GPRS:n toiminta verkkojen ruuhkautuessa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja pekvari, 13/5/08.

 1. pekvari Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/5/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt muutamaa kymmentä GPRS-yhteyden kautta dataa TCP:llä lähettävää laitetta erilaisissa tapahtumissa ja kaikissa verkoissa tuntuvat TCP-yhteydet välillä pätkivän verkon ruuhkautuessa.
  Laitteet käyttävät perus-GPRS:ää ja tapahtumat ovat usein alueilla, joissa ei 3G:tä ole tarjollakaan. Ilmeisesti suuri yleisömäärä "syrjäisillä alueilla" ruuhkauttaa verkkoja.

  Kysymys tähän liittyen: jos verkossa on ruuhkaa, toimiiko Soneran SIM-korteilla varustetut laitteet TeleFinlandin vastaavia paremmin?

  Entä Elisa vs. Saunalahti/Kolumbus?

  Voiko operaattoreilta saada SIM-kortteja, jotka toimisivat ko. tilanteissa perus-kuluttajaliittymiä paremmin? Mitään datapaketteja ei liittymissä ole, vaan ihan perus-GPRS-hinnoittelu.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Firmoillee on ymmärtääkseni tarjolla, mm. Elisa on sellaisesta tiedottanut (ei kuitenkaan tarkemmin ilmoittanut mitä käytännössä tarkoittaa).
  Piirkytkentäinen data ajaa myös GPRS liikenteen ohi.

  En aivan tiedä mitä käytännössä tarkoitat pätkimisellä ja kuinka kriittistä käyttö on, yhteydet pätkii myös muista syistä. Mutta jos verkkotoimii, niin harvemmin nyt meno pidemmäksi aikaan loppuu ja siis lähinnä koskee suuria yleisötapahtumia tai sen tyyppisiä tilanteita, joissa puheliikenne vie kaistan.
  Joten datapuhelut voisi olla käypä konsti kiertää ongelmaa.
   

Jaa tämä viestiketju