Google Street View

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Lehto, 28/2/10.

 1. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Kas kun kukaan ei ole vielä tehnyt omaa ketjua tälle mainiolle palvelulle. Joten tehdään sellainen. Kesällä tuli kyllä google auto vastaan mutten ole löytänyt itseäni kadulta vaikka muistan paikan aika selvästikin. Ilmeisesti ei ollut kuvaus päällä sillä hetkellä.

  Toimii aika hitaasti välillä, varsinkin kun kääntelee kuvaa kokonäytöllä saattaa jumittua hetkeksi. Tiedä sitten johtuuko kokoonpanosta vai mistä. Yksi toivomus olisi että voisi klikata maantietä vähän pitemmällekin, nyt taitaa olla jotain 100m minkä pääsee eteenpäin yhdellä klikkauksella. Helpottaisi kovasti kun etsii jotain tiettyä paikkaa jostain muualta kuin kaupungista.

  Kätevä ominaisuus tuo että voi kopioida linkin ja saa tarkalleen sen kuvan muistiin minkä haluaa. Tuossa esim. lapsuuden kämppä Haaparannalta missä tuli asuttua joskus poikasena. Linkit ovat tuhottoman pitkiä, kannattaa lyhentää.

  Kämppä

  Autonreuhka jossain Utsjoen tienposkessa -->

  Romu

  Kivasti menee aika "tien päällä" kun ei ole muutakaan tekemistä. Itselläni on käytössä 8m yhteys. Kukaan kokeillut miten pelittää mobiililaajakaistalla, vaikkapa soneran maksiminopeudella. Takkuaako kuinka paljon?

  http://maps.google.fi/maps?ct=reset
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjaa... toi on tuttu katu, vaan ei talo. Viimekesänä kävin Haaparannassa. Tai no olen lapsena satoja kertoja siellä käynyt.

  Kaikkea sieltä löytyi, mutta omia juttuja ja tuttuja ei kauheasti.

  http://maps.google.fi/maps?f=q&sour...=o7-HbBGK8UMHb_ApVPmMAA&cbp=12,21.42,,1,-4.96

  Lapsuuteni leikkikenttä Porin Pihlavassa... nykyisin tyhjillään. Ja muuttunut, ei ole rengaskeinuja. Ei ole paljon iloisia lapsia leikkimässä niinkuin silloin. Mieleenpainuvia asioita paljon 2-5vuotiaana koin. Joskus olen käynyt tuolla katselemassa. Kerran pääsin jopa asuntoon katsomaan, kun kävin. Oli todella huumaava kokemus. Halusin käydä kaikkialla siellä mikä mietitytti. Pari tuntia käveleskelin ristiin rastiin joka paikkaan.

  http://maps.google.fi/maps?f=q&sour...id=tXq2Ld6OJ5gEAyAJzj7XRA&cbp=12,44.5,,1,-9.1

  Talo jossa asuin silloin. Tie on Suotie, ennen paikalla oli sellanen upottava pieni metsikkö johon vettä kertyi talven jälkeen paljon. Sielä aina mulahteli saappaat ja yksi vantus katosi kädestä mikä harmitti todella paljon. Heitin kiven muiden kanssa kilpaa ja siellä se jossain on. Metsikön paikalle piti rakentaa käsittääkseni uimahalli 90 luvun alussa.. Ilmeisesti ei ole sitten koskaan toteutunut.

  Hassuin tarina oli talojen takana, (en viitsi viedä kameraa nyt sinne... talo purettu) siellä oli "mäellä" erittäin vanha talo, jossa oli pitkät portaat, muistutti jotain linnaa. Jätkät kävi pimpottamassa tahallaan ovikelloa ja kerran se ukko joka asutti taloa, nappas riveleistä yhtä poikaa kiinni ja nuhteli kaiketi. Kävimme usein tutkimassa kellarin "katakombeja", eräänlaisia raunioita, siellä oli ihmisen luita. Vanhempia emme saaneet koskaan vietyä katsomaan tietysti paikkoja, mutta jotain hämärää siinä oli. Isä olisi tunnistanut luut kun metsästäjä on ollut 25 vuotta..
   
 3. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Sanotaan muuten Haaparannalla ;)

  Aika jännä miten näitä paikkakunnan nimiä äännetään, sanotaan esim. Torniossa mutta kun mennään vähän pohjoisemmaksi niin ollaankin Ylitorniolla. Nooh, se siitä ääntämisestä.

  Oli muuten viinakauppakin aikanaan tuolla samalla kadulla missä asustelin, ihan vieressä vieläpä ja siinä suomalaiset jonottivat viinaa kun oli viinakaupan lakko. Taisi olla jotain 100m pitkä jono parhaimmillaan. Joskus -80 luvulla taisi olla. Tarkkaa vuotta en muista.

  Hienoa tuossa palvelussa on todellakin se että voi vierailla lapsuuden maisemissa eikä tarvitse itse lähteä ajelemaan satoja kilometrejä hähdäkseen saman paikan päällä. Tuo lieneekin yleisin käyttötarkoitus mihin palvelua käytetään.

  Övertorneån keskustassa eivät käneet mutta ohessa kuva rajasillalta ruotsiin päin. Vasemmalla näkyvän vaaran päällä on Telialla tukari joka kantaa muutaman kilsan suomenkin puolelle. Vuosia siinä oltiinkin kiinni kun suomen puolella ei yhdelläkään operaattorilla ollut 3g:tä.

  Klick!
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  No ei se nyt ihan vieressä ollut, korttelin päässä. ;) Terveyskeskuksen suuntaan katsoessa, tien vastapuolella oli muistaakseni halpa ruokakauppa. Siinä rakennuksessa, missä nykyisin näyttää olevan Punainen Risti.

  Mut joo, tulihan tuota käytyä katsomassa, onko itsellä pyykit pihalla. Ei ollut.
   
 5. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Juu, siinä lähellä kuiteski ;)

  Aika vähän on Haaparanta kaikenkaikkiaan muuttunut. Samat puutalot yhä pystyssä mitkä oli jo -60 luvulla. Tuossakin missä on grilli nykyisin oli aikanaan jäätelökioski. Pehmytjätskiä ostettiin. Elettiin vielä sitä aikaa kun oli vasemmanpuoleinen liikenne. Sama koppero yhä pystyssä.

  Kiska
   
 6. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16211
  Tykkäykset:
  5139
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Ihme kyllä löysin, kuin löysinkin meidän entisen kesämökki paikan. Toisella puolen tietä olevan tuulimyllyn muistan hyvin vieläkin, vaikka on käyty tuolla viimeksi n.20v. sitten. :) Hienoo nähdä toikin paikka 20v. jälkeen. On kyllä muuttunut ja mökki edelleen paikallaan. Purkaahan sitä ei saanutkaan, mutta ihmettelen, että vielä on pystyssä.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  mjoo...!! Löytyhän se suosikki mesta viimekesältä. Oon tuossa kioskissakin kyllä käynyt, se on vieressä... Ens kesänä samaan paikkaan taas. Maailman suurin karkkikauppa!

  Lapsuudesta muistan ICA marketin jne... olihan noita. Suklaatupakoita ostettiin tölkkirahoilla. 15 äyriä sai silloin tölkistä vaikka oli suomalaisia.
   

Jaa tämä viestiketju