Mobiili.fi Googlen Daydream tuo virtuaalitodellisuuden osaksi seuraavaa Androidia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Google Daydream mallilasit.


  Google on esitellyt sen oman virtuaalitodellisuusalustan Androidille. Alusta on nimeltään Daydream. Nimi viittaa unelmointiin ja kyse on sekä Googlen ohjemistoalustasta, joka leivotaan osaksi tulevaa Android N -käyttöjärjestelmää, että yhteensopivista laitteista.

  Google esitteli Cardboard-virtuaalilasinsa jo pari vuotta sitten, mutta Daydream vie virtuaalitodellisuuden vielä astetta pidemmälle. Kokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi erillinen ”VR-tila” puhelimille. Tämä tila optimoi puhelimen suorituskyvyn ja käyttöliittymän juuri virtuaalitodellisuuskäyttöön soveltuvaksi. Lisäksi Google Play -sovelluskauppa saa oman virtuaalitodellisuudelle omistetun osionsa. Monet isot nimet, kuten Netflix, ovat jo kelkassa ja tekemässä Daydream-yhteensopivia sovelluksia.

  [​IMG]
  Googlen malli Daydream-ohjaimesta.


  Ohjelmistopuolen lisäksi Daydream-pakettiin kuuluvat myös virtuaalilasit ja langaton ohjain. Google ei aio tehdä niitä itse, mutta se esitteli I/O-kehittäjäkonferenssissaan referenssimallit, joiden pohjalta puhelinvalmistajat voivat kehitellä omia versioitaan. Odotettavissa on Samsung Gear VR:n kaltaisia ratkaisuja useilta valmistajilta, mukaan lukien muun muassa juuri Samsungilta.

  Google esitteli Daydream-alustaa jo tällä viikolla sovelluskehittäjille, jotka pääsevät lähiaikoina myös itse siihen käytännössä tutustumaan, mutta Daydreamin virallinen julkaisu tapahtuu ensi syksynä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju