gps kännykät

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kiizeli, 11/6/09.

 1. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Eli siis minulla olisi uuden puhelimen tarvetta ja nyt olisin kiinnostunut nimenomaan näistä nokian navigointi puhelimista. Elisan poistomyynnistä meni sivu suun tuollainen 6110 navigator joka olisi ollut juuri oikea puhelin ja nyt sitä ei näytä olevan enää myynnissä missään, ei edes poistossa :S. Kun nyt katselen noita muita nokian navigaattori puhelimia, aina puhutaan tuosta a-gps:stä. Tiedän mitä se tarkoittaa ja haluaisinkin tietää että onko noissa puhelimissa, vaikka 6220 navissa ollenkaan sitä perinteistä navia vai pelkästään tuo a-gps? Millainen tuo nokia maps on ihan perinteisessä navigoint käytössä, ajaako asiansa ihan reittien etsinnässä? Kiitos jo näin etukäteen!
   
 2. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Mitäs eroa on navi puhelimella ja navi puhelimella? Kyllä niissä uudemmissakin on ihan se sama gps kuin tuossa 6110 mallissa, mutta tämän lisäksi tuo a-gps ominaisuus.

  Nokia Mapsiin joudut ostamaan lisenssin testiajan (3kk) jälkeen jotta puheohjattu navigointi toimii. Eikös tuossa 6110:ssa ollut Route 66, oliko siinä vielä ikuinen lisenssi vai joku aikaraja?
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Otsikoss puhut GPS kännyköistä, mutta ilmeisesti halua ja tarvitset navigointi puhelinta ? eli auto navigaattoria ? (toki GPSllä)

  Ympäripyöreästi
  GPS on se siru jolla paikannus tehdään

  Siihen kun lisätää a, elli a-gps, saadaan avustetu paikannus, Nokia GPS puhelimet N95sta lähtien (siis myös 6110n) ovat varustettu GPSllä, joka toimii ilman avustusta (yleensä hitaasti FIX), avustuksella sitten FIXin (ensi paikannuksen) saamanin on huomattavasti nopeampaa, eli kannattaa ainakin kotimaassa käyttää (poislukien Soneran tuntidata)

  Navigaattorisovellukset eivät noista jutuista tiedä ja välitä lainkaa, eli sovelluksille on aivan sama miten luuri sen paikkansa saa, eli voit vapaasti valita navigointisiftan.
  Jotkin (online) softat käyttävät paikannukseen myös keräämäänsä GSM/3G verkonsolutietoa, jolloin voivat summittaisesti (satojametrejä -> useita kilometrejä pieleen) paikantaa myös GPS katveessa. Nokia Maps mm. osaa tämän.
  Tuosta on juttua parissa omassa ketjussa, parantunut aikojensaatossa, mutta ei missään tapauksessa parhaita, aktiivi käyttöön monet hankkivat jonkin muun softan, tai autoon erillisen laitteen. Muuten ihan kiva.

  Kannattaa lueskella ketjuja.
   
 4. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  ..ja muutenkin valita oikea alue forumilta: GPS-paikannus
   
 5. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Joo, eli sitä gps-siruahan minä tarkoitin, anteeksi epäselvyyteni :D. Eli ilmeisesti noissa gps nokioissa on se gps siru ja tuo a-gps tuki on lisätty siihen paikannuksen tueksi. Minulla on tuo elisan tekstariliittymä enkä usko että mitenkään halpaa on sillä tuon gprs:n käyttö. Kiitoksia vastauksista!
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos GPSn käyttö ei ole autonavigointia, mutta GPS muuten käyttäsiit, sitten lenkillä, kuvatessa, reitintallennukseen, niin kiinnitä GPS toiminta-aikaan huomiota. Nokian luureissa tulee Nokia Maps, myynitpaketin lisenssit vaihtelee ja jos et tarvitse Nokia Mapsissa opastusta niin et tarvitse lisenssiä. paikat, oma sijainti, kartat ovat veloituksettomia. kartat voi lada puhelimeen tietokoneella jos eivät ole valmiina (muuten ladataa verkon yli online)

  Ja voi koska tahansa sitten ostaa eri mittaisia lisenssejä eri alueilla, tai jonkin muun tekemän ohjelman.

  A-GPS vie noin 10kt dataa, per päälle kytkentä, riippuen puhelinmallista niin sitä ei välttämättä siirry joka kerta. Eli noin sadasosa megan, jos magatavu maksaa euron, niin tuo maksaa sentin, jos megatavau maksaa vitosen, niin tuo maksaa viisi senttiä. jos noita tapahtuu aktiivisessa käytössä muutaman kerran päivässä, niin ei ole paljoa kuussa.

  Jos kuitenkin hankit jonkin älykkäämmän puhelimen, niin sitä datasiirtoa tarvitaan helposti monessa muussakkin, joten jonkinalinen, datapaketti kannattaa olla, edes sellainen muutaman eron jolla voi siirtää muutaman kymmenen megaa kuussa.
   
 7. aivansama

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/08
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  20
  Yksi huomioitava juttu on kompassi, joka löytyy 'jostain' Nokian luureista. Autonavigoinnissa ei ehkä oleellinen, mutta kävellessä helpottaa elämää, kun ei tarvitse säntäillä ympäriinsä ilmansuunnan selvittämiseksi GPS:n kautta.
   

Jaa tämä viestiketju