Gps apua

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja rambi, 15/11/08.

 1. rambi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/04
  Viestit:
  202
  Tykkäykset:
  0
  Meinasin tänään ostaa Gps puhelimen korvaamaan Garmin Etrexiä mutta myyjä sanoi että vain muutama puhelin on markkinoilla mihin saa laittaa maastossa sijainnin muistiin ilman nettiyhteyksiä ja karttoja. Hänellä oli tarjolla vain kaksi puhelinta siihen tarkoitukseen ja ajattelin että otan asioista paremmin selvää ennen kuin teen päätöksen.
  Voisiko joku kertoa että miten saan puhelimen spekseistä selville että se soveltuu tähän käyttöön. Nettiyhteyksiä ei ole tarkoitus hankkia joten ilman on tultava toimeen.
  Tarkoitus käyttää puhelinta metsässä ja pilkillä paikkojen tallentamiseen että seuraavalla kerralla löytäisin. Autossa minulla on navigaattori joten siihen tarkoitukseen en gps puhelinta tarvi.
   
 2. shaft

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  0
  Ei se taida puhelimesta niinkään olla kiinni, kaikissa se gps toimii suunnilleen samalla tavalla. Se on sitten toinen juttu minkä ohjelman valitset käyttöön, niistä on paljon juttua tuolla gps-osion puolella, löytyy sekä ilmaisia että maksullisia. Suurin osa on kuitenkin s60- tai java-alustalle, joten joku nokialainen varmaan on varmin vaihtoehto (n78, n95, n82, e71 esimerkiksi). Mutta ei puhelimesta ole vastusta oikealle käsi-gps:lle, fixi tulee hitaasti, herkkyys on paljon huonompi ja virtaa kuluu hurjasti. Jos käyttö on satunnaista kyllä sillä toimeen tulee eikä tosiaan tarvi mitään datayhteyttä välttämättä olla. Esim. Trekbuddy on ilmainen ohjelma johon voi tallentaa pisteitä ja halutessaan saa myös laittaa omia karttoja. Maastonavigointiin aivan pätevä.
   
 3. rambi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/04
  Viestit:
  202
  Tykkäykset:
  0
  Myyjä sanoi että siinä kohdassa missä haluaa gps koordinaatit muistiin täytyy ottaa kuva ja siten sen voi tallentaa.
  En edes huomannut että täällä on gps osio joten siirryn selailemaan sitä ja eiköhän se siitä.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitähän lieneen tuolla tarkoittanut.

  Millaisia puhelimia oli tarjonnut?

  Jos nykyaikaisen matkapuhelimen hankit, niin se netti on oleellinen osa laitetta ja liittymää, et tarvitse kotiin tai muuallekkaan erillistä neittyhteyttä hyödyntääksesi puhelimen netti mahdollisuuksia.

  Puhelimien GPS joustavasti hyvin tomiakseen käytännössä (yleistäen) vaatii yhteyden nettiin jotta saa yhteyden paikannusta avustavalla (A-GPS) palvelimella, tietoa ei paljon siirretä.

  Nyky luurit saavat avustettuna GPS fixin varsin vaativissa oloissa, ja täysin katveessa joissain sovelluksissa voidaan hyödyntää verkkopohjaista solutietoa summittaisen paikan määrittämiseen.

  Puhelimiin saa hyvin moneen lähtöön sovelluksia, jatkuvasta online logituksesta, kuvien geo taggaukseen jne. ja yleensä luureissa on perus GPS toiminnot, maamerkkeineen vakiona.

  Luuria valittaessa kannattaa kiinnittää pitkään toiminta-aikaa GPS käytössä. ja se että luuri on ns. alypuhelin.

  Mutta jos ehdottomasti et halua nettiä hyödyntää, etkä kuvia ja muutenkin puhelimen mahdollisuuksia, niin tuskin kuiviin oloihin suunniteltu puhelin erilliseen vesiitiiviiseen käsi GPSään verrattuna kumostakaan hyötyä metsäkäytössä tarjoaa.
   
 5. rambi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/04
  Viestit:
  202
  Tykkäykset:
  0
  En tarkkaan muista kaikkia malleja mitä suositteli mutta pari Nokialaista liukukannella ja sitten Sonyn C905. Mietin tässä että ostaisin N95 niin ainakin siihen saa sovelluksia laidasta laitaan.
   

Jaa tämä viestiketju