gsm-gatewayt

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja polle, 18/3/05.

 1. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Tiedättekö, millaisia gsm-liittymiä operaattorit suostuvat myymään gsm-gateway-käyttöön (eli lankaverkon ohitukseen langasta matkapuhelimiin soitettaessa). Jos kaikki puhelut kulkevat yhden operaattorin kautta, puheluhinnan olisi oltava vähintään sama kuin markkinoiden korkein terminointimaksu, jotta operaattori voi olla varma, ettei liittymä aiheuta tappiota. Näin siksi, ettei gsm-gateway-liittymään tule vastaanotettavia puheluita, jotka kompensoisivat terminointimaksuja kuten tavallisissa gsm-liittymissä. Eli koska korkein terminointimaksu (DNA) on 12 centtiä min + alv, pitäisi puhelun hinnan olla samaa luokkaa. Tietenkin puhelut jakaantuvat markkinaosuuksien suhteessa, joten esim. sonera voi olettaa 50% puheluista menevän omaan verkkoon ja ottaa tämän huomioon hinnoittelussa.

  Ennen oli helppoa, kun operaattorin tunnisti numeron kolmesta ensimmäisestä numerosta. Voitiin ottaa gatewayhin kaikkien operaattoreiden liittymät ja reitittää puhelut tällä tavalla suoraan vastaanottavaan verkkoon. Enää tämä ei toimi.

  Tunteeko kukaan aihepiiriä?
   
 2. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Muistelen, että jossain numeronsiirtoja käsittelevässä ketjussa on tätä asiaa käsitelty, en muista tarkemmin missä.
   
 3. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tuohon kelpaa ihan mikä tahansa liittymä, jonka toimitusehdot eivät kiellä gsm-gateway käyttöä?

  Tietääkseni minkään liittymän toimitusehdot eivät kiellä tuota, mutta varma en ole. Toimitusehdot löytyvät operaattoreiden sivulta. Esimerkiksi http://www.kolumbus.com/kayttoehdot.html Missään toimitusehdoissa ei vaadita, että asiakas ottaa vastaan yhtään ainoata puhelua tai tekstivistiä. Ei ole asiakaan ongelma, jos operaattori myy tappiollista tuotetta.

  Eikös se ole nykyään vielä helpompaa, kun ei tarvita useampaa liittymää, vaan voi reittittää kaikki puhelut yhden liittymään kautta, ellei tarvita usempaa linjaa. Eli todennäköisesti kannattaa ottaa joku 0,069€/min littymä tai puhepakettiliittymiä 500min/17,90€/kk tarvittava määrä. Jos kyse on yrityksestä, niin Tele finland ei myy liittymiään yrityksille.
  Tosin tänäpäivänä ei välttämättä ole järkevää hankkia gsm-gateway laitetta, koska esimerkiksi tekemällä Saunalahden soittosopimuksen tai vaihtoehtoisesti valitsemalla numeron eteen 90111 puhelu välitetään lankaverkkoa pitkin, vaihde voidaan ohjelmoida hoitamaan automaattisesti tunnuksen valinta, niin puhelun hinnaksi tulee 0,15€/min eli minuuttihinnan voi puolittaa, mutta puheluta täytyy olla paljon, jotta gsm-gateway:n investointi saadaan kuoletettua.

  Ohessa viestintäviraston päätös koskien gsm-gateway laitteita.
  http://www.ficora.fi/suomi/document/GSM_gateway.pdf
  Päätöksestä käy ilmi, että käytettäessä yksityiseen viestintään esimerksi yritysvaihteen osana laitetta kohdellaan kuten mitä tahansa päätelaitetta eli operaattorille ko. laite kuin mikä tahansa GSM-puhelin.
  "Jos GSM Gateway laitteita käytetään vaihteiden tai muiden päätelaitteiksi luokiteltavien laitteiden yhteydessä, voidaan niiden katsoa olevan päätelaitteita tai osa päätelaitetta. Yhteenliittämistä koskevat viestintämarkkinalain 39 ja 42 §:n ja Viestintäviraston määräyksen viestintäverkkojen yhteenliitettävyydestä, yhteentoimivuudesta ja merkinannosta 4 §:n säädökset eivät tällöin tule kyseeseen. Päätelaitteen käyttäjällä on myös mahdollisuus estää kutsuvan numeron näyttö yhteyskohtaisesti tai pysyvästi (TTSL, 14 § 1 momentti).

  Käytettäessä GSM Gateway laitteita päätelaitteen tavoin on kuitenkin huolehdittava siitä, että noudatetaan päätelaitteille asetettuja säädöksiä ja että laite ei aiheuta sellaista häiriötä viestintäverkolle, laitteelle, viestintäverkon käyttäjälle tai muulle henkilölle, että viestintämarkkinalain 131 §:n soveltamisen edellytykset täyttyisivät."
   
 4. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  Mun tietämän mukaan nykyisin pelkkä matkapuhelinliittymä kaikille yrityksen työntekijöille on edullisin ratkaisu.
   

Jaa tämä viestiketju