Gps luonnossa.

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja kaapu, 31/1/07.

 1. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Aiemmista ketjuista en ole saanut mitään irti luonnossa laitteiden käyttämisestä.
  Viitsiikö joku selventää miten esim. Navicore tai Nav4all toimii ja miltä kartta näyttää metsässä.
   
 2. lakallio

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/06
  Viestit:
  127
  Tykkäykset:
  0
  Navicore ja Nav4all

  Navicore ei ainakaan kartta tilassa näytä vain vihreetä. Ainut mitä voit metsä käytössä on kompassi tuossa ohjelmassa. Samaten taitaa olla Nav4all ohjelma. Ihan metsä käyttöön omat ohjelmat.
   
 3. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia! Tuo selvensi jo hieman, mutta jätit hauskasti avoimeksi nuo "metsä-ohjelmat". Tiedätkö mistä noita ohjelmia saa?
  Onko kellään kokemusta?
   
 4. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
 5. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Vaikuttaa asialliselta tuo EasyGo. Onko kokemuksia kenelläkään?
  Kuinka tiekartat toimivat verrattuna Navicoreen?
   
 6. Jaeaenmurtaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa EasyGossa ei ilmeisesti mukana tule GPS palikkaa, eikä taida toimia 6680sessä?

  Kellään tarkempia tietoja kartoissa käytettävästä mittakaavasta, ja pystyykö karttoja lataamaan esim. karttakeskuksesta?

  Tosiaan kuten yllä jo mainittiin, kellään käyttökokemuksia. Trackeriltahan markkinoilla on paketti, joka sisältää maasto-, tie- ja merikartaston. Hintaa tuolla paketilla sitten onkin aika tavalla enemmän kuin EasyGolla..
   
 7. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
 8. Jaeaenmurtaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Juu'u, tuolta itsekin olen jonkin verran laitteesta lueskellut. Eipä taida pelkkää softaa olla missään edullisemmin kaupan? Meinaan, jos itsellä sattuisi jo gepsivastaanotin ja muistikortti olemaan.

  Pointterilla tais olla myynnissä myös pelkkä softa, mutta hintaa tuolla softalla ei ollut kuin muutaama kymppi vähemmän kuin koko paketilla gepsipalikoineen..
   
 9. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Juu tuo Tracker näyttäisi maksavan 300e! ja EasyGo 100e.
  Easy taisi olla pelkästään luontoon. Sitä varmaankin haluaisi myös tiekäyttöön soveltuvan ohjelman kun on päässyt ensiksi metsässä innoissaan testailemaan.
  Eli paras paketti olisi tuo Trackeri, mutta se pitäisi vaimolta salaa sitten ostaa =D
   
 10. Jaeaenmurtaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Juu :p hlökohtaisesti tuolla merikartalla en kyllä tekisi yhtikäs mitään, mutta maasto- ja tiekartasto olisivat aikas pop. Nyt kun vihdoin sai hommattua luurin, johon moisen nvaigointihärpäkkeen saa asennettua. Josko kuitenkin odottelisi syksyyn vielä. Hinnat noissa tuskin tippuu kovin nopeasti.. Jossain muistan nähneeni tuota trackerin ja pointterin pakettia alle 300e. Pointeria ilman GPS palikkaa sai muistaakseni n. 225e, ja trackeria koko pakettina n. 279e.
   
 11. paavom

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Trackerin MyWay pakettiin sisältyy Rikalinen Bluetooth GPS-vastaanotin, maasto/meri-navigointiohjelmisto ja lisäksi Smart2Go autonavigointiohjelmisto. Alkuvalikosta valitaan käynnistetäänkö maasto/meri- vai autonavigointiohjelmisto. Tuo maasto- ja meriohjelmisto on siis oikeastaan yksi ja sama ohjelma, tietääkseni merialueelta ladataan vain merikarttaa (mainos antaa ymmärtää että kyseessä on kolme ohjelmaa, mutta mielestäni niitä on ainoastaan kaksi).

  Trackerin paketti on selvästi edullisempi, mutta itse pidän käytettävyydeltään Navicore + Easygo yhdistelmää parempana. Trackerin mukana tuleva Smart2Go:n autonavigointi systeemi ei ainakaan omasta mielestä ole paras mahdollinen, maastopuoli on kyllä toimiva. Lisäksi Easygo:n mukana tulee reilusti enemmän ladattavaa kartta-aineistoa. Maastokartat ovat yhtä hyvät kummassakin ohjelmassa, tässä ei ole mielestäni ole eroa, tosin EasyGo näkymä vaikuttaa ehkä selkeämmältä. Trackeria ei tietääkseni myöskään ole saatavissa S60v3 alustalle.

  Trackeriinhan voi liittää myös eläinpaikannuksen. Suurinosa eralle.netin kirjoittelijoista käyttänee Trackeria koiran paikantamiseen, joten Easygo ei heille ole edes vaihtoehto.
   
 12. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Omakohtaista kokemusta vai netistä selailtua?
  Käyttäjäkokemukset olisivat kullan arvoisia.
   
 13. paavom

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Omakohtaista. Olen siis käyttänyt kumpaakin ohjelmaa, joskaan en kovin intensiivisesti (en siis ole perehtynyt kaikkiin ominaisuuksiin, vaan ihan peruskäyttöön). Välttämättä viimeisimpiä ohjelmistopäivityksiä ei ole ollut käytössä.

  Mutkikkaampi/monipuolisempi maasto-ohjelmiston osalta on Tracker, EasyGo on hyvin yksinkertainen, ehkä joillekin liiankin yksinkertainen, itselle se kyllä riittää. Reittejä ja reittipisteistä saa tallennettua, nopeuden saa näkyviin ja reitin pituuden voi katsoa. Oman paikan ja kulkusuunnan näkee kartalla ja koordinaatit saa tarvittaessa näkymään ja niitä voi ohjelmaan syöttää. Lisäksi EasyGo:n alkukäyttöä helpottaa jo valmiiksi muistissa oleva tiekartta. Trackerissa alussa on hieman arpomista, koska ainoa kartta mikä näkyy on suunnilleen Euroopan kartta. Näyttötiloja on EasyGo:ssa periaatteessa vain yksi, ei siis kompassinäyttöä, tai erillistä matka/nopeusmittari näyttöä. Trackerista löytyy ainakin kompassi ja satelliittinäyttö, lisäksi matka/nopeusnäyttökin taisi löytyä. Trackerin eri karttatilojen välinen zoomaus oli kummallisesti toteutettu, jokaisella karttatasolla oli useampia zoomaus valintoja. EasyGo on tässäkin kohdassa taas paljon yksinkertaisempi. Tosin eipä zoomausta tule jatkuvasti käytettyä ja Trackerin systeemin oppii kyllä. Trackerin "tarkin" taso tuo kartan hieman lähemmäksi kuin EasyGo. Eli jos EasyGo:n ruudulla on tarkimmillaan 1km2 niin Trackerin ruudulla on esimerkiksi 0,5km2 (luvut heitetty suunnilleen hatusta :). EasyGo:n zoomikin kyllä menee riittävän lähelle.

  Jos Trackeria saisi ilman Smart2Go autonavigointiohjelmaa, niin valinta voisi olla vaikeampi.
   
 14. Jaeaenmurtaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Eli EasyGo:hon pystyy tallettamaan myös pisteitä, kuten vaikkapa 'auto' tai 'kaato'? Jos pisteitä muistiin laittaa, niin näyttääkö EasyGo silloin myös suunnan/etäisyyden mihin kulkea pistettä kohti?

  Entäpä josko vaikka tekstarilla joku pistää koordinaatit, niin voiko koordinaatit pistää EasyGossa karttapisteeksi, jota kohden suunnistaa? Esimerkiksi jos hirvi on kaatunut keskelle korpea, niin voiko joku pistää koordinaatit tulemaan ja EasyGo näyttää minne mennä?

  Harmi, ettei tuossa sitä koiranpaikannusominaisuutta ole - olisi kenties lähes täydellinen siinä tilanteessa. Voisikohan moisesta päivityksestä EasyGohon unelmoida tulevaisuudessa? Eihän se koiran panta käsittääkseni lähetä kuin paikannustiedot tekstiviestillä gepsiin, joten paikantimen softastahan se lienee siis kiinni?
   
 15. paavom

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä auton voi tallentaa kohteeksi tai vaikka kaadon. Jos valitaan auto kohteeksi, oma paikka näkyy punaisena renkaana, josta lähtee punainen nuoli kohti sen hetkistä kulkusuuntaa. Samassa pallukassa on myös toinen nuoli, joka osoittaa suuntaa kohteeseen eli tässä tapauksessa autolle. Näytöllä lukee myös etäisyys kohteeseen ja sen hetkinen nopeus.

  Tekstiviestillä voi lähettää EasyGo:ssa muistaakseni GPS:n antaman sijainnin, tai vaikka tallennetun auton paikan. Sitä en osaa sanoa, osaako toinen EasyGo tulkita tämän. Luulisin, että tekstiviestillä vastaanotetut kohteet näkyisi myös EasyGo:n valikossa. Mitään varmuutta tuosta toimivuudesta ei ole, en ole testannnut.

  En usko, että mahdollisuutta koirapannan seuraamiseen tulee, koska ainakaan Ultrapoint ja Tracker eivät ole yhteensopivia pantoja. Lisäksi pantojen tehoa voidaan säätää tietyillä komennoilla. Pannan lähettämien/vastaanottamien viestin muoto siis tuskin on mikään standardi, vaan kaikilla omansa.

  Mielestäni Tracker on oikea valinta mikäli haluaa seurata kavereita ja koiria. Trackerissakaan ei kuitenkaan tainnut olla mahdollisuutta lähettää vaikkapa kaadon sijaintia kaverille. Joku paremmin perehtynyt voi korjata jos meni metsään.
   
 16. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Minkälaisiin karttamaksuihin olet päässyt. Esim. kotiseudun kartat tulisi maksamaan mitä?
   
 17. koiragps

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/05
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Trackerissa tulee latausoikeutta mukana jolla kotinurkat saa samaan hintaan muistiin.
  Trackeri toimitettaneen nykyään Qstarzin GPS palikalla jonka toimintaaika on huomattavasti enemmän kuin Rikalinen.Käytännössä pääsee yli 15 tunnin kertalatauksella.
  Itse käyttänyt 3230sen kanssa ja paikantanut koiraa ja kavereita.
  Toimii siinä käytössä hyvin.
  Jonkun verran tallentanut myös reittipisteitä ja reittejä.

  Kompassi näyttö erittäin toimiva etenkin kun on useampia kohteita seurannassa yhtäaikaa.
  Itseasiassa taitaa löytyä lähes kaikki ominaisuudet mitkä käsiGPS laitteissa yleensä on.

  Kartan lataus verkon yli on hyvä ja toimiva ratkaisu.Kartan zoomaushan menee niin että maastopuolella jos olet ladannut kaikki kolme tasoa niin # ja* näppäimillä pääset ylös/alas päin kolmessa portaassa.Eli ei varsinainen zoomi vaan karttatason vaihto.

  Joku nettikauppa myi vissiin Tracker MyWayta n 260€. Ei minusta paha jos verrokkina joku ajonavigointi + Easygo+BTgps palikka. Helposti hinta yli 300€.
   
 18. Jaeaenmurtaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/06
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Tulipas tuossa mieleen, että jos koirahommia trackerilla haluaa värkätä, niin ilmeisesti tarvii tuon trackerin koirapannan siis myös? Eli, ei taida toimia ristiin muiden koiragepsien kanssa? Jos toimisi ristiin vaikkapa pointerin tmvs. kanssa, niin silloinhan ilmeisesti voisi kaverin koiran paikantaa itsekin?

  Jos taas puolestaan ei ole yhteensopiva muiden valmistajien koiragepsien kanssa, niin lienee easygo järkevämpi ratkaisu...?
   
 19. kaapu

  kaapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/06
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  0
  Koirista en osaa sanoa mitään muuta kun sen, että hankinnassa on.
  Mutta tuon haluaisin teiltä käyttäjiltä tietää, että mitä palikkaa käytätte tai olette huomannut hyväksi?
   
 20. ipaqqi

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/2/07
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  OziExplorer ja siihen omat kartat...
   

Jaa tämä viestiketju