MobiiliBlogi Googlen modulaarinen Ara-puhelin valmis kehittäjille syksyllä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2092
  Tykkäykset:
  4
  Onko modulaarisuus älypuhelimien seuraava suuri juttu? Olemme nähneet markkinoilla jo muun muassa LG G5:n, jonka toiminnallisuuksia on mahdollista muuttaa/laajentaa vaihdettavilla osilla. Se on kuitenkin pientä siihen nähden, mitä Googlen leirissä on kehitetty. Kyseessä on tietenkin Project Ara, joka on kunnianhimoinen projekti luoda täysin modulaarinen puhelin. Se rakentuu pohjalevyn päälle kasattavista moduuleista, jotka voivat olla periaatteessa mitä vain: näyttö, kamera, akku, kaiutin ja niin edelleen. Näin jokainen voi rakentaa puhelimen haluamiensa mieltymyksiensä mukaan sekä tarvittaessa päivittää laitettaan uusilla osilla vaihtamatta koko puhelinta.

  Project Arasta ei ole Googlen suunnalta kuulunut hetkeen mitään, mutta nyt projektista on julkaistu uusi video (katsottavissa jutun lopusta) ja sivusto, joiden mukaan Aran kehitys on hyvässä vauhdissa ja kehittäjien pitäisi saada se käsiinsä jo syksyllä. Näin kolmannet osapuolet pääsevät tosissaan kehittämään moduuleita, jotka rakentuvat valmiiksi määritellyn standardin ympärille ja tulevat Googlen mukaan olemaan yhteensopivia myös seuraavien sukupolvien pohjalevyjen, jotka myös nimellä endos tunnetaan, kanssa. Alkuun pohjalevyjä pitäisi olla saatavilla kolme eri kokoa, jotka ovat Mini (118 × 45 × 9,7 mm), Medium (141 × 68 × 9,7 mm) ja Large (164 × 91 × 9,7 mm), joista keskikokoinen vastaa pinta-alaltaan samaa kokoluokkaa iPhone 6s:n kanssa (138,3 x 67,1 x 7,1 mm).


  [​IMG]
  Yksi Ara-kehys sisältää kuusi paikkaa erikokoisille moduuleille, jotka kiinnittyvät paikoilleen sähkökestomagneeteilla. Tämän teknologian ansiosta osien vaihtaminen on äärimmäisen yksinkertaista, eikä käyttäjältä vaadita ylimääräisiä tai hankalia vaiheita vaihto-operaatiossa. Liitäntäteknologia (Greybus) mahdollistaa heti tapahtuvan kytkeytymisen ja tarjoaa energiatehokkuutta sekä datasiirtonopeuden aina 11,9 Gbps:ään asti.

  Itse endos-runko sisältää suorittimen, grafiikkaohjaimen, antennit, sensorit, akun ja näytön. Näin perusasiat ovat jo valmiina ja näin käyttäjä voi käyttää vapaana olevat moduulipaikat juuri niihin ominaisuuksiin joihin haluaa keskittyä.

  Itse modulaarisen puhelimen ohella Google pyrkii luomaan Aran ympärille avoimen kauppapaikan, joka yhdistää kokonaisuudet ja ideat yhteen. Uudella sivustolla Google pyytää kiinnostuneita henkilöitä ja yhtiöitä ottamaan yhteyttä ja liittymään Aran kehittämiseen.


  Google, Project Ara

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju