Mobiili.fi Googlelta tulossa kaksi täysin uutta laitetta – ”Android VR julki jo viikon päästä”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  Eri raportit kertovat Googlen kehittävän kahta uutta omaa laitetta, joilla teknologiajätti aikoo laajentua uusille alueille.

  Jo 18. toukokuuta alkavassa Google I/O -tapahtumassa odotetaan julkistettavaksi ainakin ”Android VR”, joka on Googlen kehittämä, itsenäisesti toimiva virtuaalitodellisuuden laite. Android VR:ään tulosta on twiitannut aikanaan muun muassa Engadgetin perustajana toiminut Peter Rojas. Lisäksi Android VR:ään on nähty muitakin viittauksia, kuten 9to5Google kertoo, ja Wall Street Journal huhuili sellaisen kehitystyöstä jo myös aiemmin.


  Android VR will definitely be announced next week, and from what I’ve heard will be less powerful than the Vive or Rift.

  — Peter Rojas (@peterrojas) 11. toukokuuta 2016


  Correct. Android VR will be a standalone headset. https://t.co/66NibcpfxK

  — Peter Rojas (@peterrojas) 11. toukokuuta 2016

  Googlen tulevan Android VR -laitteen itsenäisyys tarkoittaa, että se ei tarvitse toimiakseen sisäänsä puhelinta toisin kuin esimerkiksi Samsungin Gear VR -lasit. Googlen laitteen pitäisi olla vähemmän tehokas kuin tietokoneeseen liitettävät Oculus Rift ja HTC:n ja Valven Vive, mutta tarjota parempi kokemus kuin Samsungin Gear VR.

  Myös tulevan Android N -käyttöjärjestelmäversion odotetaan sisältävän paljon virtuaalitodellisuutta tukevia uudistuksia.

  [​IMG]
  Googlen nykyisin myytäviä OnHub-reitittimiä


  Toista Googlen laiteuutuutta ei todennäköisesti raportoidusti vielä täydessä mittakaavassa lanseerata Google I/O:ssa, vaan se on tulossa markkinoille kenties myöhemmin tänä vuonna. Vilaus tai esittely siitäkin voidaan kuitenkin nähdä.

  Toistaiseksi Chirp-kehitysnimellä Recoden mukaan tunnettu laite tulee haastamaan täällä päin monille vielä tuntemattoman, mutta Yhdysvalloissa jo merkittävään suosioon kohonneen Amazonin Echon. Kyse on kotiin sijoitettavasta laitteesta, joka kuuntelee puhekomentoja ja puhuu takaisin – käytännössä sekä Googlen ja Amazonin laitteita voisi kuvailla myös Applen Sirin edistyneemmiksi versioiksi kotikäyttöön omana laitteenaan.

  Ulkoisesti Googlen uuden laitteen kerrotaan muistuttavan sen aiempaa OnHub-reitintä. OnHubien kanssa Google on tehnyt yhteistyötä Asuksen ja TP-Linkin kanssa, jotka ovat tuoneet tarjolle hienoisesti eroavat versiot laitteesta.

  Recode kertoo, että Google tulee keskittymään I/O-tapahtumassaan vahvasti sekä virtuaalitodellisuuteen että puhehakuun ja älykkäisiin avustajiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju