GPS puhelin poliisintutkaa tarkempi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 9/10/07.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2...i+poliisitutkan+oikeudessa/200724857/66?rss=6


  Nopeustietokanta julkiseen käyttöön joulukuussa
  Gps-puhelin voitti poliisitutkan oikeudessa

  Tohtori Tann tarjoaa vakuutusta vääriä nopeussakkoja vastaan.

  8.10. klo 15:11 Useat lehdet ja uutistoimistot kertovat brittiläistiedemiehen kumonneen poliisin nopeustutkan todistuksen gps-puhelimellaan ja itse kehittämällään sovelluksella. Tarina istuu niin hyvin tri Phillip Tannin bisnestarjontaan, että sitä voisi epäillä ankaksi tai ainakin järjestetyksi tapahtumaksi.

  Phillip Tannia syytettiin ylinopeudesta 12 mailin ylinopeudesta 30 mailin nopeusrajoitusalueella Sunderlandissa. Hänen asianajajansa kantoivat oikeuteen todisteet siitä, että hän ajoin täsmälleen 29,177196 mailin tuntinopeudella.

  Äärimmäisen tarkka nopeustieto perustui Tannin yhtiön kehittämään matkapuhelinsovellukseen ja kolmiulotteisiin digitaalisiin tiekarttoihin, jotka pystyvät määrittämään liikkuvan auton paikan yhden metrin tarkkuudella.


  - He olivat ällikällä lyötyjä. Poliisin kamerat eivät ole sataprosenttisen tarkkoja mutta inun järjestelmäni on, sanoi omaa teknologiafirmaansa pyörittävä 45-vuotias Tann.

  Tannin kehittämä Autopoietic Mobile Phone Recorder kerää matkapuhelimesta gps-tietoja ja välittää ne yhtiön tietokantaan. Sovellus tulee myyntiin joulukuun alussa. Se maksaa 60 puntaa ja siihen liittyvä tietokantapalvelu maksaa 20 puntaa kuukaudessa. Tann Ltd:n sivuilla luvataan toimittaa täsmälliset, sertifioidut nopeustiedot asiakkaalle, joka on jäänyt kiinni ylinopeudesta.


  http://vbay.eu/peoplesmap.htm

  -------------------------------------------------------------------------

  Aika mielenkiintosta, mitenkähän Suomessa homma pelaa? Mahtaakohan kalkkeutunut oikeusjärjestelmämme hyväksyä asian?

  Kannattaa tutustua ehdottomasti enemmän hommaan. Suomessa, jossa sakotuskäytäntö on sikakallista puuhaa jo, saattas olla merkittävääkin apua.
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  No tämähän on oiva apu nopeusvalvontaa ylläpitävälle viranomaiselle. Ei tarvitse enään tienposkessa päivystää, vaan tietokannasta tiedot, ja lappu tarvittaessa autoilijalle. Kai se näinkin päin toimii, mikäli oikeuslaitos pitää tuota tietoa lainvoimaisena.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin meinasit, että ne ottaa jonkun ennaltamäärätyn tienpätkän valvottavaksi. Ei mikään hassumpi homma. Mutta olen tietty itse vastaan kaikkea viranomaisvahtimista. Vahtisivat ennemmin oikeita rikollisia. Rahaahan semmosella järjestelmällä valtio kuppaisi kansalaisilta vaan. Tosin, alan epäillä, että onko poliisin sakotuskäytäntö mennyt nopeudenvalvonnan osalta niin överiksi jo, että pikku virhekin, mitä voi sattua kenelle hyvänsä, alettaisiin sakottaa. Tosin se ei onnistu kuin kiinteille GPS laitteille. Muuten sitä voi väittää ettei itse edes ajanut vaan oli jonkun kyydissä. Lisäksi varmaan sakotusjärjestelmää pitäs muuttaa sitten vastaamaan niin, että auton omistajaa sakotettaisiin aina kun joku törttöilee. Oishan se koomista jos poliisi saisi leikkisästi ajatellen pikkupätkän kohdalta nopeuden 900km/h yli lentävästä lentokoneesta. Tai tievierestä kulkevalta rataosuudesta, Penodolino matkustajalta.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  No just joo. Vaikkei nyt 100-prosenttisen tarkkoja olisikaan, niin tuskin niissä tollasta 40%n heittoakaan on. Ihan kaikkea netissä kirjoitettua ei mielestäni kannata uskoa, eikä ainakaan ihan kaikkea "uutisoida".
   
 5. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Ai perus GPS-puhelimella metrin tarkkuus? Jep jep.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230  Niin, ne väittää, ja on Britannian oikeuskin oikeen hyväksynyt asian... heh... Kyl haluaisin käytännössä nähdä tuon paikkaansa pitävyyden.
   
 7. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  En ole kuullut, että meillä gepsillä joku olisi lähtenyt tutkaa vastaan taistelemaan. Toisaalta eipä sillä juuri väliä, kun poliisit tekevät varmuusvähennykset mitatuista nopeuksista ensin pois.
   
 8. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Ja huonosti siinä kävisi Suomessa kuitenkin. UK:ssa on hyvin tarkkaa, että prosessi menee oikein ja pienikin virhe viranomaisen puolelta aiheuttaa sakon kaatumisen. Mm jos liikennemerkkien koko ei ole tarkalleen oikeanlainen, niin se ei ole merkki lainkaan. Viranomaiset häviävät näitä oikeudessa isolla prosentilla koska usein on löydettävissä joku ongelma. Ovatkin palkanneet asianajajia pitämään heidän puolta oikeudessa.
   

Jaa tämä viestiketju