Mobiili.fi Google vahvisti: 3D-mallintava Tango-puhelin Lenovo Phab 2 Pro kauppoihin marraskuussa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google esitteli eilen tiistaina ison liudan uusia laitteita, kuten Pixel- ja PIxel XL -puhelimet, mutta tilaisuuden yhteydessä yhtiön edustaja paljasti CNET-sivustolle myös kolmannen puhelimen julkaisuaikataulun. Alkujaan kesällä esitelty Lenovon valmistama Phab 2 Pro on ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu Googlen Tango-teknologiaa käyttävä puhelin. Laitteen piti saapua myyntiin jo syyskuussa, mutta parin viivästyksen jälkeen uusi julkaisuajankohta on marraskuu.

  Pääasiaksi Phab 2 Prossa nousee Project Tango -teknologia, joka kulkee uudelleenbrändäyksen jälkeen vain nimellä Tango. Se koostuu ohjelmistosta, useista kameroista ja muista tunnistimista, joiden avulla puhelin voi mallintaa ympäröivää tilaansa ja seurata omaa liikkumistaan ja asentoaan kyseisessä tilassa.

  [​IMG]

  Laitteen on tarkoitus tuoda AR- eli lisätyn todellisuuden sovellutukset tavallisten kuluttajien käsiin. Mahdollisia käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi sisätilakarttojen luonti, huonekalujen sovittaminen kodin tiloihin virtuaalisesti sekä erilaiset pelit. Vaikka laite on tarkoitettu AR-toimiin, Googlen uutta Daydream-virtuaalitodellisuusalustaa se ei tue. Daydream edellyttäisi puhelimelta muun muassa AMOLED-näyttöä, jota Phab 2 Prossa ei ole.

  Phab 2 Pron teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 6,4-tuumainen QHD-näyttö, Dolby Atmos -teknologialla viimeistellyt kaiuttimet, sormenjälkitunnistin, Qualcomm Snapdragon 652 -suoritin, neljän gigatavun RAM-muisti sekä 4050 milliampeeritunnin akku, joka tukee pikalatausta. Takakameran tarkkuus on 16 gigatavua ja laite kykenee myös Dolby Audio 5.1 -tiläänitallennukseen.

  [​IMG]

  Lenovo Phab 2 Pron hinta Yhdysvalloissa on 499 dollaria, ja hinta kääntynee Suomessa 500 euron tienoille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju