1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Hätäpuhelun soittamisen esto, Nokia 5210

Keskustelu osiossa 'Microsoft ja Nokia', aloittaja waterboy_, 18/12/09.

 1. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Olen yrittänyt miettiä miten vanhasta 5210:stä saisi estettyä hätäpuheluiden soittamisen. Tarkoitus olisi antaa pojalle vanha, mutta lähes kaiken kestävä puhelin leikkikaluksi, niin ei tarvitsisi aina olla iskän tai äitin puhelimen kimpussa. Noita hätäpuhelunumeroita tuntuu olevan sen verran paljon että pienikin lapsi saa varmasti kokeilemalla jonkin niistä näpyteltyä.

  Käsittääkseni joissakin malleissa sopivalla koodilla pääsee valikkoon, jossa voi lisätä ja poistaa hätänumeroita, mutta ainakaan netistä löydetyt koodit eivät tuossa kapulassa toimineet. Mielessä on myös käynyt antennin repiminen kokonaan irti puhelimesta, kun tarve on tosiaan vain puhelimen näytön valon ja näppäinäänien toimintaan. Oiskohan jollakin ideaa miten homma kannattaisi toteuttaa. Lelupuhelimen hankkiminen ei auta, kokeiltu on. Ainoastaan "oikeat" puhelimet kiinnostavat... :)

  Haeskelin aikani, mutta silmiini ei sattunut vastaavia ketjuja, joten päätin tehdä uuden. Jos on väärässä paikassa, niin mode varmaankin siirtää oikeaan paikkaan.
   
 2. Acidnator

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  395
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  S7
  Lyö sisään jokin SIM-kortti joka ei hae verkkoa? Varmaan puhelinkaupasta irtoaisi joku kytkemätön prepaid tai vastaava.
   
 3. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  845
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Estääkö se muka hätänumeroon soittamisen, eikös hätänumeroon voi soittaa ilman simmiäkin?
   
 4. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  3981
  Tykkäykset:
  436
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Voin kertoa ettei tuo toimi, kaikki mihin saa koskea ei todellakaan ole kivaa. Meilläkin on pojalla oma puhelin, ensin jusutukselta hankittu joku dummy se nyt ihka oikea lelupuhelin ja ne ei todellakaan ole kivoja. Välillä kokeiltiin myös 4:s puhelimen rooliin jäänyttä 2610:ä, muttei sekään ollut kiva kuin vähän aikaa.
  Paljon mukavampi olisi tuo iskän N900:n, johon ei todellakaan saa koskea :D
   
 5. Tissot

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  792
  Tykkäykset:
  5
  Näinhän se on, ei siihen sim korttia tarvita. Itse avaisin puhelinta hieman ja laittaisin antennin piuhan katki. Nyt voi lapsi leikkiä, eikä vaaraa olisi vahinkosoitoista.
   
 6. Imperial

  Imperial

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  863
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Kuoret veks, irroita näppäinmatto ja leikkele numeronappien alla olevat nystyrät pois. Kasataan päinvastaisessa järjestyksessä.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Puhelimelle ei kannata tuottaa vahinkoa, peruuttamatonta. Pieni paperin pala suoraan piirilevylle numeronäppäimien alle. Ykkösen alle riittää varmasti 0,5mm palanen kantiltaan. Voi sinne laittaa isommankin joka estää kaikkien numeroiden painelemisen. Tai sitten poistaa välistä sen valkoisen joka luo kosketinpinnan näppäinmaton ja piirilevyn välille.
   
 8. Guse

  Guse

  Liittynyt:
  3/9/04
  Viestit:
  461
  Tykkäykset:
  24
  Ilman sim-korttia hätäpuhelu kytkeytyy mihin tahansa verkkoon eli käytännössä siihen, jossa on vahvin signaali soittopaikasta. Jos laitteessa on sim-kortti, niin hätäpuhelu on mahdollista vain sen operaattorin verkossa, jonka kortti koneessa on, jos verkko toimii ko. alueella. Kun puhelin on ko.verkon ulottumattomissa on hätäpuhelu mahdollista kenen tahansa verkossa, edellyttäen tietysti, että joku verkko toimii ko. alueella.

  Useimmissa puhelimissa 112 numeroon voi soittaa vaikka puhelimen näppäimet ovat lukittuna. Kosketusnäytöllisissä puhelimissa tämä ei kuitenkaan toimi.
   
 9. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Jäi tuohon aloituspostaukseen kirjoittamatta, että tosiaan laitoin vanhan sim-kortin tuonne puhelimen sisään kun muuten tuota kapulaa ei pääse juurikaan käyttämään. Pitää kokeilla noita ykkösnapin painamisen estäviä juttuja, mutta koko näppiksen blokkaaminen ei oikein käy, kun tarkoitus oli kuitenkin että näppäinäänet toimisivat.

  Mieluisin vaihtoehto tuohon hätäpuheluiden estoon olisi tietysti softaperäinen ratkaisu, mutta sellaista ei taida olla tarjolla. Joissakin vanhemmissa puhelimissa ilmeisestikin toimii koodi *3001#12345#, jolla pääsee niitä hätäpuhelinnumeroita säätämään. Tämä ominaisuus on todennäköisesti väärinkäytön takia uudemmista puhelimista poistettu.
   
 10. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Sopivan kokoinen palanen vanhasta muovikortista teipattuna ykkösnapin kosketuspintojen väliin taisi hoitaa homman. Ei kai noita hätänumeroita ole muita, tai ainakaan sellaisia joissa ei olis ykköstä..? :)
   
 11. shule

  Liittynyt:
  3/10/08
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  OnePlus One
  Testaa näppäimet lukossa, 08 tai 000
   
 12. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Eivät toimi, joten ilmeisesti tuossa ainut hätänumero on siis 112.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muistatko missä puhelimessa ?

  Hätäpuheluja estäessä kannattaa muistaa että hätäpuhelua soittaessa se ei sitten toimi.

  Jos käyttäjä on siinäiessä ettei laitteella mitään tee, muuta kuin piippauksia kuuntelee, niin tulee mieleen ne lasten puhelimet joista niitä piippauksia tulee, pitäisi olla vähemmän niitä syötäviä haitaillisia osiakin.
   
 14. hobbymat

  Liittynyt:
  13/9/03
  Viestit:
  199
  Tykkäykset:
  2
  Kannattaa kokeilla myös 911, 999, 118 ja 119. Nuo kaikki ovat hätänumeroita ainakin uudemmissa nokialaisissa, ja toimivat näppislukko päälläkin hieman operaattorista ja SIM-kortista riippuen.
   
 15. Whig

  Whig Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  702
  Tykkäykset:
  67
  Näppärää jos 118 voi soittaa ilman SIM:ä... säästää rahaa:
  http://www.118info.fi/
   
 16. hobbymat

  Liittynyt:
  13/9/03
  Viestit:
  199
  Tykkäykset:
  2
  Eikös olekin.

  Ilman simmiä (tai näppislukko päälläkin vääränlaisen simmin kanssa) numero 118 ei kuitenkaan yhdistä Suomessa nokialaista puhelinta numerotiedusteluun vaan hätäkeskukseen, koska 118 on monissa maissa erilaisten pelastuspalvelujen käytössä.
   
 17. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni tästä ei ole kokemusta vaan olen ainoastaan lukenut useilta ulkomaalaisilta foorumeilta tuosta koodista. Sinänsä hätäpuheluiden estäminen tuossa puhelimessa kokonaan ei haittaa, koska sitä ei enää ikinä käytetä ns. oikeana puhelimena.

  Olet oikeassa, että leikkipuhelin on varmasti turvallisempi, mutta kun ne ei tietystikään kiinnosta poikaa pätkääkään. :) Yksi Nokian läppämallinen dummy ja joku piippaileva leluluuri on jo kokeiltu...

  Edit: Lisätään vielä sen verran, että tuota koodia, jolla noita hätänumeroita pystyi muokkaamaan ilmeisestikin käytettiin väärin ja tämän takia ominaisuus poistui uudemmista puhelimista. Vanhempien Nokialaisten kanssa taisi ainakin joissakin verkoissa pystyä soittamaan ilmaiseksi, jos onnistui puhelimeensa lisäämään jonkin tietyn "normaalin" numeron hätänumerolistalle. Operaattori ei näitä puheluita käsittääkseni veloittanut. Mutta tosiaan, tämä on mutua, koska henk. koht. en ole päässyt kyseistä systeemiä testaamaan.
   
 18. waterboy_

  waterboy_

  Liittynyt:
  18/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Testailin kaikki mahdolliset netistä löytyneet hätänumerot näppäinlukko päällä ja 112 oli ainoa numero joka ilmestyi ruutuun sen näpyttelyn jälkeen. Näin voisi päätellä, että muita hätänumeroita tuohon ei ole konffattu. Nyt kun ykkösnappi on blokattu, niin siihen 112:eenkaan ei voi sitten vahingossa soittaa... :)
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joku lähde kiinnostaisi.

  En tarkoittanut että oikeana puhelimena normaaleja puheluita, vaan hätäpuhelimena hätänumeroon.

  Kuullostaa aivan urbaanilegentoilta, eli puppua.
   
 20. Whig

  Whig Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  702
  Tykkäykset:
  67
  Joo ja *#746025625# eli Sim Clock Stop mahdollistaa kanssa ilmaiset puhelut...
  Ihan mitä tahansa ei kannata kuitenkaan uskoa vaikka sen esson baarissa kuuleekin.
  Jos puhelin päättäisi mistä numeroista/puheluista operaattori laskuttaa niin puhelimien firmware olisi häxöröity jo n+x:n kertaan.
   

Jaa tämä viestiketju