Gprs:n kummalliset latausnopeudet

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja AJK, 13/1/03.

 1. A

  AJK

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Kun lataan yhtä tiedostoa WinMx-ohjelmalla, latausnopeus on n. 1kt/s. Mutta jos lataankin vaikka kolmea tiedostoa yhtäaikaa, on nopeus n. 4kt/s. Mistä johtuu? Mitä pitää tehdä, jotta koko kaista tulisi käyttöön yhdelläkin latauksella? Lanka-modeemilla ei ole samanlaista ilmiötä.

  me-45 + dna gprs
   
 2. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  En tiedä, mutta mistä ihmiset eivät voi tajuta näinkään yksinkertaista juttua.

  Eli vaikka sinä pystyisit lataamaan 4 kt/s, lähettäjä (eli toinen käyttäjä) ei pysty kuitenkaan lähettämään nopeammin kuin sen 1 kt/s. Eli oletetaan, että lataisin sinulta tiedostoa ja minulla on 512/512 ADSL ja sinulla GPRS-yhteys.

  Sinä pystyt lähettämään noin 4 kt/s ja minä pystyn lataamaan 55 kt/s. Siinä sitten vaan ihmettelen, miksi tavaraa ei voi tulla enempää vaikka itelläni kaistaa riittää. Sitten kun alan lataamaan 10 muuta tiedostoa (eri käyttäjiltä), jotka tulevat vaikkapa kukin nopeudella 3 kt/s, niin sitten lataankin tavaraa 34 kt/s.

  Auttoko yhtään?
   
 3. S

  Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  No tuskin vastaus nyt noin simppeli on...jos kerran lankamodeemillakin kerran tulee yhdestä ( =samasta) linkistä enemmän kuin tuo 1kt/s.
  Onkohan netissä muka paljonkin servereitä, jotka uploadaisivat vain 1kt/s?
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9679
  Tykkäykset:
  461
  Kyllä siirtonopeudet aika huonoja tahtoo noilla waretusohjelmilla olla. Ei kai kukaan nyt niin hölmö ole, että tukkii oman yhteytensä antamalla sen kokonaan downloadaajien käyttöön.

  Kyse voi myös olla siitä kuinka GPRS-verkko antaa noita aikavälejä luurin käyttöön. Yksi TCP/IP -yhteys ei välttämättä riitä nostamaan siirtoprioriteettia niin paljon, että aikavälejä annettaisiin enemmän käyttöön. Tästä on hyötyä toistaiseksi esim. WAP-käytössä, jossa ei tarvita periaatteessa kuin 1 aikaväli tiedonsiirtoon yhteen suuntaan (koska teksti liikkuu liukkaasti hitaallakin yhteydellä).

  Tämä oli sitten aika paljon mutua, mutta käsittääkseni aivan mahdollista.
   
 5. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kyse ei ole nyt serveristä, vaan WinMX ohjelmasta, jossa ladataan TIEDOSTOJA TOISELTA KÄYTTÄJÄLTÄ. Netistä lataaminen on aivan eri asia kuin tämä waretusohjelma. Ok?
   
 6. S

  Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Edelleenkään et vastannut siihen, miksi lankamodeemilla onnistuu 4 kt/s mutta GPRS:llä ei...

  Edit: Mutta Veppis olikin jo tuohon antanut vastauksen.
   
 7. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Kommenttina vielä tuohon vertailuun lankamodeemin ja gprs-luurin välillä: vaikka latausaika tiedostojen lataajalle onkin samaa luokkaa, on lähetys gprs:llä sen yhden (tai joissain tapauksissa kahden) aikavälin varassa. Ja kun on kyse näistä tiedostonjako-ohjelmista, niin jokuhan siellä toisessa päässä lähettää sen tiedoston, jolloin täytyy ottaa huomioon myös hänen upload-nopeutensa. Toinen asia tietysti on myös se ketju siinä välissä, mikä saattaa olla tukossa. Toisen tiedoston lataus taas saattaa tulla jostain ihan muualta.
   
 8. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis noi sun ongelmat on noissa p to p ohjelmissa? Eli sitä syytä voi hakea sieltä, ja varmaan asiaan vaikuttaa jo täällä mainuttu hidas ylöspäinvauhti ja varmaan iso syyllinen myös löytyy pitkistä viipeistä (ping). eli ohjelmien kättelyt vievät aikaa, jos noissa voi säätää pakettien kokoa, niin sieltä voisi löytyä vähän apua.
   
 9. L

  Late Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on samantyyppistä ongelmaa... Eli jos haen jonkun tiedoston "tavallisesti downloadaamalla", se tulee yleensä <1 k vauhtia. Mutta kun käytän erillistä ohjelmaa joka jakaa tiedoston 10 osaan ja lataa niitä osia kokoajan erikseen, saan vauhdiksi <3k...

  Mistä moinen voi johtua??
   
 10. q

  qwertixxx

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/7/02
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Siis noi uudemmat WinMX:ät ovat käsittääkseni Multisource joten Uploadaus ei pitäisi vaikuttaa asiaan. tai vaikuittaahan se jos otetaan tiedosto jota on vain yhdellä henkilöllä. Tämä on minun käsittyykseni asiasta joten korjatkaa jos olen väärässä