Mobiili.fi Google suunnittelee silmään neulalla ruiskutettavaa elektroniikkaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Googlen tuore patenttihakemus kuulostaa vähintäänkin villiltä ja osoittaa jälleen kerran, ettei science fiction enää välttämättä ole pelkkää fiktiota. Googlen on hakenut patenttia silmään ruiskutettavalle elektroniselle laitteelle, jonka tarkoitus on parantaa huonoa näköä.

  Lienee vain ajan kysymys, kun ihmisten muuttaminen jonkinlaisiksi kyborgeiksi on osa normaalia sairaanhoitoa. Googlen visioima metodi näön korjaamiseen ei välttämättä sellaisenaan koskaan toteudu, mutta on vähintäänkin kiehtovaa ajateltavaa.

  Googlen patenttihakemuksessa kuvaillaan laite, joka ruiskutetaan silmään nesteessä, joka kovettuu ja yhdistää laitteen silmän linssiä ympäröivään kudokseen. Kuvauksen perusteella ruiskutus tapahtuisi sen jälkeen, kun silmän oma linssi on poistettu.

  Laite koostuu muistista, antureista, radiosta, akusta ja linssistä. Virran laite saisi ”energiaa korjaavalta antennilta” (energy harvesting antenna) ja hakemuksessa kuvaillaan myös erillinen laite, joka hoitaisi silmään ruiskutetun laitteen ohjaamista etänä. Silmään ruiskutettavan laitteen on tarkoitus auttaa keskittämään valoa silmän verkkokalvolle.

  Google on ennekin kaavaillut silmiin asetettavaa pienelektroniikkaa. Pari vuotta sitten yhtiö kehitti piilolinssit, jotka sisälsivät erittäin pienikokoisen piirin sekä verensokerin silmien kyyneleistä mittaavan gluukosianturin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju