Google teki muutoksen AMP-mobiilisivuihin – korjaa yhden ärsyttävän puutteen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216
Googlen tarjoama vaihtoehto tavalliselle verkkosivulle, AMP-sivut, ovat saaneet pienen mutta tärkeän lisäyksen.

Useimmat törmäävät AMP-sivuihin ennen kaikkea Google-haun kautta, sillä Google tarjoaa nyt hakutuloksissaan sivuista mobiililaitteilla AMP-versiota, jos sivun kehittäjä sellaisen on ottanut käyttöön. AMP-sivuissa tavoitteena on ollut keventää sivua ja tarjota nopeammin latautuva sivu Googlen jakelemana. Käyttäjälle AMP-sivu tavallisen sijaan näkyy yksinkertaistettuna kevyempänä sivuna, joka latautuu hieman nopeammin. Tosin esimerkiksi Suomessa nopeilla yhteyksillä AMP-sivujen tarve ei ole yhtä suuri kuin monessa muussa maassa, jossa yhteydet voivat jäädä useimmiten jopa vain 2G-tasolle.


AMP-verkkosivulla saa tästä eteepäin näkyviin myös alkuperäisen verkkosivun osoitteen.


Suurimmat ongelmat AMP-sivuissa kietoutuvat niiden verkko-osoitteisiin. AMP-sivun osoite on eri kuin tavallisen verkkosivun. Tätä ongelmaa Google yrittää nyt ratkaista: painamalla linkkikuvaketta AMP-sivun ylälaidassa saa jatkossa esille verkkosivun oikean, alkuperäisen osoitteen kevennetyn AMP-version selaimen osoiterivillä näkyvän lisäksi. Linkki alkuperäiseen versioon sopii paremmin jaettavaksi, sillä sen kanssa sivu näkyy oikealla tavalla eri palveluissa ja erilaisilla laitteilla.

Googlen mukaan AMP-sivuille tehty linkkilisäys on jo käytössä Applen iOS:llä Google- ja Chrome-sovelluksissa ja on tulossa Androidille tulevina viikkoina.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom