Mobiili.fi Googlelta tie virtuaalitodellisuuteen – oma Daydream-silmikko julki

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2095
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google on esitellyt uuden virtuaalitodellisuuslaitteensa. Samsungin Gear VR:n tavoin Googlen ratkaisu perustuu älypuhelimeen, joka asetetaan sisälle silmikkoon.

  Google Daydream View on Googlen omaa Daydream-alustaa käyttävä virtuaalitodellisuussilmikko. Silmikon käyttöön vaaditaan Daydream-yhteensopiva puhelin, ja vaatimuksiin lukeutuvat muun muassa riittävän tarkka ja nopea näyttö, tehokas järjestelmäpiiri ja tarkat anturit. Ensimmäiset Daydream-yhteensopivat älypuhelimet ovat Googlen uudet Pixel ja Pixel XL.

  Googlen mukaan yksi merkittävä tekijä lasien suunnittelussa on ollut mukavuus. Materiaaleina on käytetty pehmeitä ja miellyttäviä kankaita, ja lasien suunnittelussa mukana onkin ollut urheiluvaatevalmistajia.

  [​IMG]
  Google Daydream View.


  Päähän laitettavan silmikon ohella kokonaisuuteen kuuluu langaton ohjain. Ohjain sisältää kaksi painiketta ja tarkat asentotunnistimet. Googlen mukaan ohjain on niin tarkka, että sillä voi halutessaan myös kirjoittaa.

  [​IMG]

  Tiettävästi uutuuden valmistaja on HTC, joka valmistaa myös Googlen uudet Pixel-puhelimet.

  [​IMG]

  Lasit tulevat saataville kolmessa eri värissä. Niiden myynti Yhdysvalloissa alkaa marraskuussa 79 dollarin (noin 70 euroa) hintaan. Muiden maiden saatavuudesta tai hinnoista ei vielä ole tietoa.

  Päivitämme vielä artikkelia lisätiedoilla. Googlen julkistustilaisuus on vielä kesken.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju