GPS-puhelimen träckäily kartalla webissä

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja weezine, 4/4/08.

 1. weezine

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/4/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tämä kysymys käsitteleepi enemmän teknopuolen juttuja.

  Blogeissa on nykyään mahdollisuus lisäillä kaiken maailman widgettejä sivun koristeeksi. Tuumin, että esim. veneblogissa olisi hauska nähdä paatin kulloinenkin sijainti ihan livedataan pohjautuen. Pari tuntia koodailua, ja sain jo tuon backendin valmiiksi, joka ottaa vastaan http-requesteja (REST) ja tallettaa dataa kantaan. Samoin on valmis gmaps-viritelmä webiin, joka näyttää kartalla sijainnin ja hieman viivaa, mistä päin sitä ollaan tultu.

  Puuttuu siis enää handsetti-pää, joka jollain intervallilla (1 min) tekisi 3g yli tuon requestin, jossa annetaan latitudi ja longitudi parametrina. Suuressa yksinkertaisuudessaan tuon ei tarvitsisi tehdä mitään muuta. MELKEIN tällaisia ohjelmia on esim. j2me:nä jo olemassa. Nopeasti testailin noin kymmentä, joista esim. AFTrack oli sinne päin (automaattilogitus ei vain oikein toiminut, vinksahti aina manuaaliselle) ja esim. Trakkcor, joka taas ei pairannut E51 ja sigmatelin bluetoothin kanssa.

  Jotta siis, onko kellään kokemuksia toimivista? :) Tai edes hyviä ehdotuksia mikä VOISI toimia. Freewarena mielellään, koska jos tuo maksaa yli $19, sen koodaa mieluummin itse.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aspicore GSM Tracker (natiivi, varsin vakaa), tukee myös sisäistä paikkatieto palvelua.
  No tuota ehdottamani maksaa enemmän, joten saattaa mennä sitten koodailuksi, mutta ei tuo kauheita maksa säästyneen ajan voi käyttää johonkin muuhun.
   
 3. weezine

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/4/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  $40:n Aspicore on ehkä juuri sillä rajoilla vielä. :)

  Harvinaisen ärsyttäviä muuten nuo 10 min testit. Toisaalta, sillä sain tuon alle kymmenellä käynnistyksellä toimimaan suht ookoo. Yhteys sekä GPS:n että verkon välillä pätkii tosin huolella, mutta 45 sekunnin päivitysintervallilla sain noin minuutin välein rivejä kantaan.

  Eli hyvä, kiitoksia vinkistä joka osoittautui kelpo sellaiseksi! Voin jonkun iloksi laittaa tuon träkkäilyurlin, mistä lopputulosta voi "ihailla", kunhan hieman sijaintidataa kerätään ensin. :p
   
 4. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Tämä kiinnostaa minuakin. Voisiko tuosta ratkaisustasi saada jonkinlaista kuvausta, ohjetta ja/tai sorsia näkyville? :)
   

Jaa tämä viestiketju