GPRS-surffaus nopeammaksi(=halvemmaksi)?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja pint, 27/9/05.

 1. pint

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Hankin DNA:n 10Mt GPRS-paketin, 4.9 e/kk. Testailin, että 20 sivun lataus vei jo puolet (~5 Mt) eli yhden sivun lataus keskimäärin 250 kt.

  Onkohan mahdollista saada sivuja avatuksi ilman kuvia ja bannereita, eli onko jossain asetuksissa ruksi ettei kuvia ladata tai voiko jotkut sivut avata pelkästään tekstimuodossa eri osoitteella? Onko eri selaimilla paremmat mahdollisuudet ja kuinka paljon näillä voi lataamista nopeuttaa?

  Nettinopeuttimesta olen lukenut, mutta ei taida toimia DNA:n liittymällä? Millä muilla kuin Soneran ja Elisan (kallilla) liittymillä voi tuon saada ja kuinka paljon käytännössä se nopeuttaa sivujen lataamista?

  Entä mistä näkee kuinka paljon minkäkin sivun avaaminen vaatii tiedonsiirtoa? Onko muita niksejä datansiirron minimoimiseksi?
   
 2. SilentPoet

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Corby Pro & Elisa
  Auttaisi varmaan, jos kertoisit millaisella kokoonpanolla surffailet.
   
 3. pint

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Aivan, joo. GPRS-puelin N6510, IrDA-linkki läppäriin W2k. Mökillä ei EDGE kuulu eli tuo on ainoa mahdollisuus surffata uutisotsikot, sää ja meilit.
   
 4. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  No Firefoxiin saa ladattua wml-laajennuksen, jolloin sitä voi käyttää wap-selaimena. Firefoxin asetuksista saa myös kuvat pois päältä. Jos kuvat kuitenkin haluaa pitää, voi sivujen mainoksia karsia adblock-laajennuksella. Niin ja flash ja java varmaan kannattaa unohtaa asentaa, niin ei niihin kulu kaistaa.
   
 5. pint

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Öh, siis onko tuo Firefox sama kuin Mozilla vai ovatko aivan eri tuotteita?
  -T: microsoftinaivopesemä
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllähän Operallakin voi WML-sivuja katsella ja kaikista selaimista saa kuvien latauksen halutessaan pois päältä.

  Minä suosittelisin Soneran liittymää ja nettinopeutinta sopivalla datapaketilla maustettuna. Halpuus on suhteellinen käsite, mutta halvemmalla ja helpommalla ei mielestäni pääse. Nettoon kun kytkee sopivan datapaketin niin saa olla aikamoinen vänkääjä jos väittää sen tulevan kalliiksi.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Eivät ole sama, mutta muistuttavat hyvin paljon toisiaan ja perustuvat osittain samaan tekniikkaan. Suurin ero on, että Mozillan saa pakettina johon kuuluvat omat ohjelmat www:lle, sähköpostille, uutisryhmille ja ircille.
   
 8. pint

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka paljon tuo Nettinopeutin käytännössä nopeuttaa sivujen latautumista? Eli mitä 20Mt:n GPRS-paketti Nettinopeuttimella vastaa ilman Nettinopeutinta olevaan pakettiin, 40Mt vai jopa 100Mt?
  Jos vertaa selaimella tehtäviin kuvien/bannereiden estoihin niin onko Nettinopeutin silloinkin nopeampi? Eikö se Nettinopeutin tee juuri samat estot?
  Onko Elisalla Nettinopeutinta vastaava ohjelma yhtä tehokas ja onko se käyettävissä muilla Elisan verkossa toimivilla operaattoreilla?
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Tarkkaa vertailua pakkaustehoista ei ole, mutta jos kuvien laadun laittaa minimiin niin huomattavasti sutjakammin avautuvat sivut. Ja siirretyn tiedon määrä putoaa.

  Nettinopeuttimella ei välttämättä tarvitse poistaa kuvien latausta kokonaan. Huonolla laadullakin (kuvat suttuisia) saa paremman käsityksen sivuista kuin ilman kuvia. Koneelle ladattavalla nettinopeuttimella voi vielä lisäksi määritellä tiettyjen tiedostotyyppien lataamisen pois päältä kokonaan. Huomaa että Soneran nettinopeutinta voi käyttää palvelinpohjaisena (ei vaadi koneelle erillistä ohjelmaa) ja koneelle asennettavana (enemmän vaihtoehtoja).

  Elisalla hieman vastaavan tyyppinen palvelu on, mutta tainnut jäädä vähän kivikaudelle. Ainakin käyttäjät ovat täällä murisseet ohjelman huonosta tuesta (vaatii kuulemma vanhemman Windowsin version) ja toimivuudesta osittain. Joku Elisan kyseiseen tuotteeseen perehtynyt voinee kuitenkin kertoa tämän hetkisen tilanteen paremmin.
   
 10. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Vastaavuuksia on aivan mahdoton sanoa, kun se riippuu niin pakkauksen määrästä. Tein tuollaisen pikatestin. Latasin www.nelonen.fi sivut, jotka ovat täynnä kuvia ja raskaat kuin mitkä.

  - Ilman nettinopeutinta etusivu vei 550KB ja lataus GPRS 10:llä eli 4 kaistaa sisään vei nopeimmillaan 2min 12s.

  - Palvelinpohjaisen nettinopeuttimen kanssa 185KB ja 46s. Nettinopeutin oli asetettu suurimmalle pakkaukselle, mutta kaikki osat näytettiin.

  Tästä yhteenvetona voisi vetää, että palvelinpohjainen nettinopeutin pudotti tiedonsiirron ja latausajan kolmasosaan alkuperäisestä. Jos tietokoneelle lisäksi asentaa nettinopeutin -ohjelman voi pakkausta ja pois jätettävien asetuksia säätää huomattavasti tarkemmin ja vähentää tiedonsiirtoa entisestään. Raskaan pakkauksen jälkeen kuvat eivät kyllä enää hyviltä näytä, mutta antavat paljon paremman vaikutelman kuin ilman niitä ja lisäksi haluamansa kuvathan voi halutessaan tarkentaa.
   
 11. pint

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  En tarvitse kuvia käytännössä ollenkaan eli jätän vain selaimesta kuvien lataamisen pois. Ainahan voin ladata kuvan erikseen, esim. sääkartta. Onkohan Nettinopeuttimessa vielä jotain enemmän? Saako nuo Flashin ja Javan pois kaikista selaimista? Kiitos!
   
 12. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  PC:lle asennettavalla nettinopeuttimella nelonen.fi vei kaikkein "huonoimmilla" asetuksilla 25s ja tiedostokoko noin 34KB. Tällöin oli kuvat, äänet, animaatiot ja jotain muuta pientä karsittu pois ja kuvanlaatu asetettu suurimmalle pakkaukselle, koska flashiä se ei näyttänyt osaavan poistaa tosin kyllä pakkasi sitäkin. Aika pitkään näyttää kuitenkin kestävän nettinopeuttimellakin, että saa pelkän tekstiversion sivusta esille. Liekö sitten bluetooth yhteydestä, laitteistani tai nettinopeuttimesta kiinni, mutta yhteys toimi ajoittain vähän huonosti. Välillä se ei saanut ollenkaan yhteyttä serveriin ja taas sai ja kohta taas poikki. Mutta silloin kun se toimi niin voi kehua hyödylliseksi. Tuo edellä mainittu testitulos on tietysti saatu silloin kun nettinopeutin toimi niinkuin pitää. Näitä pätkimisiä ei serveri nettinopeuttimen kanssa ollut.
   
 13. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Nyt kun on kerran puhetta nettinopeuttimesta niin voisiko joku ystävällinen henkilö testata toimiiko koko "serveripohjainen nettinopeutin" Nokian 9300 tai 7710:n kanssa laisinkaan kun itselläni ei ole sellaista tällä hetkellä saatavilla? Kiinnostaisi nimenomaan paljonko eniten pakattu proxaus lyhentää latausaikoja. Kokeilin PIE:llä, mutta yllätyksekseni pakatun sivun lataaminen kesti yhtä kauan kuin pakkaamattoman. PC:llä nettinopeuttimen hyöty on kuitenkin ilmeinen kuten yllä käy ilmi.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toimii.
  Riippuu niin monesta, ja joissain tilanteissa se voi jopa pidentää, esim jos proxyn ja palvelimen välinen yhteys takeltelee ja sivussa ei ole paljoa siivottavaa.
   

Jaa tämä viestiketju