gps -nopeusmittaussofta symbianiin

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja ponze, 30/5/07.

 1. ponze

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/07
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  0
  Onko jollakin tiedossa softaa, joka näyttää nopeuden ja ajetun matkan. Tällä hetkellä käytössä gti vanhassa 7650 nokiassa, mutta tarve olisi softalle, jossa nopeus näkyy koko näytön kokoisena. Muita ominaisuuksia ei tarvitse, siihen on sitten toinen puhelin...
   
 2. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  Vakiona ainakin E65:ssa, varmaan muissakin S60 3rd edition -kapuloissa. Tosin fontti ei ole mikään ajossa vilkuiltava. Samalle käyttikselle voisi kokeilla miten Nokian Sports Tracker -ohjelma toimii; ainakin ajetun matkan saa metreinä, ajoreitit siirrettyä Google Earthiin ja tekeepä softa vielä ajopiirturinkin hommia. Tässä sovelluksessa oli muistaakseni nopeuskin aika isolla ruudussa.

  Mutta jos softa pitää toimia 7650:ssa niin eipä taida noista olla hyötyä. Mikähän ohjelmistoversio siinä on?
   
 3. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Ei kyllä ihan ole vakiona S60 3rd kapuloissa ensimmäistäkään ohjelmaa, joka näyttäisi nopeuden ja kuljetun matkan. Ei edes E65 puhelimessa ole vakiona.
  Tarkoitat tällä 'vakiona' olevalla ohjelmalla varmaankin Nokia Maps ohjelmaa?

  S60 3rd puhelimiin kyllä saa Sports Tracker ohjelmiston, joka kyllä näyttää isolla nopeuden ja kuljetun matkan. Näyttää myös muutakin tietoa. Tässä vain on puhtaasti tällaisessa käytössä 'huono' puoli (mielipide asia), että aina pitää aloittaa harjoitus, jossa nuo tiedot saa näkyviin.
  Ajopiirturin virkaa tuo ei kyllä aja myöskään juuri lainkaan. Ajopiirturi kun näyttää kuinka kauan oltu ajossa, näyttä paljonko nopeus on ollut milläkin hetkellä, yms. Sports Tracker kyllä näyttää, milloin harjoitus on alkanu, kuinka pitkä matka kuljettu, mikä on ollut huippunopeus ja hitain nopeus, näyttää myös korkeimman ja matalimman kohdan, kuljetulla reitillä. Mutta ei nuo varsinaisen ajopiirturin toimintoja vastaa. Ja etenkään jos tuolla tarkoitat, että piirtää kuljetun reitin kartalle, vaikka ei ihan suoraa, niin silloinkaan se ei ole ajopiirturi.

  Hyvä muutenkin ehdotella ohjelmia, jotka eivät todellakaan toimi noin vanhalla S60 alustalla olevassa puhelimessa, mitä 7650 on. 7650:ssa kun on v6.1, eli on ensimmäistä julkaistua S60 versiota, ja taitaa käytännössä olla niin, että tuo ei varsinaisesti ole vielä edes S60 1st editiota, koska niihinhän taidetaan lukea vasta v7.0 versioiset S60 kapulat.
   
 4. Tepi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/03
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  0
  N95:ssa on ihan vakiona. "GPS-tiedot" on ohjelman nimi, voi katsoa pelkkää nykyistä nopeutta tai sitten pistää tallentamaan matkaa, jolloin näyttää kuljetun matkan kilometreissä ja keskinopeuden.
   
 5. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Ok, sitten on tilanne muuttunut siitä, mitä aiemmin tuli testailtua tuota N95:sta. Se tosin oli ennen sen myyntiin tuloa, joten siinä ei ollut vielä silloin tuotanto versiota softasta. Tai sitten en silloin vain törmännyt tuohon ohjelmaan.
  Mutta en kuitenkaan usko tuota ohjelmaa olevan esim. mainitussa E65 puhelimessa (vai onko?), vaan eiköhän tuon ohjelman oleminen vakiona rajoitu malleihin, joissa on sisäinen GPS vastaanotin.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Paikannus sovellus on ollut jo jonkin aikaan Nokialaisissa, kuuluu paikannus rajapintoihin, mallista riipppuen sitä ei välttämättä kuitenkaan ole valikossa, lähinnä N sarjalaiset.
   
 7. Jaxz

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/04
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  AFtrack

  Tarpeitasi vastaava softa voisi olla AFTrack. Saatavilla sekä S60 2nd että 3rd edition alustalle. http://www.afischer-online.de/sos/AFTrack/

  Kyllä ainankin E50, E60 ja E70:ssä on vakiona suunnistin niminen ohjelma, joka näyttää nopeuden ja kuljetun matkan. Varmaan muissakin uudemmissa S60 3rd noksuissa.
   
 8. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  Minun E65:ssa ainakin on.

  Tuolla ainakin itse saan nopeus/aika ja nopeus/matka -käppyrät (tässä kuva ensinmainitusta: http://research.nokia.com/research/projects/SportsTracker/images/screenshot0490)
  aikaan jo puhelimen ruudulle ja tavaran saa vielä .xml:nä pihalle, mikäli halutaan käyttää dataa vielä tarkemmin. Eikö se ajopiirturi aika lailla samalla periaattella toimi? En nyt miksikään ammattivehkeeksi tuota tarjonnutkaan, mutta tietämättä alkuperäisen kysyjän käyttötarkoitusta, voisi tällaiselle olla käyttöäkin.

  Katsopas nyt tuo otsikko uudelleen. En koe omaksi asiakseni etsiä mikä versio missäkin numerosarjakapulassa on, jos sitä ei erikseen mainita. Ja laitoin tonne loppuun mielestäni ihan selkeän disclaimerin?

  Tämä topic tsekataan (itsekin tein niin) tuon otsikon vuoksi huomattavasti useammin kuin jos se olisi muodossa "gps-nopeusmittaussofta 7650:lle". Siksi on mun mielestä perusteltua että otsikossa myös puhutaan laajemmin asiasta.
   
 9. ponze

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/07
  Viestit:
  114
  Tykkäykset:
  0
  Turha sitä on alkaa väittelemään otsikosta. Käytössä on 7650:n lisäksi myös e50, mutta tosiaan ajattelin, että jos joku tietää softan, jossa se nopeus näkyy ISOLLA, niin sitten olisin laittanu ton vanhan luuskan autoon näyttämään oikeeta nopeutta. Taidan kuitenki pitäytyä tomtomissa paremman puutteessa...
   
 10. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  Otsikkohan on omasta mielestäni oikein hyvä.

  Tuli tässä googlattua sanoilla "7650 gps speedometer" ja aika laillakin löytyy sovelluksia puhelimeesi, mutta ihan ilmaista ei tullut kyllä heti vastaan. Yksi parhaimman oloisista oli BlueSky GPS, missä näyttö oli ainakin hyvin selkeä: http://www.blueskygps.com/RRR4.gif .

  Olisiko ideaa testata ilmainen demo? Sinänsä luulisi kyllä vieläkin yksinkertaisempia sovelluksia - ehkä ilmaisiakin - jossain olevan saatavilla.
   
 11. Zator

  Zator Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/8/03
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  8
 12. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)

Jaa tämä viestiketju