Mobiili.fi Googlen uusi Nexus Launcher vuoti verkkoon ladattavaksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Googlen uusi oma Android 7.0 Nougatille tarkoitettu, tulossa oleva Nexus-käyttöliittymä eli Nexus Launcher on nyt myös ladattavissa jo ennakkoon.

  Lataus onnistuu tästä linkistä.

  Ladattavissa ja asennettavissa oleva APK-tiedosto vuodettiin verkkoon pian Android Policen ensin paljastettua ensitiedot tulevasta.

  Nexus Launcher toimii asennettuna myös muissa kuin Android Nougat -laitteissa, ainakin myös Android Marshmallowin kanssa 9to5Googlen mukaan.

  Kuten eilen kerroimme, Googlen oma Nexus-käynnistyssovellus Androidille on uudistumassa ja merkille pantavaa on muun muassa se, että erillistä kuvaketta sovellusvalikolle ei enää ole. Sovellusvalikko on toki edelleen tallessa, mutta siihen pääsee käsiksi eri tavalla kuin aiemmin: alaosan kuvakkeet ovat näkyvissä ikään kuin ”huurretun lasin” päällä, ja sovellusvalikon saa esiin pyyhkäisemällä tuota huurrettua lasia ylöspäin tai näpäyttämällä kuvakkeiden yläpuolella näkyvää pientä nuolta. Sovellusvalikon yläreunassa näkyy hakupalkki sovellusten etsimiseen ja sovellusvalikon saa suljettua pyyhkäisemällä alas tai painamalla paluunäppäintä.

  Kotivalikosta puuttuu aiemmasta versiosta löytynyt Googlen hakupienoisohjelma eli widget, ja sen tilalla on kalenteri-widget ja pieni, Googlen G-logolla varustettu painike. Painike näyttää siltä, että sitä mahdollisesti kuuluisi vetää, mutta itse asiassa sitä näpäyttämällä esiin aukeaa Google-haku.

  Nyt ladattavissa oleva APK-asennustiedosto ei vielä sisällä uudesta Nexus Launcherista täysin toimivaa versiota. Esimerkiksi pyyhkäisy sivulle Google Now -näkymään ei toimi ja taustakuvan vaihtoyritys kaataa sovelluksen toiminnan.

  Googlelta odotetaan tänä vuonna ainakin kahta uutta Nexus-puhelinta, joissa uusi Nexus Launcher nähtäneen mitä todennäköisimmin esiasennettuna. Tulevat puhelimet tunnetaan toistaiseksi S1- ja M1- sekä Sailfish- ja Marlin-koodinimillä ja niiden teknisistä tiedoista ja ulkonäöstä on nähty jo lukuisia vuotoja.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju