GSM-verkkojen paremmuus

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja moeykky, 16/8/05.

 1. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Kyllä Suomalaiset on laumasieluja, yks edellä loput perässä... Jos yks väittää että mullon parempi kuin sullon niin sillon pitää pistää tossua toiseneteen ja hommata samanlainen kun kaverilla jollon ei oo ainakaan huonompi ku naapurin make... Niin ja pääsee sanomaan pentille, ettei sulla ookkaan niin hyvä ku mulla ja makella.

  Loppujen lopuksi syyllinen on valtio, uskokaa tai älkää=) Kun aikanaan tele (kuka muistaa) rakensi Suomeen GSM-verkkoa se tapahtui valtion omistuksessa ja valtion rahoilla ja toinen yksityinen elikkäs Radiolinja pienten puhelinyhtiöiden rahoilla. Onhan selvää, että suurempi pääsi niskan päälle. Kuitenkin ajan kuluessa verkot kasvoivat, ei toki tasavertaisesti ja kun vielä puhelinyhtiöt päättivät alkaa kehittämään omaa verkkoaan (Suomen 3g=finnet=DNA) alkoi soppa olemaan valmis. Alkoi nousta verkkoa vieriviereen, kehittyen...

  Ja kun jo tuolloin isät pojilleen ja jälleen pojat isilleen opettivat ettei muu kuin TeliaSonera ent. Sonera os. tele, kuulu hyvin. Verenperintöä lienee kyseinen marmatus eikä perustu lähellekään empiiriseen kokemuspohjaan.

  Olisiko aika tulla ulos kaapista ja myöntää että aika on ajanut asenteiden ohi? Suurimmassa osassa Suomenmaata kaikki nykyiset verkot toimivat välttävästi, ottaen varsinkin huomioon että suurinosa suomalaisista asuu suurissa keskittymissä ja suuriäänisimmät Etelä-Suomalaiset eivät ole edes käyneet siellä missä kännykkä lakkaa kuulumasta verkosta riippumatta.

  Itse kaikkia verkkoja käyttäneenä ja lopulta Elisan verkkoon päätyneenä voin vain ihmetellä kuinka suuren numeron saa aikaiseksi eri gsm-verkoista ja niiden paremmuudesta. Toinen tykkää äidistä, toinen tytäryhtiöstä. Onneksi on kuitenkin mahdollisuus valita sellainen verkko ja operaattori joka itselle parhaiten sopii.

  Lienee turhaa sanoa ettei se Sonerakaan ja sitäkautta TeleFinlandikaan ole täysin suomalainen vaikka niin kovasti yritetäänkin isänmaallisille suomalaisille uskotella.

  Lienee aika kohdata totuus!

  ps. Nokia ei ole ainoa puhelinmerkki tai sonera toimivin verkko!
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Vai niin... viestisi perimmäinen ajatus oli siis...?
   
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Oiskohan käynyt niin, että Möykky on saanut ahaa-elämyksen ja huomannut saman asian minkä me muut jo kauan sitten?

  :))
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Tai joutunut verkko-optimoiduksi ja saanut herätyksen....
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joku tälläistä aina välillä esittää, kuitenkin perustelematta miten niin valtion rahoilla.

  Niin, taisi kuitenkin olla näillä halussaan suurin osa Suomen kiinteistä asiakkaista.
   
 6. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  kyllähän se on niin että jokainen käyttää sitä verkkoa joka omassa keskimääräisessä liikkumisympäristössä kuuluu parhaiten.

  meillä kotona ei kuulu kuin sonera ja dna..nekin huonosti, elisa ei ollenkaan (satutaan olee just jossain katveen rajalla vaikka lähellä keskustaa asutaankin)

  sit taas esim ruskolla on eräs halli jossa ei kuulu kuin dna..ei elisa eikä sonera.

  et ihan missä eniten puhelinta käyttää niin sen mukaan kokemusten mukaan parhaiten kuuluvan pitää, tästä syystä esim isä pitää dna:ta kun se kuuluu kotona ja tuol ruskol mis paljon on hommis.

  itse käytän soneraa koska sonera vs dna kallistuu mul soneran puolelle. jne jne
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kaikki.
  Valinta perusteita voi olla muitekin, varsinkin silloin jos riittävän kohtuullisen tason saa toiseksi tai kolmmanneksi jne parhaalla.

  Syynä ns. heikomman valintaan voi olla jokin muu ominaisuus, hinta, palvelu muu laatutekijä.

  On toki niitäkin jotka käyttävät syystä tai tosiesta operaattoria joka ei vastaa kuuluvuudeltaan tarpeita , mutta meitä on moneen.
   
 8. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  toki se on noinkin, mutta oletetaan vastaava tapaus kuin meillä että esim juuri kotona jossa varmasti vietetään aikaa niin ei kuulu yksi operaattori, niin en millään jaksa uskoa että joku ottaisi tämän operaattorin verkossa olevan liittymän vaikka ois parempia palveluita.

  mutta yleisesti ottaen nykyisin varsinkin täällä eteläsuomessa kuuluu niin hyvin jokapuolella et kuuluvuus ei varmaan tule ekana kysymykseen, mutta jos vain sattuu liikkumaan paljon katvealueella niin kyllä se sit merkkaa jo
   
 9. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6891
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Minullapa on yksi kaveri,on fanaattinen "S"-mies
  Hänen kesämökillään ei kuulu tämä suuri ja mahtava kuin päällään seisten lipputangon nokassa :-/

  Eikä vaihda mihinkään muuhun vaikka on todettu esim. "E":n kuuluvan n 4 tolppaa koko niemessä

  Sano ettei niin väliä ole vaikkei sieltä kiinni saisikaan

  Jokainen tyylillään....
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Tosiasiahan noista verkkohommista on se, että reilut 90% on mielikuvaa ja alle 10% kuuluvuuseroja...kuitenkin jokaisella operaattorien asiakkaalla on oikeus tuohon mielipiteeseensä. Ja operaattorin on syytä tajuta, että asiakkaalle se on ihan yhtä tärkeä valintakriteeri kuin mikä tahansa muukin...
  Tämä on se asia, jonka esim. Saunis on noissa verkko-optimoinneissaan onnistuneesti unohtanut. Myyjien on joskus hemmetin vaikea käsittää, että asiakas on oikeassa ollessaan väärässäkin.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kumma juttu kun aina sinun kavereillasi on kuuluvuusongelmia mökillä Soneran liittymällä. Vai onko kyse tästä yhdestä ja samasta tyypistä? ;)

  Omien kokemusten perusteella useammalla kesämökillä käyneenä Soneran on ollut tähän mennessä aina vähintäänkin tasoissa Elisan kanssa, usein parempi. Missähän nämä teidän kesämökkinne oikein ovat, vai odotatteko te kuuluvuuden olevan yhtä hyvä kuin jonkun suurkaupungin keskustassa?

  Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä...omassa käytössä Sonera on ykkönen ja hieman yllättäen dna on hakannut Elisan omalla vaikutusalueellani. Suurissa kaupungeissakaan ei ole ollut dnalla merkittäviä ongelmia sisäkuuluvuuden kanssa kun puhelimet ovat olleet kunnossa.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Tuosta olen kyllä melkoisesti eri mieltä. Meillä on käytössä noin reilut 1000 liitymää. Kaikki DNA, ja kaikilla melkoisen uudet Nokian kapulat (Commarista 6610:an) ja kaikilla ongelmia sisäkuuluvuuden kanssa. Ja jengi todella laukkaa paikasta toiseen ... toki "konttorilla" homma toimii, mutta täällähän onkin toistimia jokaisessa mahdollisessa paikassa...
   
 13. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Maaseudulla on nykyään jo lähes poikkeuksetta uudemmat tukarit samoissa mastoissa, onkin lähinnä tuurista kiinni mikä verkoista sattuu kuulumaan parhaiten.
   
 14. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  kyllä ainakin tarvasjoella on esim just soneran kuuluvuus parantunut selvästi kun on valitellut että kuuluu huonosti..käyvät säätämässä peilejä ja jälleen kuuluu hieman paremmin

  dna:lta myös monet katveet kadonneet valitusten myötä ku säätelevät peleijä.

  et tuuristahan se kiinni on mutta toki niistä kannattaa raportoida jos löytyy katvealueita
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Nyt oli taas Elisan liittymä vanhempien luona vieraillessa mukana, ja huomasin ettei yhdessä huoneessa Elisa löytänyt verkko ollenkaan, muissakim suht heikko kuuluvuus. Soneralla täydet tolpat. Eri puhelimella tosin, mutta näin suurta eroa tuskin 3310:n ja 6100:n eroilla tuskin selitetään. Ja missään "keskellä ei mitään" ei olla, vaan ihan suht lähellä (suomalaisittain) keskikokoisen kaupungin keskustaa.

  Tätä ennen en kovin paljon mitään merkittäviä eroja ole havainnut. Helsinki-Tampere rataosuudella kuuluu Elisa Soneraa paremmin. Finnet taas ottaa junissa aina nenäänsä.
   
 16. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Eip ole kyse omalla kohdallani minkäänlaisesta verkkojen optimoinnista vaan siitä paljon puhutusta vapaasta valinnasta. Tuo paljon puhuttanut optimointi on toisaalta ymmärrettävää yhtiölle, joka haluaa tarjota halvempia hintoja asiakkailleen... Siitä toki on omat ketjunsa.

  Kuitenkin kun näitä keskusteluja tässä muutamien vuosien aikana olen seuraillut, enemmän tai vähemmän aktiivisesti, voi huomata jokaisen operaattorien hinnoittelua tms. koskevan viestiketjun päätyvän lopulta vertailemaan eri verkkojen kuuluvuuksia tietyillä marginaalialueilla. Vai onko kukaan muu huomannut?

  Enkä tarkoita sitä, että pitäisi valita halvin operaattori jollei se kuulu siellä missä oleskelee.

  Katveet ovat varmastikin jatkuvasti pienenemässä toki löytynee alueita jonne ei kohtuullisilla kustannuksilla saada täyttä kuuluvuutta esim. muutaman satunnaisen mökkeilijän tarpeita ajatellen =) Kuitenkin tiedän tapauksia jossa operaattorit ovat antaneet koekäyttöön liittymiään esim. taksiautoilijoille maaseudulla jotta he ilmoittaisivat havaitsemistaan katveista liikkuessaan. Ja nämä puutteet on lopulta korjattu ripeästikin.
   
 17. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Saunalahdella optimoinnin myötä itselläni kuuluvuus ja äänenlaatu parani siirryttäessä Soneran rupuisesta verkosta Elisan 3G verkkoon.
   
 18. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Käytä Soneran UMTSia useammalla paikkakunnalla, niin et kehtaa edes mainita Elisan vastaavaa samassa lauseessa. ;)
   
 19. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Siis missä niitä ongelmia tarkalleen ottaen on ja millaisesta materiaalista talo on rakennettu? Jos kyse on jostain kivitaloalueesta kaupungin keskustassa, niin noissa on ollut ongelmia muillakin operaattoreilla, mikäli ei turvauduttu erityisjärjestelyihin (toistimet, minisolut, vuotava kaapeli jne.).

  Itse olen ainakin pk-seudulla käyttänyt dnan liittymää ilman ongelmia sekä keskustassa että suurimmissa kauppakeskuksissa. Hevijuuseri en dnan osalta ole (pääoperaattori toinen), joten pieni varaus noiden ongelmien havaitsemiseen.
   
 20. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Se voi Saunalahden asiakkaalle olla vähän vaikea asia toteuttaa.
   

Jaa tämä viestiketju