Grateq USB-piuha, M50 ja dna-gprs. Ongelmat osa n

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Guest, 10/3/03.

 1. G

  Guest Vieras (poistettu)

  0   0   0

  Dodiin.
  Aikasemmin oli käytössä tuo sarjaporttiin tuleva datapiuha. Kaikki toimi niinkuin pitikin netin suhteen.

  Ongelmat alkoi kun ostin tuon lataavan USB-piuhan. Ajurit hain suoraan Grateqin kotisivuilta ja Siemensin modem assistantin Siemensin sivuilta. Tein asetukset niinkuin pitikin MUTTA modem assistant ei löytänyt modeemia.

  No se ei ollut uutta ettei softa toiminut ja laiton puhelimen manuaaliasetuksilla ja puhelin löytyy Usb to serial port (Com4):sta ja diagnoosi antaa at-komennoille ihan ok vastaukset. (Muistilta heitettynä ATI1-7: ok ja sitte viimeselle jotain (1,0) tjsp.)

  Asensin USB-piuhan viime torstaina 6.3 ja sain yhteyden toimimaan, perjantaina päivällä yhteys toimi, mutta illalla ei enää yhteyttä voinut luoda. En saanut koko viikonloppuna yhteyttä nettiin muodostettua. Aspa veikkas että puhelimessa voi olla vika. Perusteluiksi oli että kaikki muut yhteydet pc:n ja puhelimen välillä toimii (logot siirtyy jne., lataa puhelinta, modeemin diagnoosi löytää jne.) ja yhteys pitäisi olla kunnossa dna:n puolesta.

  Mutta kun yrittää sitten muodostaa puheliverkkoyhteyden eli soittaa *99***1# niin ei sitten p*rkele millään yhteyttä. AT-komennot on lisäasetuksissa ja vuonohjaukset on pois päältä jne. dna:n (helv*tin nopean)aspan kanssa käyty joka kohta läpi ja kaikki asetukset on oikein.

  En myöskään päässyt WAP:iin vasta kun tänään 10.3 maanatai-aamuna.
  Luin kuitenkin newseistä että yhteyksissä olisi ollut häikkää eli vika ei kai ollutkaan puhelimessa?? No minäpä kumminkin ehdin jo kiikuttaa puhelimen huoltoon ja sain p*skan Erkin tilalle.

  Eniten tässä hitottaa että jätin alkuperäisen sarjakaapeli-piuhan 400 kilsan päähän ja en voinut testata viikonloppuna yhteyttä sillä. Eli puhelin saattaa olla turhaan huollossa ties kuinka kauan.

  Ainiin, käyttis suomi-Win98 ja paikkana Waasa.

  ps. Tulipa avauduttua..
   
 2. J

  Jousi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/1/03
  Viestit:
  161
  Tykkäykset:
  0
  Eipä mullakaan toiminut sunnuntaina tuo dna gprs, muuten on kyllä toiminut ihan ok.

  Tuollaista erroria pukkas kun yritin wappiin, nettiin kun yritin niin tuli jotain että yhteyttä ei voida muodostaa. En tiedä liittyykö samaan ongelmaan ku sulla on mutta eipä ole mulla tullut ennemmin tuollaista.
  [​IMG]

  Niin ja paikka on ~25km Vaasasta.