Hämäävä vertailumainonta (mm.Cubio)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Juzt, 18/6/04.

 1. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tämän päivän Hesarista osui silmään Cubion Super+ liittymän mainos ja jäi mieleen aika arveluttavana. Niille joilta kyseinen lehti löytyy niin mainos on sivun C8 vasemassa yläkulmassa.

  Mainoksessa on tehty perinteinen taulukko jossa lasketaan kuukausikäytönhinta 200min, 35 tekstiviestiä, 10 MMS viestiä ja 10 Megalla GPRS siirtoa.
  Huomiotaherättävää tässä on se millä perusteella kilpailijoiden liittymätyypit on valittu.
  Saunalahtea edustaa TasahintaPlus, Kolumbusta K1, Elisaa Tandem Aina Plus, Soneraa One, MTV3 Mobiili, ACN Friends FreeTime ja DNA:ta Vakio S. Tele2 ei kelvannut mukaan

  Suurin osa noista on kaikkea muuta kuin oikea liittymätyyppi tuon profiilin mukaan puhuvalle. Saunalahdella taitaa Tasahalpa tulla edullisemmaksi, Kolumbuksella K4 olisi selvästi edullisempi, Soneralla Max tulisi hieman halvemmaksi, mutta ennenkaikkea GPRS:ssä on Soneran hinta laskettu olettemalla että käytetään Prodataa, vaikka Active Data tulisi lähes kympin halvemmaksi. Jo Sonera tulisi valitsemalla halvin hinnoittelu edullisemmaksi kuin vertailun halvin kilpailija, Saunalahden TasahintaPlus, mutta luonnollisesti tämä ei estä Cubiota brassailemasta "yli 24% säästöllä muihin(hintaero Saunalahteen)"
  DNA:n Vakio S taas on huonoin valinta tuohon käyttöön, halvemmaksi tulisi sekä Vakio M että L.

  Luonnollisesti Cubion hinnassa on huomioitu heidän lyhyt aikainen MMS tarjouksensa joka tiputtaa hintaa tällä profiililla 3,40€ verrattuna kilpailijoihin ja tietenkään muiden operaattorien tarjoukset on huomioimatta. Tämä nyt vielä menisikin mutta yhdessä tämän liittymävalikoinnin kanssa öh...

  Kaikenkaikkiaan ainakin minusta tällainen ilmoittelu menee vähintäänkin sille kuuluisalle "harmaalle aluelle" Kyllähän minkä tahansa liittymän saa näyttämään huippuhalvalta kun valitaan vertailukohteet oikein ja sisätäään tähän vielä sopiva profiili. Ei näin Cubio, ei näin.
   
 2. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Laitetaan nyt sitten tänne kun en uutta threadiä viitsi laittaa.
  Ovatko muut saaneet Cubiolta kirjeenä kotiin mainoksen? Semmoinen tipahti postilaatikosta ja kuoressa lukee Cubio ja kirje oli osoitettu minulle. Kuoressa ei ollut mitään mainintaa että kyseessä on mainos.

  Lähetin Cubiolle asiasta mailia mutta vastausta en ole saanut. Käsittääkseni väestörekisterikeskuksesta olivat saaneet yhteystietoni. Onko kuinka "hyväntavanvastaista" tehdä näin? Saako vrk antaa/myydä tietojani? kun mielestäni minulla on vielä tietojenluovutuskielto.

  E: mainoslehtisessä oli vertailtu muita operaattoreita ja silmiin pisti vielä että soneraa ei oltu laitettu kalleimmaksi vaihtoehdoksi.
   
 3. Kirjafani

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  175
  Tykkäykset:
  2
  Henkilörekisterilain mukaan osoitelähde on mainittava.

  Jos haluat valittaa, niin tietosuojavaltuutettu on oikea henkilö. On muuten aika ärhäkkäästi hyökkäämässä tuollaista markkinointia vastaan.
   
 4. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  No totta ihmeessä juuri sopivat liittymät on valittu liittymävertailuun. Eihän se nyt Cubion vika ole, jos ihmiset käsittävät sen operaattorivertailuksi, vaikka tarkoituksenahan toki on mainostaa, että Cubio on paras valinta.
  Mutta että vielä GPRS-hinnoilla ja tarjouksillakin on kikkailtu.

  Mutta kuinka paljon ihmisiin tehoavat enää tällaiset mainokset?
  Kuukausien ajan on jo tullut jatkuvalla tahdilla "uusi entistä halvempi liittymä!" -mainontaa tuutin täydeltä. Tähänhän turtuu!

  Toinen on sitten tämä "yksinkertainen, varma, reilu, luotettava, aina edullinen, ei puheaikoja tai ilmaisia lounaita" -linja.

  Esim. "Kolumbuksella ei ole liittymistarjouksia - meistä on tärkeämpää, että Kolumbuksen asiakkaana oleminen on jatkuvasti edullista".
  Puheaikaa Kolumbus ei kyllä tosiaan tarjoa uudelle asiakkaalla, sen sijaan suosittelijalle kyllä. Ilmaisia puheluitakin on elokuun loppuun asti.

  Tele Finlandin hinnastossa ei kyllä ihan oikeasti ollut niitä *-hintoja. Tähdet oli nimittäin korvattu pienillä ykkösillä!
   
 5. Erkkimerkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Samanlaista vertailutaktiikkaa käyttää myös GoMobile. Käytössä kaikkien muiden operaattoreiden kalleimmat liittymätyypit esim. Elisalta Tandem Aina..
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tarkotuksena on toki mainostaa oman tuotteen paremmuutta, kuten mainoksissa käytännössä aina, mutta argumenttina käytetään nimenomaan hintaa, joten vääristävä liittymätyyppien ja lisäpalveluiden valinta on vähintäänkin arveluttavaa, etenkin kun brassaillaan vielä sillä kuinka ollaan ylu 24% seuraavaa halvempi.
  Kärjistettynä voisi vaikka Sonera laskea kilpailijoiden hinnat profiiliin huonoiten sopivan liittymätyypin mukaan ja kaikilla asiaan sopimattomilla lisäpalveluilla, jonka jälkeen todettaisiin että Sonera Privat Duo on kolme kertaa halvempi kuin "halvin" kilpaileva liittymä, eikö olekkin ihmeellistä.
  Toki mainoksen idea on antaa hyvä kuva tuotteesta, mutta jos hintaa ei saada näyttämään muuten edulliselta vertailussa kuin vääristelemällä kilpailijan tarjonnan hintatasoa, niin sitten pitää keksiä joku muu myyntiargumentti.

  Autohintavertailu: (sis 10l bensaa)
  Etsitään autoa lyhyeen kauppareissuajoon, vertailu muutamaan käyttötarkoitukseen kelpaavaan autoon.
  Smart: n. 13 000€
  Mercedes Benz S600L panssaroinnilla: n. 500 000€
  Audi RS6: n. 179 000€
  Nissan Micra (bensaa ostettu tankkerillinen): 49 000€

  Tulos: Smart on kolme kertaa halvempi kuin kilpailijansa, ostakaa Smart!
   
 7. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Vertailuihin kannattaa aina suhtautua eräröiden, mikäli vertailua ei ole tehnyt jokin aivan ulkopuolinen henkilö/yritys yms.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toki saa, eivätkä taida oikein voida olla niitä edes antamatta.
  Tietojesi julkisuuteen voit kyllä vaikuttaa, jolloin niitä ei esim. halutessasi luovutetaan tuollaiseen käyttöön.
   
 9. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Lisäksi vielä vertailuun on otettu liittymä jonka uusmyynti on jo lopetettu.
   

Jaa tämä viestiketju