Mobiili.fi Google teki Nexusten omatoimisesta päivittämisestä hieman helpompaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kuluttajille puhelinten ja tablettien ohjelmistopäivitykset saapuvat pääasiassa niin sanottuina Over The Air eli OTA-päivityksinä. Toisin sanoen kukin päivitys on ladattavissa verkon yli suoraan mobiililaitteesta. OTA-jakelut tehdään kuitenkin usein vaiheittain, eli huonotuurisemmat saavat odotella uusinta päivitystä paljon muita pidempään. Innokkaimpien onneksi Google on nyt tehnyt Nexus-laitteiden omatoimisesta päivittämisestä hieman helpompaa.

  Googlella on tapana julkaista Nexus-puhelinten uudistukset ja tietoturvalaastarit OTA-päivitysten lisäksi erillisinä ohjelmistokuvatiedostoina. Näillä laitteeseen saa OTA-päivitysten tapaan uusimman version, mutta samalla laite pyyhkiytyy tyhjäksi. Menetelmä sopii siis lähinnä kehittäjille tai muille erityisinnokkaille, joiden tekninen osaaminen riittää manuaalisiin asetuksiin ja tietojen tallennuksen varmistamiseen.

  Android Beatin mukaan Google on kuitenkin alkanut jakamaan kehittäjäsivustoillaan myös zip-pakattuja OTA-päivityksiä manuaalista asennusta varten. Kokemus vastaa ohjelmistokuvien asennusta, mutta ei vaadi laitteen tyhjäksi pyyhkimistä. Näin ollen itseasennettavat OTA-paketit sopivat laajemmallekin yleisölle, vaikka edelleen varmuuskopioista ja asennusvaiheen askelista kannattaa huolehtia.

  Uusimmat Android-päivitykset ovat nyt saatavana OTA-kuvina Google Developers -sivustoilla. Paketit ovat ladattavissa lukuisille Nexus-laitemalleille.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju