Mobiili.fi Google sai korjauksensa valmiiksi Android-laitteiden vakaviin QuadRooter-haavoittuvuuksiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2090
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nexus-laitteet saavat Googlen päivitykset heti. Kuvassa Nexus 5X ja Nexus 6P.


  Google on nyt saanut valmiiksi korjauksensa elokuun alkupuolella julkisuuteen nousseeseen QuadRooter-haavoittuvuuksien sarjaan.

  Alun perin jopa 900 miljoonaa laitetta uhkaavaksi mainittu QuadRooter-haavoittuvuuksien sarja koostui neljästä eri haavoittuvuudesta, joista kolmelle Google tarjosi paikan jo elokuun alun Android-turvapäivityksissä. Nyt syyskuun päivitykset toivat täyden korjauksen vielä neljännellekin haavoittuvuudelle.

  QuadRooter-haavoittuvuudet koskivat Qualcommin järjestelmäpiirillä varustettuja puhelimia. Haavoittuneiden puhelinten joukkoon lukeutui erittäin laajasti eri Android-puhelimia ja -tabletteja – muun muassa viimeisimmät Qualcomm-piirilliset lippulaivamallit niin Samsungilta, LG:ltä, HTC:lta, OnePlussalta kuin myös Googlen Nexus-sarjasta.

  Jokainen QuadRooter-haavoittuvuuksista mahdollistaa hyökkääjälle kohdelaitteen täyden haltuunoton, tietoihin pääsyn sekä esimerkiksi kameran hallinnan vihamielisellä sovelluksella, joka ei asennettaessa vaatisi erityisen laajoja oikeuksia.

  Google hillitsi QuadRooter-haavoittuvuuksia jo heti niiden julkaisun jälkeen muin keinoin kuin suoralla haavoittuvuuden paikkauksella – muun muassa Androidin sovellusasennuksia tarkkaileva turvatoiminto suojasi haavoittuvuudelta.

  Googlen nyt julkaistua korjaukset tulevat ne heti saataville Nexus-laitteille. Muiden Android-laitteiden osalta valmistajat tuovat ne oman aikataulunsa mukaisesti ja osa on jo paikannutkin aukot puhelimistaan lisäämällä itse paikkauksen omiin päivityksiinsä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju