käyttää myös HFää mikkinä, tai rakennella parempaakin systeemiä.
  Akun kesto, mahdolliset puhelut jne. kanattaa huomioida, ja toki laite voi seota, hukata jne. Mutta yllättävän hyvi kokemuksia luurin käytöstä nauhurina on ollut.

  Jos ammattimainen tiheä käyttö kyseessä niin ei tietenkään kannatta lopullisia päätöksiä tehdä ennen riittävää kokeilua.

  Kyse ei ehkä ole phelimen ominaisuus, vaan käyttämäsi vakio sovelluksen ominaisuus. Monissa laitteissa on vakiona pidemmät ajat, monissa nokialaisissa on jopa videonauhurissa pidemmät ajata, jota voi käyttää toki puheen nauhoittamiseen ja tilaakin säästyy jos kameran peittää.
  Jos kuitenkin enemmän tarvetta tuolla laitteella niin hanki sopiva nauhurisofta, monet tukevat mm. arm, wav, mp3 tallennus muotoja, joilla siis voi vaikuttaa laatuun ja tilan kulutukseen

  Minuutin aikaraja vakio nauhurissa on juuret vanhoissta s60 koneissa, 7650sta peräisin, silloin toki ollut sopiva koko MMS viesteihin, ja tuollaisen pysty käsitteleen jopa RAM muistissa. En tiedä miksei kukaan viitsinyt sitä päivittää uusiksi kuin vasta uusimmissa S60 koneissa. eli nyky s60 (3rd FP1)koneissa tunti putkeen onnistuu heposti ilman lisä softia.

  3. osapuolen softia on ollut tarjolla liki yhtäpitkään.
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Voikohan Bt HF:aa käyttää mikrofonina Äänitys-sovelluksessa?
   
 8. repe45

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  1
  Kappas sattumaa, pientä tarvista äänitteelle ja eikö vaan E50-1:ssä olekin tuo minuutin raja ihan ohjeissa. Jaa että softaa etsimään, jepjep.
   
 9. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  voi
  (tai ihan langallista HFää)
   
 10. Mad Croc

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Sama täällä. Onko joku löytänyt hyvää softaa pidempien äänitteiden tekemiseen?

  6230i:n nauhoitus toimi itselläni enimmäkseen hienosti (mitä nyt katkesi tuleviin puheluihin), joten onpa ärsyttävää, kun "hienommassa" älypuhelimessa ei ole samaa toimintoa.
   

Jaa tämä viestiketju