Mobiili.fi Google saneli muutoksen: Android-puhelimiin vaaditaan uusi sovellus esiasennettuna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Google Duo.


  Google on lähettänyt Android-laitteita valmistaville kumppaneilleen keskiviikkona tiedon Google Hangouts -sovelluksen korvautumisella 1. joulukuuta alkaen Google Duolla Android-puhelimissa vaadituissa sovelluksissa. Googlen sähköpostista kumppaneille kertoo Android Police.

  Google Duo on sen tuore videopuhelusovellus. Google Hangouts puolestaan on Googlen aiempi viestit ja myös videopuhelut sisältävä sovellus, jonka Google on työntämässä nyt syrjään uusien Allo- ja Duo-sovellustensa tieltä.

  Google Hangoutsin esiasentaminen Android-puhelimiin on jatkossa vapaaehtoista valmistajille. Duon tulevien esiasennusten myötä se tulee ajan myötä löytymään sadoista miljoonista puhelimista.

  Android-valmistajiensa kanssa tekemien sopimusten perusteella Google voi määrätä puhelimiin haluamansa vaadittavat sovellukset. Google on luonut sopimuksillaan tilanteen, jossa laitevalmistajat eivät saa laitteisiinsa esimerkiksi vain haluamaansa Google Play -sovelluskauppaa, vaan ainoastaan kerralla kaikki Googlen määräämät sovellukset. Lisäksi Google maksaa valmistajille korvauksia Google-haun ja -palvelujen löytymisestä laitteista.

  Googlen ja sen eri palvelut niputtavat Android-laitevalmistajasopimukset ovat EU-komission hampaissa, minkä lopputuloksena odotetaan Googlen käytäntöjä muuttavia päätöksiä sekä myös merkittäviä seuraamusmaksuja. EU:n näkökulmasta Google on käyttänyt hallitsevaa markkina-asemaansa väärin Android-sopimustensa edellytyksillä.

  Toistaiseksi sopimukset ovat kuitenkin voimassa ja niiden mukaan edetään. Android Police ihmettelee, miksei Google edellytä laitevalmistajilta myös Duon sisarsovelluksen, vielä uudemman viestisovellus Allon, esiasennusta. Myös Allokin kun kaipaisi kipeästi lisää käyttäjiä.

  Google Hangouts on pysymässä jatkossakin ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta. Google on nähtävästi suuntaamassa Hangoutsin uudelleen yritysten viestintävälineeksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju