Google uudistaa palveluitaan – luvassa yksi todella hyödyllinen lisäys

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104

Google Maps voi jatkossa kertoa parkkitilan todennäköisyydestä.


Google on kertonut päivityksistä useisiin eri sovelluksiinsa ja palveluihinsa. Päivityksiä saavat niin itse haun sisältävä Google-sovellus, Googlen viestisovellus Allo, Google+ kuin myös Google Maps.

Mielenkiintoisin uudistus on luvassa Google Mapsiin. Nyt jo sen beetatestiversiossa rajatusti testattava uusi ominaisuus tarjoaa tietoa parkkipaikoista matkan määränpäässä. Ainakin aluksi tieto on summittaista, sillä Google Maps esittää todennäköisen vapaan parkkipaikan löydettävyyden kolmitasoisella asteikolla helposta vaikeaan.

Ominaisuuden tarkkaa toimintatapaa ei vielä tiedetä: Google saattaa hyödyntää Maps-käyttäjien tietoja arvioimaan parkkipaikkojen löytymistä samaan tapaan kuin se jo kertoo eri kauppojen ja ravintoloiden odotetusta ruuhkaisuudesta eri kellonaikoina.

Parkkipaikkatietojen tulosta testauksen jälkeen osaksi julkaisuversiota Google Mapsista ei vielä tiedetä, eikä varmuudella voida sanoa, voisiko toiminto olla tulossa käyttöön myös Suomessa.

Google-sovellus Androidilla puolestaan päivittyy nyt offline-toiminnolla: jatkossa sovellus muistaa tehdyt haut, joille se ei pystynyt tarjoamaan tuloksia puuttuvan verkkoyhteyden takia. Kun verkkoyhteys on jälleen muodostunut, suorittaa sovellus haut ja tarjoilee pääsyn tuloksiin – ja kertoo tästä ilmoituksella.


Google-haut offline-tilassa jäävät nyt muistiin ja palaavat yhteyden jälleen muodostuttua.


Googlen yhteisöpalvelut, viestisovellus Allo ja yleinen some-palvelu Google+, ovat pitkälti unohdettuja tapauksia suuren yleisön silmissä. Silti Google jaksaa niitäkin päivittää.

Allo 5.0 -versio tuo sovellukseen sen sisäisen selaimen, jolloin Allo-viesteissä olleet linkit avautuvat sovelluksen itsensä sillä eivätkä ulkopuollisessa selaimessa.

Lisäksi koodia kaivelemalla Allo 5.0:sta on paljastunut jo myös vielä piilossa oleva mahdollisuus luoda selfie-tarrapaketteja. Allossa voisi ottaa kuvan, jonka perusteella sovellus loisi uuden kuvissa käytettävän tarrakuvakkeen. Yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa.

Google+:n uusin päivitys puolestaan palauttaa sovellukseen tapahtumaominaisuudet, joten tapahtumia voi jälleen luoda ja osaksi niitä liittyä. Lisäksi päivitetyssä Google+:ssa kuvat esitetään aiempaa näyttävämmin suuremmassa koossa ja huonoja, heikkolaatuisia, kommentteja piilotetaan automaattisesti näkyvistä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom