GSM päätelaite

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja liippari, 21/11/08.

 1. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  Osaiskos kukaan neuvoa.

  Isälläni on kuulolaite ja hänen lankapuhelimessaan on iduktiokäämi sekä valohälytys.
  Induktiokäämi sen vuoksi että puhelimeen puhuessaan hän kuulee äänen kuulolaitteen kautta. Valohälytys sen takia että katsellessa tv:tä (ja kuunnellessaan tv:n induktionsilmukan/kuulolaitteen kautta) näkee vilkkuvalosta puhelimen soivan.

  Nyt Sonera sit kerää syrjäkyliltä langat pois. Reilu peli.

  Tarvis siis saada GSM puhelinlaite johon voi liittää normaalilla puhelinpistokkeella vilkkuvalon. Nyt vilkkuvalo on puhelintöpselin ja puhelinpistorasian välissä ns. väliliittimellä.

  Sonera tarjoaa GSM sovitinta johon voi sit liittää mahdolliset lisälaitteet ja vanhan lankapuhelimen. Tämä on ihan ok, koska vanhassa lankapuhelimessa on induktiosilmukka.
  Ainoa asia mikä tuossa Soneran vehkeessä ärsyttää on hinta, n.180€.
  Mistäs sais halvemmalla?
  Nopsasti ebaysta hakemalla löysin tämän: http://cgi.ebay.com/GSM-900-1800MHZ...hash=item380082467383&_trksid=p3286.m63.l1177

  Mahtaisko toimia suomessa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hinta vaikuttaisi ihan kohtuulliselta tuollaisesta laitteesta.
  Ehkä, aika vähän oli tietoa, CE merkintä pitäisi olla, ja vaikea päätellä kuinka hyvin toimisi täkäläisten lankapuhelin vehkeiden kanssa, ja kuinka näppärästi esim soittaminen on toteutettu.
  Hinta ei paha, vaikka rahdit ja tullit + verot ynnäisi.

  Matkapuhelimiin saa ainakin joihinkin sai induktiosilmukka tukea, sitten pitäisi hoitaa vielä se hälytys näkyvästi, värinä ei ilmeisesti riitä, kun kotona ei aina sitä luuria takussa/kaulassa pidä. Rakennella voi toki, mutta ei ehkä vaivan arvoista.
   
 3. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  Jep. Ongelma on juuri se, että puhelin on pöydällä keittiössä ja isäntä itse katselee telkkua olohuoneessa tyytyväisenä kuulolaite induktioasennossa.
  Ei sit kuule eikä näe kun puhelin soi.
  Bluetooth induktiosilmukan hommasin Englannista pari vuotta sitten. Täällä kotosuomessa olis maksanut n.400€, kun rahteineen tuli Englannista 150€...
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ukolle värinähälytys päälle ja puhelin taskuun, mitä se muuta tarttee.

  Hyvin säästy rahat muuten kun tilasit Englannista...
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ihan hyvä idea, mutta kaikkia ei ehkä halua pitää puhelinta taskussa 24 tuntia vuorokaudessa, eikä aina ola niitä taskujakaan. Lataaminenkin pitäisi hoitaa jotenkin, mikä ehkä tarkoittaisi sitten helposti vaihdettavaa akkkua ja akkulaturia, tosin sopivasti sijoitettuna tykki värinä luuri voi toimia myös yöllä.

  Mutta, esim Multisimmillä pöytäpuhelimen kaveriksi varmaan hyvä lisä..
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  En minäkään aina halua pitää... pidän kuitenkin ja niitä on 3kpl aina mukana. 4. on himassa tai jossain joskus mukana. Himassa yksi on taskussa aina tai pöydällä. Sehän on vaa sitte asenteesta kiinni, haluaako olla tavotettavissa. Jollei kuule, niin miksi pitäs alkaa järjetön kikkailu varsikin kun on jo olemassa olevaa tekniikkaa, jonka asenne estää käyttämästä. Tietysti itse rakentaisin kuurouden yllättäessä jonkulaisen taputuskytkimestä tai mielummin valotunnistinkytkimestä stroboon menevän systeemin, jos en haluasi taskussa pitää 24h puhelinta.. No jos joku haluaa semmosen taatolleen tehdä, tehkööt sitten.
   
 7. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  Juurikin näin.
  En itsekkään pidä yöpaidan taskussa luuria, pöydällä se olla möllöttää.
  Ero vain on siinä, että itse KUULEN sen soimisen vaikka katson TV:tä. Henkilä jolla on kuulolaite ja joka käyttää kuulolaitteen induktiotoimintoa TV:n kuunteluun ei kuule puhelimen soimista muutaman metrin päästä pöydältä.

  Muistetaampa että etsin tässä topicissa apuja kuulovammaiselle henkilölle. Ei kannata sekoittaa asiaa normaalisti kuulevien ihmisten puhelinratkaisuihin.

  Tilasin tuon Kiinan vekottimen, saa nähdä mikä on...
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kerro sitten ihmeessä kokemuksista.
  Mietin sitä värinää ja nukkumista, jos on sopiva patja, niin voisi joku sekopää värinä puhelin olla havaittavissa. jos siinä patjalla (reunalla, sivussa) on, voisi vaati jonkin taskun rakentula.
   
 9. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  No rakennappa sit mulle systeemi joka reagoi kännykän soittoon pöydällä.

  Puhelinteline, siihen 10m johtoa ja johdon päähän kirkas valo joka vilkkuu kun puhelin soi.

  Kiitos.

  Laita vaikka YV:nä mitä maksaa, niin maksan tarpeet ja tekopalkan. Olettaen tietysti että maksaa vähemmän kuin tämä: http://cgi.ebay.com/GSM-900-1800MHZ...hash=item380085573375&_trksid=p3286.m63.l1177
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Rakenelkaapa itse joskus jotain omin käsin. Mulla on jo muita töitä jo ihan kädet täynnänsä. Soita Bebekille Lahteen tai muuhun paikkaan joilla on komponentteja ja kysy onko sielä valoon reagoivia kytkimiä. Johan sellasia yksinkertaisia hälyttimiä rakennettiin 70-luvulla... Semmoseen vaan pieni virtalähde strobolle johon muuten tulisi äänimerkki. hmm.. taitaisi saada jostain vanhasta hämäräkytkimestäkin vastaavan... Noh.. kuhan otatte selvää.

  Se pitää varmasti anturin olla imukuppimainen kauttaaltaan musta, jotta se reagoi pelkkään näytönvaloon, eikä ympäriltä tulevaan valoon kuten laittaessasi valot päälle. Anturi jää sisäpuolelle... Semmosen saattaa joutua itse rakentelemaan, mutta ei ole ollenkaan mahdotonta.

  Yks vaihtoehto on laittaa ammattikoululle tilaus semmosesta laitteesta. Tai sitte Kouvolaan, Kuusankoskelle säätiöltä joka työllistää kaikenmaailman sähkövempeleiden purkajia jne... onhan noita paikkoja. Tekevät halvalla tai osien hinnalla. Varsinkin kuitenkin kun kyse on vajaakuntoisten työllistävästä toiminasta ja järjellisestä yleishyödyllisestä laitteesta joka menee hyvään tarkotukseen.


  ------------------------------------------------------
  Joskus tein sellasen projektin ja olin mukana suunnittelemassa virtalähteitä kamelin selkään Saharaan ja ties minne menivät. Ne oli todellakin muovilaatikoita joihin varastoitu 2 akkuun virtaa. Kun päivällä kamelin selkään laitto ja aurinkopaneelit, niin oli virtaa yöllä valoon jne. Semmosia valmiita laatikoita tein näytteeksi muutaman ja sitte niitä alettiin tekemään ja myytiin ;) Se oli silloin kun tein kouluttaakseni itseäni ja se oli sitä aikaa, kun muuta ei ollutkaan kuin aikaa.
   
 11. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  Tänään tuli GSM sovitin Kiinasta.
  On 100% toimiva laite.

  Käyttöönotto oli helppo, antenni paikoilleen, vanha lankapuhelimen töpseli kiinni, sim kortti paikoilleen ja töpseli seinään.
  Vekotin oli heti käyttövalmis.

  Suosittelen, jos on tarvista.
   

Jaa tämä viestiketju