Greenpeace nimesi Applen ympäristöystävällisimmäksi IT-yritykseksi kolmatta vuotta putkeen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
Mobiili.fi-2017-01-10-kello-15.49.13-700x469.png


Greenpeace on julkaissut Clicking Clean -raporttinsa, jossa vertaillaan maailman suurimpien IT-alan yritysten ympäristöystävällisyyttä. Kärkisijalla patsastelee jo kolmatta vuotta putkeen Apple.

Apple saa kiitosta uusiutuvien luonnonvarojen käytöstä sen datakeskuksissa, ja yhtiö on myös kuuluvasti rummuttanut tähtäävänsä 100-prosenttisesti uusiutuvan energian käyttöön kaikissa sen toiminnoissa. Yhtiön puhtaan energian indeksi Greenpeacen vertailussa on 83 prosenttia ja neljässä viidestä kategoriasta Apple sai arvosanan A.

Greenpeace kehuu Applen säännöllistä raportointia ja läpinäkyvyyttä sen datakeskusten hiilijalanjälkien kanssa. Myös Google ja Facebook saavat kiitosta toimintansa ympäristöystävällisyydestä ja uusiutuvien energialähteiden käytöstä.

Greenpeacen vertailussa on arvioitu myös eri alojen palveluja, kuten videon ja musiikin suoratoistopalveluja sekä viestimispalveluja, jotka kaikki käyttävät suuria datakeskuksia.

Videopalveluista Googlen omistama YouTube erottuu selvästi edukseen, sen puhtaan energian indeksin ollessa 56 prosenttia ja yleisarvosana A. Esimerkiksi Netflix käyttää runsaasti kaasua ja hiiltä energialähteinä ja sillä vastaavat arvosanat ovat 17 prosenttia ja D. Myös HBO saa yhteisarvosanaksi heikon D:n.

Musiikkipalveluista kärkeen yltään Applen iTunes, joka saa ainoana arvosanaksi A:n. Spotify saa yhteisarvosanaksi huonon D:n, eikä yhtiö ole julkisuudessa osoittanut mitään mielenkiintoa energiatehokkuutta kohtaan. Muut vertailun suoratoistopalvelut saavat kuitenkin hylätystä kertovan arvosanan F, ja Spotifyn ainoa pelastus Greenpeacen raportissa on, että se käyttää Googlen energiatehokkaita datakeskuksia.

Viestipalveluista A-arvosanan saivat Applen iMessage sekä WhatsApp. WhatsAppin puhtaan energian indeksi on 67 prosenttia. Skype sai yhteisarvosanaksi B:n.

Greenpeacen raportti löytyy kokonaisuudessaan pdf-muodossa täältä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom