Mobiili.fi Google vahvisti: ei enää suunnitelmia Nexus-laitteista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2133
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Viimeisimmät ja todennäköisesti viimeiset Nexus-puhelimet Nexus 5X LG:ltä sekä Nexus 6P Huaweilta.


  Google julkisti tänään uudet, ensimmäiset omat puhelimensa. Ne kantavat Pixel-nimeä. Aiemmin Google on yhdessä laitevalmistajien kanssa kehittänyt ja markkinoinut Nexus-laitteita, mutta ei enää.

  Google on vahvistanut, että tulevista Nexus laitteista ”ei ole suunnitelmia”, kertoo The Verge.

  Saman vahvistaa myös Androidista, Chrome OS:stä ja Google Playsta vastaava johtaja Hiroshi Lockheimer Bloombergin haastattelussa. ”En halua sulkea ovea täysin, mutta juuri nyt ei ole suunnitelmia tehdä lisää Nexus-laitteita”, kommentoi Lockheimer.

  Google poisti omasta Google Store -verkkokaupastaan myynnistä viimeisimmät Nexus 5X ja Nexus 6P -puhelimet heti uusien Pixel-puhelinten julkistuksen jälkeen.

  Viime aikoina on huhuttu Huawein kehittävän uutta 7-tuumaista ”Google-tablettia”, mutta sellaista ei tänään julkistettu. On mahdollista, että tabletti julkistetaan vielä myöhemmin, mutta millä nimellä on epäselvää. Lisäksi tämänpäiväisessä tilaisuudessa ei myöskään kerrottu Andromedasta, eli huhutusta Googlen toisen käyttöjärjestelmän Chrome OS:n yhdistymisestä Androidiin.

  Uudet Pixel-laitteet ovat Googlen kehittämiä alusta alkaen. Googlen vastuulla on myös komponenttien hankinta, puhelinten varastointi, markkinointi ja myynti alusta loppuun asti. Puhelinten kokoonpanijana toimii HTC, jonka rooli Pixel-puhelimissa vastaa Foxconnin roolia iPhoneissa.

  Aiemmin Nexus-laitteet syntyivät huomattavasti vahvemmin Googlen kumppanivalmistajien toimesta, ja Google oli mukana laitejohtajansa Rick Osterlohin sanoin vasta, kun kaikki oli 90-prosenttisesti valmista. Pixeleissä Google on mukana, kun lähdetään nollasta liikkeelle.

  Ensimmäinen Nexus, nimeltään osuvasti Nexus One, julkaistiin vuonna 2010.

  Twitterissä Google on viestinyt jatkavansa Nexus-laitteiden tukea asiakaspalvelun ja ohjelmistopäivitysten osalta. Lisäksi Nexus-käyttäjiä kiitetään mukana olemisesta matkalla kohti Pixeliä.


  As Nexus users, you’ve played an integral role in this journey for Google. We’re excited about Pixel, and want you to know that (1/2)

  — Nexus (@googlenexus) October 4, 2016  We’ll continue to support Nexus (customer support, software updates, etc.) & @googlenexus will continue to be a place for Nexus convos (2/2) https://t.co/BhgVcH1P56

  — Nexus (@googlenexus) October 4, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju