Mobiili.fi Google tutki Samsungin huippupuhelimen – yli 10 vakavaa turva-aukkoa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy S6 edge


  Googlen Project Zero -ryhmä kertoo uusimmassa blogikirjoituksessaan Galaxy S6 edgen tutkimisesta. Tietoturvaan perehtyminen paljasti jopa 11 varsin vakavaa haavoittuvuutta Samsungin huippupuhelimessa.

  Project Zero on Googlen alla toimiva tietoturvaprojekti, jonka tarkoituksena on löytää ongelmia ja parantaa näin ohjelmistojen tietoturvaa. Tutkimusryhmä on avoin pureutumaan minkä tahansa tuotteen haavoittuvuuksiin.

  Tutkittuaan Googlen omaa Nexus-tarjontaa Project Zero -tiimi halusi testata ulkoisen laitevalmistajan Android-puhelimen tietoturvaa. Kohteeksi päätyi Samsung Galaxy S6 edge, sillä kyseessä oli suosittu ja verrattain uusi huippupuhelin. Testi toteutettiin erityisenä kilpailuna Pohjois-Amerikan ja Euroopan tutkimusryhmien välillä. Kumpikin ryhmä yritti kolmen haasteen tiimoilta murtaa laitteen parhaansa mukaan.

  Tutkimusten päätyttyä Galaxy S6 edgestä löydettiin kaiken kaikkiaan 11 vakavaa haavoittuvuutta. Aukkoja löytyi esimerkiksi tiedostonkäsittelytavoista, sähköpostisovelluksesta ja ajureista. Erityishuomiota tutkijat kiinnittivät siihen, että useat aukoista oli todella helppo löytää ja käyttää hyväksi.

  Project Zero tiedotti Samsungia tuloksista heti testien päätyttyä. Samsung on sittemmin paikannut kahdeksan aukkoa löydetyistä yhdestätoista lokakuun turvapäivityksessään. Loput aukoista luvataan paikata marraskuun aikana.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju