1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Google valtaa kodit – Home-kaiuttimen julkaisuaikataulu ja hinta selvisivät

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]
  Google Home.


  Google on tänään kertonut lisätietoja sen uudesta Google Home -laitteesta, jota yhtiö ensimmäisen kerran vilautti toukokuussa järjestetyssä Google I/O-konferenssissa.

  Google Home on kotiin keskeisesti sijoitettava kaiutin, joka sisältää Google Assistantin, jolta voi ääneen kysyä erilaisia asioita. Pääosiltaan Googlen laitteen idea on vastaava kuin Amazonin yllättävän suosituksi Yhdysvalloissa jo nousseissa Echo-kaiuttimissa.

  Google Assistantille voi esittää kysymyksiä, joihin laite osaa hakea vastauksia internetistä. Apuri voi myös esimerkiksi kertoa lähellä sijaitsevista eri alojen liikkeistä ja ravintoloista sekä reittien ruuhkatilanteista ja matka-ajoista. Myös Google Kääntäjä toimii puhuttuna.

  Google Home toimii yhteisenä apurina kaikkien Assistantia tukevien laitteiden välillä. Homea voi esimerkiksi käskeä lisäämään asioita kauppalistalle, ja kauppalistan näkee liikkeellä ollessaan Assistantia käyttävästä älypuhelimesta. Google Home voi toimia myös esimerkiksi ajastimena ruokaa laittaessa.

  [​IMG]
  Google Home.


  Google Homea voi käyttää älykkäiden kodin laitteiden, kuten Nest-termostaattien, Philipsin älykkäiden valaisimien tai Googlen Chromecast-soittimien ja niiden kautta myös televisioiden ja äänentoistojärjestelmien ohjaamiseen.

  Google Home toimii myös kaiuttimena ja musiikkisoittimena. Se voi soittaa musiikkia esimerkiksi YouTube Music -palvelusta, Google Play Musicista tai Spotifysta. Kuten kaikki muukin Google Homessa, myös soittimen ohjaus toimii äänikomennoilla.

  Home-kaiuttimia voi sijoittaa useisiin huoneisiin, ja ne voivat esimerkiksi soittaa musiikkia yhdessä samanaikaisesti. Mikäli kodissa on useita Home-kaiuttimia, käskyjä ottaa vastaan se laite, joka kuulee käyttäjän parhaiten.

  Google Homen hinta Yhdysvalloissa on 129 dollaria (115 euroa). Ostajat Yhdysvalloissa saavat myös kuuden kuukauden maksuttoman kokeilujakson YouTube Red -palveluun. Laitteiden toimitukset alkavat 4. marraskuuta. Google Homen muiden maiden saatavuus selviää myöhemmin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju