Mobiili.fi Google toi Android-sovellusten beta-testauksen kaikille halukkaille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2169
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Play-kaupasta löytyy nyt myös kohta ”Ennakkokäyttö” beta-testattaville sovelluksille ja peleille.


  Google on tuonut niin sanotun Early Access- eli ennakkokäyttömahdollisuuden kaikille halukkaille sen Play-sovelluskauppaan. Ennakkokäyttö antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden asettaa sovelluksiaan beta-testattaviksi ennen virallista julkaisua, ja uteliaat voivat osallistua virheiden karsimiseen testaamalla näitä beta-vaiheessa olevia sovelluksia.

  Googlen ohjeistus toteaa seuraavaa:

  Saadakseen palautetta jotkut kehittäjät antavat uusia sovelluksia tai ominaisuuksia kokeiltavaksi ennen kuin ne julkaistaan virallisesti suurelle yleisölle. Voit kokeilla näitä sovelluksia tai ominaisuuksia liittymällä betaohjelmiin.​

  Tärkeää: Nämä sovellukset voivat olla epävakaampia kuin viralliset, suurelle yleisölle julkaistut versiot. Tämä tarkoittaa sitä, että sovellus saattaa kaatua tai jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi oikein.​

  [​IMG]

  Beta-vaiheen sovelluksiin pääsee Play-sovelluskaupan ylävalikon kautta. Sinne on lisätty kohta ”Ennakkokäyttö”, jonka takaa löytyy vielä virallisesti julkaisemattomia sovelluksia sekä jo julkaistujen sovellusten beta-versioita, joilla testataan niihin suunniteltuja uudistuksia. Eri sovellusten tietosivuilla voi myös olla maininta erillisestä beta-testausmahdollisuudesta. Beta-testauksiin voi olla tarjolla rajallisesti paikkoja, ja Play-kauppa ilmoittaa, mikäli kaikki paikat on jo jonkin sovelluksen kohdalla täytetty.

  Beta-sovellukset saattavat sisältää virheitä ja niissä voi myös olla ominaisuuksia, joita ei virallisiin versioihin koskaan tule, eli käyttäjien kannattaa olla tarkkana testiversioita käyttäessään.

  [​IMG]

  Mikäli beta-testauksen haluaa jonkin sovelluksen kohdalla lopettaa, täytyy beta-versio poistaa kokonaan laitteelta ja asentaa tilalle virallinen versio. Tämä voi joissain tapauksissa johtaa sovelluksen sisältämien tietojen menettämiseen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju