GSM tekniikkaa sovelletaan, esittelyssä Mimas Lite

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 13/1/07.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=15&news_id=2007944&rss=8

  http://www.globalsafety.fi/DowebEasyCMS/?Page=mimaslite


  Olemme käymässä kohti aikaa jolloin meissä jokaisessa asuu pieni StarTrekin hahmo tai Ritari Ässä. Aivan äkkiä "Scotty, beam me up" tai "KITT, come here" kutsuja ei käy, mutta hätäapu pelaa. GSM tekniikkaa aletaan soveltaa kohti yhdennapin aikakautta. En sanoisi sitä huonoksi ajatukseksi. Tässä tapauksessa "sentraalisandran" virkaa hoitaa ilmeisesti vaikkapa 112 tai jokin muu nimetty henkilö.

  Mutta mahdollistaako ihan lähitulevaisuudessa nimellä sanotun henkilön valinnan. Nokialla tuttu tekniikka puheentunnistus ei toimi odotetulla tavalla. Se heittää toimimasta jo eri äänenpainolla, hyvin herkkä. Ja tietty vanhus unohtaa helposti, mitä pitikään sanoa.

  Tai no, nyt en ole pariin vuoteen edes kokeillut puheentunnistusta, mutta ainakin silloin ei toiminut odotetulla tavalla, aina sanoin jotenkin kummallisesti, ärsyyntymisen jälkeen, sanoin vielä kummallisemmin, eikä ainakaan toiminu senkään vertaa... yksi tavu menee jotenkin vielä ;))

  Kehittäjille sanoisin pari sanaa, miksi sitä ei kehitetty myyvämpään muotoonsa alunperin. Ja joku nappi sydänvaivasen mummon laukussa ei paljon lohduta. Sinne ei yksinkertaisesti kerkeä penkomaan tai unohtaakin voi johonkin, muistin pätkiessä. Rintapielestä tai rannekellon muodossa sen löytää helposti ja ei ole vaikea keksiä kiinnitystapoja. Lisäksi jos ei voi käyttää jostain syystä, sen voi aina laittaa laukkuunsa silti. Nummelalainen Global Safety & Security Solutions olisi voinut edes joskus katsoa kyseisiä ohjelmia, ihan vaan sivistyksen vuoksi, mielikuvitusta pitää olla kun leikkii leluilla. Tämä keksintö ei siltä näyttänyt.

  Mahdollisesta latausmahdollisuudesta ei ole tietoa tai käyttövoimasta (esite erittäin puutteellinen teknisistä tiedoista), mutta jos akkua halutaan säästää, tulisi tuotteen olla "suljettuna" tai saada käyttövoima ihmisen liikeestä, vaikkapa kädessä olevan rannekellon tavoin. Ainainen verkossa roikkuminen ei ole hyvä homma, se kuluttaa akkua varmasti enemmän, kuin ehtii lataamaan, sillä tekniikalla. Valmiudessa kaiketi ei veisi virtaa niin paljon samalla tekniikalla, ja napin painallus voisi kytkeä vaikka verkkoon samalla. Lataamaan jättäminen kauppareissun ajaksi kännykän tavoin tai unohtaminen yleistyisi äkkiä. Toki suljettuna olevan vehkeen kytkeytyminen verkkoon vie arvokkaita sekunteja, mutta parempi sekin kun laitteen jättäminen lataukseen, jos halutaan, että tuote pysyy aina mukana. Nappi pitäisi olla fiksu, se pitäisi toimia vain linjan aukasijana, seuraavan kerran muutaman minuutin päästä. Myös vastapuolen sulkemisen jälkeen vasta toimisi uudestaan. Tämä siksi koska hädän hetkellä nappia takova vanhus, tuskin ajattelee, että linja voisi sulkeutuakin ja linjan avautuminen vie oman ajan.

  Muotoilusta iso miinus. Fiksummin olisi voinut tehdä. Lisäksi laitteita voisi olla 2 eri mallia, toisissa ei olisi puheyhteyttä. Kyllä pelkän napin vartijan saamiseksi paikalle pitää riittää. Ahdistelu-, taistelu- tai muussa väkivalta tilanteessa. Väkivallan tekijä voi ärsyyntyä todella paljon enemmän laitteeseen puhujaan. Se pitäisi tajuta ilman muuta. Myös napin piilottavuutta taskujen sisään ja huomiota herättävyyteen pitäisi ajatella, jo punasen napin näkeminenkin aiheuttaa varmasti hankalampia tilanteita. Väkivallan tekijä yrittää todennäköisesti riistää ja rankaissa tästä kovinkin ottein. Taustalla kuuluva akan kalkatus laitteesta ei tee helpoksi tilanteita. Se voi saada aikaan myös toisenlaisen käänteen, tekijä pakenee. Mutta sitä riskiä en suosittele kenenkään ottavan, että joku kävisi entistä rajummin kimppuun. Ryöstötilanteissa tekijää kiinnostaa helppo raha, ryöstön vaikeuttajat eliminoidaan.

  Ryöstäjillä esim. saattaakin tulevaisuudessa olla tekniikkaa mukana mikä estää kännykkäliikenteen silläkertaa ja homma helpottuu. Ennen oli varaa palkata elävä pelote, nyt kaikki on jonkun napin varassa. Säästetään palkkakustannuksissa. Ei tartte Viipuria pidemmälle mennä, on aseistetut vartijat hampaisiin asti kalashnikoveilla pankeista posteihin. Siellä tuskin ryöstön yrityksiäkään on niinkuin Suomessa. Kyllä sitten varmaan jos ryöstetään, se on erittäin kovalla voimalla.

  Noo mielenkiinnolla odotan tuotteen markkinoilletuloa kuitenkin :)

  Lähetin muutaman kysymyksen laitetta koskien, saa nähdä mitä vastaavat, missä ajassa ja kertooko ne mitään.
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Verkossa "roikkuminen" ei montaa milliampeeria vie virtaa. Verkon kanssa jutellaan ainoastaan, kun vaihdetaan Location Areaa tai kun SIM-autentikointi täytyy tehdä uudestaan (muistaakseni Elisalla 8 tunnin välein).
  Ja koska tuon ei tarvitse kytätä saapuvia puheluita tai tekstiviestejä, se voi skannailla tuota Location Arean vaihtumistakin harvemmin kuin kännykkä ja sammuttaa radion jopa ihan kokonaan tuossa välissä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No joo.. ei se nyt varmaan mahottomia vie... mutta kyselin sen takia vähän enemmän tuosta vehkeestä kun ei ole tietoja. Eräänlainen puhelihan se sekin on. Ajattelin tuota käden liikkeestä saatavaa energiaa, jos olisi voinut hyödyntää. Se ei riitä kuin kelloon varmaan, voihan se sekin olla yks mahdollisuus hyödyntää uudempaa tekniikkaa. Mietin vaan ohimennen lähinnä miten pelaisi sellanen.

  Noo kuhan vastaavat ensin, miten heidän 80g vekottimensa pelaa käytännössä.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Terve,

  Kiitos mielenkiinnosta. Kysymyksesi ovat hyviä! Tuotteen ohjekirja
  ilmestyy näinä päivinä tuonne nettisivuille ja siitä selviää vastaukset
  mm. juuri näihin kysymyksiin. Tuotteen jälleenmyyntiä hoitaa Wavegate Oy
  www.wavegate.fi, jonka sivuilta pitäisi tämän viikon aikana saada
  lisätietoa hinnoista ja tilaustavoista.

  Vastaan kuitenkin tässä pikapikaa noihin kysymyksiin;
  - Akku on 900mAh Li-Ion akku ja laitteen mukana tulee laturi (muistuttaa
  GSM-puhelimen laturia)
  - Laite on perustilassaan aina aktiivinen (jatkuvasti verkossa) ja
  silloin valmiusaika n.3-5 vuorokautta. Tällöin hälytys lähtee laitteelta
  heti.
  - Laite voidaan asettaa virransäästötilaan jolloin akun kesto kasvaa
  huomattavasti (valmiusaika useita kuukausia). Tällöin laite ei ole
  verkossa vaan kun hälytyspainiketta painetaan se aktivoituu ja lähettää
  hälytyksen. Toiminta tällöin hieman hitaampaa.
  - Laite vaatii toimiakseen SIM-kortin (operaattorilla ei väliä,
  prepaid-liittymiä ei suositella)
  - Käyttöönotto tapahtuu laittamalla laitteeseen SIM-kortti, kytkemällä
  se päälle ja soittamalla sen numeroon vastaanottopuhelimesta. Laitteen
  asetuksia voidaan muutella tekstiviestikomennoilla.

  Toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi. Jos kuitenkin jäi vielä
  jotain kysyttävää niin ota yhteyttä.


  ----------------------------------------------------------------------
  Näin vastattiin firmasta... Asiakaspalvelu on toimivaa ja hyvää. Tiedot jota kyselin, kattavat aika paljon. Tuote vaikuttaa lupaavalta, mutta kehittämisen varaa siinä on rutkaasti vielä. Li-ion akku tykkää lataamisesta, ei niinkuin NiMH akut, jotka käytetään loppuun vahvojen muistiominaisuuksien vuoksi. Uutta oli positiivisesti sen sijaan tekstiviesteillä muokkailtavat ominaisuudet. Toivottavasti eivät ota nokkiinsa vaan kehityksen kannalta hyvänä asiana jos huomaavat arvosteluni kaikesta. Tarkoitusperäni ovat hyvät, eli kehittäkää parempia vielä.


  Ohimenevänä huomautuksena, tuossa olisi ihan hyvä salakuunteluun kehitettävä mallikin. Vaatii vain herkemmän mikin todennäkösesti.
   
 5. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Meillä on ollut syksystä lähtien myynnissä Sonecon vastaava. Ilmeisesti ihan hyvän vastaanoton saanut. Meillä tuota tarjotaan turvakäytön (yritykset/myymälät) lisäksi vanhusten turvapuhelinten korvikkeeksi tai jatkeeksi.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Eli siinä ei saa tota radiota pois päältä jolloin venyisi toiminta-aika pitemmälle. Noo, oikeastaan ihan hyvä, muistaa laittaa joka toinen-kolmas ilta laturiin. 72h on aika lyhyt aika muuten. Paino on 58g ja näyttää paremmalta. Tuo ei tunnu taskussakaan huonolta... Harmi kun ei ole vielä kellon muodossa tms. huomaamatonta. Mikäs on tuon vehkeen hinta ja onko lisälaitteita, voiko ohjelmoida numerot ulkosesti jotenki tms... Ihan käyttöä olisin kysellyt varsinaisesti. Myös kiinnostaa värivaihtoehdot, vesitiiveys, miten vaihdetaan aikanaan sitten akku ja mikä on takuu... Trendikkäämpi laite kuitenkin kuin Mimas Lite.
   
 7. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Viestimaa ainakin näyttää myyvän hintaan 299€. Meillä itse asiassa onkin ollut vain vuokrattavna (15€/kk). Numerot tallennetaan tekstiviestin välityksellä, tähän hätään en löytänyt ohjekirjaa että miten tarkkaan ottaen tapahtuu. Roiskevesitiivis muistaakseni ja vuoden takuu. Kerron lisää kunhan saan kyseltyä kollegoilta jotka noita on räplännyt.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ahaa.... hmmm... ootan kans mitä tuo Mimaksen vekottimen hinta on... Ihmetyttää, mitä oikeen panttas sitä hintaa. Se muuten tulee vasta loppuviikosta nettiinkin hinta sille, niinkuin varmaan moni jo lukikin aikasemmista kirjotuksista.
   
 9. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Sonecolla on juuri näin. Eli mc2 lähettää vain tekstiviestin ja cc soittaa ja sillä saa puheyhteyden myös aikaiseksi.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aivan, siellä Sonecolla on näköjään ajatusta ollu edes vähän mielessä. Tuo mitä tuolla kirjotin, mulla tuli mieleen sitä mukaan kun kirjotin...

  Sikäli tuo tekstiviesti on hyvä ja myös riittävän nopea tilanteisiin jossa joudutaan väkivallan uhkaamiksi. Aikaa voi yrittää pelata tekijän kiinnijäämisen varmistamiseksi jos se on ylipäätään mahdollista. Vartijan ryntääminen paikalle ei kummosta tarvitsisi hälyttimenä.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.wavegate.fi/mimaslite.html
  http://www.wavegate.fi/mimaspro.html

  Hinnat esillä, viimeinkin.

  Siemens MC-55 GSM... hmm.. mielenkiintoista lisätietoa.

  http://www.globalsafety.fi/DowebEasyCMS/?Page=mimas

  Näköjään pro versio on tullut myyntiin myös. Pro on painava mutta trendikkään näköinen.


  http://www.globalsafety.fi/DowebEasyCMS/?Page=calypso

  Lisää turvalaitteita joista ei ole hintatietoa. Harmi kun ei lähetä arvokkaampaa tietoa, esim. GPS olisi aika hyvä ominaisuus. Ehkäpä myöhemmin sitten. Tekstiviestillä "nyt se lähti" ei vielä kauheasti tee. Korkeintaan ilmoittaa poliisille heti pöllitystä veneestä tai autosta. Aika on tärkeä tekijä kuitenkin.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ööh, nimenomaanhan tuolla sanotaan että pro mallissa on GPS.

  En mitään valtavaa kysyntää vanhuksille, lapsille tai vartijoille tuolla nää, lähinnä tulee mieleen tuon perusmallin käyttö ihan perinteisenä paniikkinappulana tiskin alla esim. palveluammateissa, olettaen että hinta on järkevä. Langattomana tuo on kuitenkin huomattavan helppo asentaa, ja softapuolikin on käytännössä valmiina.
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.globalsafety.fi/DowebEasyCMS/?Page=calypso

  Tuosta puhuin ja osoitin linkinkin. Ei ole GPS:ää mainittu missään, ei edes pdf:ssä. Tuossa kyllä pitäs olla GPS, siitä olisi paljon enemmän iloa ja hyötyä siten.


  Ja en mäkään usko noilla hinnoilla palvelevan ketään muita kuin palveluammatissa olevia. Vanhuksille jos tuollaista meinaa, hinta on oltava jotain ihan muuta. Varsin kovan hintasia nää kuitenkin on. Palveluammatissa olevalla voisi olla tuollanen paniikkinappula ja vartijalla tottakai jokin vastaanotin mikä reagoi ja aiheuttaa paikalle vartijan tulemisen.
   

Jaa tämä viestiketju