Google tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia Android-sovellusten käytölle

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
IMG_0698-700x464.jpg


Google on uudistamassa Android-sovellusten käyttömahdollisuuksia. Ensimmäinen uudistus kantaa nimeä Instant Apps, ja se tarjoaa ikään kuin olennaisia palasia sovelluksesta, asentamatta sovellusta kokonaan. Toinen uudistus on Progressive Web Apps, web-sovellukset, jotka toimivat selaimessa, mutta erillisen sovelluksen tavoin.

Google on esitellyt näitä mahdollisuuksia jo aiemmin, ja nyt molemmat ovat edenneet julkiseen testivaiheeseen. Instant Apps -järjestelmää testataan tällä hetkellä muutamien yhteistyökumppaneiden, kuten BuzzFeedin, Periscopen ja Wishin kanssa. Ominaisuutta on tarkoitus laajentaa tämän vuoden aikana, jahka käyttäjiltä ja kehittäjiltä saadaan kokemuksia. Googlen mukaan lukuisat sovelluskehittäjät ovat ilmaisseet kiinnostustaan Instant Appseja kohtaan.

Instant Appsissa on kyse siitä, että Android-laitteelle voidaan asentaa vain osia tietystä sovelluksesta, koko APK-tiedoston sijaan. Esimerkiksi Googlen hakutulosten linkkiä näpäyttämällä voi verkkosivujen sijaan päätyä verkkokaupan omaan sovellukseen ja ostaa haluamansa tuotteen tuon sovelluksen kautta niin, ettei koko sovellusta kuitenkaan asenneta. Halutessaan käyttäjä voi taustalla asentaa sovelluksen kokonaisuudessaan, jos sovellus tuntuu siltä, että sille olisi useamminkin käyttöä.

Toinen uutuus, Progressive Web Apps, on nyt käytettävissä Androidin Chrome-selaimen testiversioilla. Web-sovellukset käyttävät HTML5-koodia ja toimivat puhelimessa sovelluksen tavoin, ilman tavanomaista selainasettelua. Käyttäjän ei tarvitse asentaa sovelluskaupasta sovellusta, mutta web-sovellukset voivat silti toimia jouhevammin kuin perinteiset verkkosivut. Lisäksi nämä web-sovellukset voivat esimerkiksi lähettää push-ilmoituksia käyttäjille. Käyttäjä voi halutessaan tehdä myös laitteensa kotivalikkoon pikakuvakkeen tällaiselle web-sovellukselle, jolloin sen voi avata suoraan ilman selainikkunan avaamista.

Progressive Web Apps -järjestely edellyttää sivuston ylläpitäjältä yhteensopivuuden lisäämistä sivuilleen, eikä tällaisia sivuja ole vielä yleisemmin tarjolla, mutta jonkin verran on jo sivuja, jotka hyödyntävät web-sovellusten mahdollisuuksia. Lisää on odotettavissa, jahka projekti saa tuulta siipiensä alle.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom