Gsm-puhelujen alennetut hinnat voimassa koko EU:ssa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja JPW™, 4/10/07.

 1. JPW™ Vieras

  0   0   0

  EU päätti kännykkäpuheluiden hintakatoista viime keväänä. EU-maasta toiseen soitettava puhelu saa nykyisin maksaa enintään 49 senttiä ja vastaanotettava puhelu 24 senttiä minuutilta.

  Yhdestä EU-maasta toiseen soitettavien kännykkäpuhelujen alennetut hinnat ovat nyt voimassa koko Euroopassa. EU-komission mukaan operaattorit näyttävät myös pääosin noudattavan uusia hintarajoja.

  Halvimpia ulkomaanpuhelut ovat Hollannissa, jossa sekä soitto että vastaanotto maksavat 20 senttiä minuutilta. Myös Britanniassa, Irlannissa ja Belgiassa hinnat ovat laskeneet alle sallitun ylärajan.

  EU päätti kännykkäpuhelujen hintakatoista keväällä, koska osa operaattoreista peri ulkomaanpuheluista erittäin korkeita maksuja.

  EU-maasta toiseen soitettava puhelu saa nyt maksaa enintään 49 senttiä ja vastaanotettava puhelu 24 senttiä minuutilta. Päälle tulee arvonlisävero, joten verolliset hinnat ovat Suomessa noin 60 ja 30 senttiä minuutilta. Suomessa operaattorit laskuttavat puheluista pääosin sallitun ylärajan verran.

  Ensi vuonna hinnat laskevat vielä hieman lisää.

  Lähde:MTV3 04.10.2007 15:40 http://www.mtv3.fi/uutiset/mediait.shtml/arkistot/mediait/2007/10/567758
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Nyt kun EU toohottaa näitten ulkomaanpuheluiden perään, niin koska käydään käsiksi bensan hintaan? Koska elintarvikkeille saadaan hintakatto? Jne...

  Hyvähän asia tämmöinen hinnan pudotus on, mutta nyt puututaan myös yritysten hinnoitteluun joka mielestäni saisi olla vapaata.
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

  Toki tää on kuluttajaa suosivaa mut sillä voi myös olla haitta vaikutuksiakin. Itse uskon että vapaa kilpailu, tällöin ei yleensä hintoihin puututa, on kaiken a ja o. Ei ois kiva esim olla yrittäjä jos joku instanssi säätelee hinnat koska se voi taas aiheuttaa taloudellisia vaikutuksia, työpaikkojen menetyksiä jne. Koska harvemmin kai ketään hintoja nostamaan pakotetaan..

  No ne joilla on varaa matkustella nyt ovat tyytyväisempiä. Saa nähä mistä operaattorit yrittää noi menetykset ottaa, kotimaan asiakkailta jotenkin?
   

Jaa tämä viestiketju