Gprs & edge

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja KukkulanKuningas, 19/5/09.

 1. KukkulanKuningas Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  18/4/09
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Nexus 6
  Olen alkanut käyttää kännykälläni nettiä ja sähköpostia. Huomasin että elisan liittymälläni (elisa) niiden käyttö on hyvin kallista. Olen miettinyt olisiko olemassa liittymää jossa olisi kiinteä kuukausimaksu GPRS ja EDGE yhteyksille, 3G:tä ei kännykkäni tue...
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Datapaketit kattavat gprs liikenteen. Eli kannattanee ottaa paketti joka sopii käyttöösi. Myös mobiililaajakaistaa voi hyödyntää.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Elisalla on tarjolla Mobiililaajakaista-palvelu, jonka hinta maksimissaan 9,90 €/kk noilla nopeuksilla.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Sekä jos hinnasta haluaa nipistää eikä tietoa paljoakaan siirry niin:

  Elisa Datapaketti 4 €/25 Mt Ylittävä käyttö 4 € / Alkava 25 Mt

  Tuo mobiililaajakaista ei kyllä ole hullun hintainen eikä tarvi pelätä että lasku isontuisi enemmästä datailusta.
   
 5. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Onko kesälomakäyttöön mobiililaajakaistaa kenelläkään tarjolla?

  Eli 1-2 kk vain, ei 1 tai 2 vuotta, ei datamäärärajaa (nykyään yksi nettisivu voi olla megan tai kaksi, eli 25M on ihan museokamaa..), ja vielä kohtuu hinta?
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mikäli Elisan verkkoa löytyy niin Saunalahti prepaid:

  Data
  Mobiililaajakaistapaketti 6,90 €/viikko
  Mobiililaajakaistan tilausohjeet:

  Lähetä tekstiviesti DATA7 numeroon 15020 tilataksesi rajattoman tiedonsiirron viikoksi hintaan 6,90 €. Saat paluuviestissä vahvistuksen tilauksesta.

  Voit siirtää tietoa esim. 3G-puhelimella ja verkossa jopa 4 Mbit/s. Saat tekstiviestin kun paketin voimassaoloaika on päättynyt.
  Datasiirto 1,50 €/Mt, enintään 1,90 €/vrk (ei sisällä erillisiä palvelumaksuja, esim. pelit, soittoäänet)

  Kalliiksi tuokin tietty käy, mutta riippuu ihan siitä minkälaista käyttöä.
   
 7. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php

  Mobiililaajakaista on nyt myös Prepaid

  Paketti sisältää Nettitikun (E160E) omaksi ja Saunalahti Prepaid Aloituspakkauksen
  Mukana arvoseteli, jonka aktivoimalla voit surffata kotimaassa netissä yhden kuukauden veloituksetta ilman nopeus- tai tiedonsiirtorajoituksia!
  Koko paketin hinta vain 79 € (Nettitikun arvo 120 €)
  Veloituksettoman jakson jälkeen mobiililaajakaistan käyttö 1,50 €/Mt
  Halutessasi voit tilata kiinteähintaista tiedonsiirtoa viikoksi kerrallaan hintaan 6,90 €!
  Saatavilla vain Elisa Shopitista
   
 8. malmsten Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/08
  Viestit:
  964
  Tykkäykset:
  32
  Kannattaa myös miettiä liittymän siirtoa Saunalahdelle, ja otat mobiililaajakaista plussan. Saat samaan hintaan kaksi sim-korttia ja nettitikun. Dataa voit käyttää kännykällä ja halutessasi myös pc:llä nettitikun kanssa. Tässä on määräaikaisuus, mutta muuten edullinen vaihtoehto.
   
 9. Rokia

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/09
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Ja ettei meinisi ihan yksipuoliseksi Saunalahti/Elisa mainostamiseksi, niin kaikilla operaattoreilla on vastaavat tarjoomat joista voit valita sinulle sopivimman.

  Esim Tele Finlandilta saat tällä hetkellä 6kk ilmaisen mobiilinettiyhteyden nopeudella 384kbps, siitä eteenpäin 9,90Eur/kk. USB-nettitikku mukaan samaan hintaan.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarkoitat mahdollisesti jotain 24 määräaikaisia nettitikku tarjouksia.

  Kelasin Telen sivut.
  Pikaisesti ainoa puheliittymiin sopiva tarjous oli epämäärinen nettipaketti tarjous, se siis kuukauden veloituksetta. Jos haettiin aloittajan puhelimeen dataa.

  Mainitsemaasi ilmaista en löytänyt.

  Jos haetaan liittymmää tuolle 1-2 kk käytölle, niin

  Pari 24 kuukauden määräaikaisia netti tikku tarjouksia oli. joista toinen 384 jossa 4 ensimmäistä kuukautta taisi olla veloituksetta.
  Nettikaupassa 24 kuukauden määräaikeinen, 1M nopeus eka 6kk 0e tarjous tai sinne päin.

  parisataa euroa tuosta taitaa tulla lasku parinkuukauden käytölle, jos vielä ensikesänä sama parikuukautta ajattelee hyödyntävän, siinä voisi kuitenkin olla halvempaa ottaa Telelläkin normi liittymä ja siihen toistaiseksi voimassa oleva flat data, kustannusket parilta kuukaudelta + yksi marginaali kuukausi olisi puolen sadan nurkilla, allekkin riippuen mitä avaustarjouksia on.

  Jos olin sokea ta en muuten ymmärtänyt noita tarjouksia, niin laita linkkiä mistä 6kk mobiililaajakiasta ilmaiseksi. siitä tulee varmasti kesän hitti.


  Totta, mökki käytössä ensimmäinen kriteeri se millaisia vaihtoehtoja siellä toimii, jos joltain löytyy 3Gtä niin yleensä lähdetään siitä liikkeelle. Jos se löytyvä on Elisa, niin ehdotettu prepaid on varsin kilapailukyinen vaihtoehto. jos Elisalla ei ole 3G peittoa mutta joltalin toiselta löytyy niin sitten jotain muuta.
   
 11. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  "Helppo" paketti: Hae saunalahden Mobiilipaketti 386 kbps (tikku+liittymä). Kokonaishinta kahdelle vuodelle 240 eur.

  "Hankalampi" paketti: Hae kaupasta Saunalahden mobiililaajakaista prepaid -paketti (80 eur), jolla saa tikun ja 1kk datakäyttöä. Kun kuukausi on käytetty, niin sitten voi hakea tikkuun prepaid lisäaikaa (aika arvokasta) tai toisen simmin (esim. ykkönen), johon voi datapaketin kytkeä päälle ja pois kuukauden jaksoissa 10 eur/kk. Jatkuvassa käytössä tulee kalliimmaksi kuin tuo "helppo" paketti, mutta voisi toimia jos tarvitsee datatikkua vain kesällä.

  Ei ne paketit ole aina pahasta, katso mieluummin kokonaishintaa.

  Ja anteeksi tuo saunalahti-painotus. En vaan jaksa lähtä kahlaamaan vieraampien operaattoreiden hinnastoja tasapuolisuuden vuoksi.
   
 12. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Eipä ole kovin halpaa juu..

  Vielä kysymys:
  Jos ottaa tarjousliittymän jossa Tikku/Mokkula, niin voiko sitä mukana tulevaa simmiä käyttää kännyssä. Eli Mokkulan simmi kännyyn, ja surffailemaan. Kännyn voi tarpeen tullen jakaa wlaniksi vaikka Joikulla, olen ymmärtänyt?
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä voi.
  Puhe liittymiksi nuo kuitenkaan harvoin soveltuu hinnoittelunsatakia. Joten käytännössä tuota SIMien kanssa pelaamista harastetaan aika vähän, mutta on toki käyttötilanteita joissa vaivan arvoinen.

  Jos ensisijaisesti tarvitsee puhelimessa flat dataa, niin kannattaa ottaa se palvelu siihen puhelimen liittymää, jos tarve on pääsäntöisesti siinä mokkulassa ja puhelimella lähinnä satunnaisesti, niin SIMin vaihtelua voi harrastella. Jos esim. normaalisti läppärin netin hoitaa esim. kiinteällä laajakaistalla, mutta kuitenkin suht aktiivisesti tarvetta mobiiliinkin, niin puheliittymään flat data ja jos sopiva luurii niin mainitsemasi JoikuSpot tyyppinen ratkaisu on aika näppärä ei kriittisessä läppäri mobiililaajakaista käytössä.

  Ketjussa mainittu Saunalahden tuote, jossa puhelittymään tarjotaan multisimmiä mokkulalla ja jossa sama datapaketti on kummassakin liittymässä on erinomainen hinnoittelumalli.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mainittu prepaid on hinnoitelultaan mielestäni varsin kohtuu hintaista jopa jatkuvalla käytöllä (jos muualla kerrotut nopeudet pysyy), tosin hivenen vaivaloista.

  Ketjussa kysyttyyn satunnaiseen käyttöön S prepaid tuoteen hinnoittelu on varsin hyvä, päivä katto on vaivaton satunnaiseen käyttöön, ja viikon mittaisiin satunnaisiin pätkiin oleva viikko honnoittelu on myös varsin kohtuuhintaista (hivene vaivaoinen ennakko tilaus) jos vertaa nopeisiin mobiili laajakaista tuotteisiin, vaikka tosin häviää hinnassa jatkuvalla käytöllä noille 24kk tarjous paketeille joissa tulee mukana max nopeus (esim Soneran tämänhetken tarjous)

  Totta, varsinkin silloin jos joutuisi kuitenkin ostamaan sen "modeemin", ja jos tuotavarten otetaan kuitenkin eri liittymä.
  Jos se "modeemi" on olemassa tai kytkyssä ei kuitenkaan tulisi sopivaa palikkaa, niin mainittu Saunalahden prepaid on satunnaiseen tarpeeseen hyvin kohtuuhintanen, hankinta hinta pieni (alle 10e), ja siihen 20e latausta, niin on ollaan yli 200e pienemällä rahalla liikkeellä. tai jos omaan puheliliittymään otetaan pariksi kuudaukse flat kaistaa, jälkimmäinen kuitenkin vaatii sen että pystyy hyvin ennakoimaan tarpeen ja se on tyyliin pari kk putkeen.

  Yksivaihtoehto on Soneran / Telen tuntidata, pärjää hinnassa lähinnä vain niihin tunnin satunnaisiin (ei vuorokaudessa kahta tuntia) yhteys sessioihin.

  (kommentit siis pohdiskelua hinnoittelu malleista, ei siitä sattuuko kommentoitu liittymä edes käyttöalueella tarjoamaan järkevää yhteysnopeutta)

  Joissain tapauksissa tarkan eronkaverille voi miniläppäri kytky tarjous olla sopiva, jos miniläppäri on muuten hankkinnassa, mutta varsinaista mobiililaajakaistaa tarvitsee jossain muussa laitteessa (ei puhe).
   

Jaa tämä viestiketju