Mobiili.fi Googlen viestisovelluksen ilmoituserikoisuus avautumassa myös muille – piinaavatko kohta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  Googlen uusi Allo-viestisovellus, joka ei ole vielä virallisesti saatavana Suomessa, tukee uusia Androidin viestien esikatseluilmoituksia. Google on avaamassa ominaisuuden kuitenkin myös muille.

  Allo-viesteistä tulee Androidilla ilmoitus vaikka ei olisi sovellusta asentanutkaan. Tämä tapahtuu lähes kaikista Android-laitteista löytyvien Google Play -palvelujen kautta. Ilman Allo-sovellusta oleva käyttäjä saa hänelle lähetetystä viestistä ilmoituksen, joka mahdollistaa myös vastaamisen sekä tarjoaa linkin sovelluksen asentamiseen.

  [​IMG]
  Näin Androidin viestien esikatseluilmoitukset toimivat.


  Tämä App Preview Messaging -nimellä englanniksi tunnettu mahdollisuus on avautumassa myös muille viestisovellusten kehittäjille. Nyt aluksi Google avaa sen rajoitetusti valituille kehittäjille, mutta myöhemmin kaikille viestisovelluksille.

  Googlen tavoitteena on helpottaa nykyistä useiden eri viestisovellusten sekasoppaa mahdollistamalla viestien perillemeno sekä vastaaminen myös vaikka vastaanottaja ei sovellusta olisikaan käyttöön ottanut. Androidilla viestisovelluksista voi si ähettää viestin kaikkiin yhteystietojen sisältämiin puhelinnumeroihin ja Android-käyttäjien osalta nämä saisivat esikatseluilmoituksen, jos eivät sovellusta ole asentaneet.

  Ominaisuuden mahdollisesti yleistyessä voi siitä tulla hyvin ärsyttävä, sillä viestejä voisi jatkuvasti tulla palveluista, joita itse ei ole asentanut eikä halua käyttää. Tosin Googlen oma Allo-viestisovellus on korostanut tätä ongelmaa tekemällä mahdottomaksi täysin tunnistaa, kuka yhteystiedoista palvelua jo käyttää ja kuka ei. Näin käyttäjällä ei ole mahdollisuutta tietää, onko Allo sopiva viestisovellus halutun henkilön tavoittamiseen.

  Onnekasta on, että halutessaan nämä viestien esikatseluilmoitukset voi poistaa käytöstä puhelimen asetuksista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju