Mobiili.fi Googlen älykäs digiassistentti on Google Assistant

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google on juuri alkaneessa I/O-kehittäjäkonferenssissaan esitellyt oman digitaalisen assistenttinsa. Googlen versio Applen Siristä ja Microsoftin Cortanasta ei saanut naisen nimeä, vaan on nimeltään yksinkertaisesti Google Assistant. Erikoiseksi sen tekee mahdollisuus käydä kaksisuuntaista keskustelua avustajan kanssa.

  Digiavustajille ominaiseen tapaan Google Assistant osaa vastata käyttäjän esittämiin kysymyksiin, mutta se ymmärtää myös jatkokysymyksiä ja pystyy näin ikään kuin käymään keskustelua käyttäjän kanssa. Käyttäjä voi esimerkiksi kysyä tietyn elokuvan ohjaajaa ja vastauksen saatuaan kysyä ”mitä muita elokuvia hän on tehnyt”, mainitsematta ohjaajaa uudelleen nimeltä.

  Google Assistant on kuin keskustelubotti, jonka kanssa voi käydä vuoropuhelua, ja jonka taustalla on Googlen hakukoneen sisältämä tieto. Googlen hakua käytetään yhä enemmän mobiililaitteilla ja myös ”OK Google” -äänikomento lisää jatkuvasti suosiotaan. Tällä hetkellä noin 60 prosenttia Google-hauista tehdään mobiililaitteilla ja Yhdysvalloissa 20 prosenttia hauista tapahtuu äänikomennoilla.

  Google Assistant tulee Googlen mukaan löytymään tulevaisuudessa paitsi älypuhelimista, myös esimerkiksi autoista ja myös kodeista, kiitos uuden Google Home -laitteen, joka yhdistää Google Assistantin osaksi kodin automaatiota ja viihde-elektroniikkaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju