Mobiili.fi Hämmentääkö Microsoftin Continuum? Näin puhelin taipuu tietokoneeksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lumia 950 ja Lumia 950 XL toimivat tarvittaessa PC:n tavoin suuremmalla näytöllä


  Microsoft esitteli lokakuun alussa Lumia 950 ja Lumia 950 XL -huippupuhelimet. Niiden rinnalla markkinoille saapuu myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä. Eräs puhelinten suurimmista uudistuksista on Continuum-toiminto, jonka avulla puhelimet voivat tarjota tarvittaessa lähes täysimittaisen PC-käyttökokemuksen. Mutta mitä Continuumin käyttöön lopulta vaaditaan?

  Continuumin avulla uudet Lumiat – sekä muut Windows 10 -puhelimet – voidaan kytkeä suurempaan näyttöön, näppäimistöön ja hiireen. Suuremmalla näytöllä käyttöliittymä muuttuu vastaamaan perinteistä PC-työpöytää.

  [​IMG]
  Microsoft Display Dock


  Kaikki puhelimen sovellukset ovat käytettävissä ja ne sovittautuvat responsiivisten verkkosivujen tapaan eri kokoisille näytöille. Esimerkiksi Office-työkalut toimivat suuremmalla näytöllä täysin PC-ohjelmien tapaan, kiitos Windows 10:n universaalien sovellusten. Continuum-käytössä sovellukset löytyvät perinteisestä Käynnistä-valikosta, joka paljastaa klikattaessa puhelimen aloitusnäkymän. Toiminnon etuja esitellään myös artikkelin loppuu linkatulla videolla.

  Lisälaitteita ei kuitenkaan voi kytkeä suoraan puhelimeen. Continuumin hyödyntäminen uusissa Lumioissa vaatii nimittäin erillisen Microsoft Display Dock -palikan, jonka hinnaksi on luvattu noin 99 dollaria. Display Dockissa ovat vaaditut DisplayPort-, HDMI- ja USB-liitännät, joihin näytöt ja muut lisälaitteet, sekä tietysti puhelin, voidaan kytkeä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju